2024. 04. 13. szombat
Ida
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Baba- és kisgyermek elsősegélynyújtó előadást tart a Magyar Vöröskereszt Kalocsa Városi Szervezete

Baba- és kisgyermek elsősegélynyújtó előadást tart a Magyar Vöröskereszt Kalocsa Városi Szervezete
Helyszín: ÖkoPont - Kalocsa, Kossuth Lajos u. 50.
Dátum: 2019. szeptember 05., csütörtök 16:00

A szeptember 5-ére, a kalocsai ÖkoPont épületébe meghirdetett tanfolyam a kismamákat, a leendő vagy már gyakorló kisgyermekes szülőket, nagyszülőket készíti fel arra, hogy egy esetleges vészhelyzet esetén nagyobb magabiztossággal, higgadtan tudjanak segítséget nyújtani az elsajátított ismereteket alkalmazva.

Az évente általában két, igény esetén több alkalommal megtartott rendezvény ismeretanyagáról Bálint Sándorné szervezőt, a Magyar Vöröskereszt Kalocsai Szervezetének területi elnökét, ifjúsági szakvédőnőt kérdeztük.

Mint megtudtuk, a foglalkozáson mindenekelőtt tájékoztatnak, hogyan és egyáltalán milyen esetben kell mentőt hívni, mikor kell sürgősségi ellátáshoz fordulni, és mikor elegendő, ha megvárjuk a legközelebbi orvosi rendelést.

A tanfolyam témái között szerepel a sérült vizsgálata, az eszméletlenség és a légzés vizsgálata, az eszméletlen ellátása, a stabil oldalfektetés, és kiemelt fontosságot kap az újraélesztés oktatása. Megtanítják a félrenyeléssel és az idegen test légútba kerülésével kapcsolatos alapvető tudnivalókat, valamint szóba kerül a krupp, a sebek és égési sérülések kezelése, a vérzéscsillapítás, a csontok és ízületek sérülései, valamint a sokk.

Kitérnek a gyakoribb rosszulléteken belül az ájulás, az alacsony vércukorszint, és a hiperventilláció valamint az epilepszia ellátására, beszélnek a lázas babával való ápolási teendőkről, a lázgörcs megelőzéséről. Terítékre kerülnek a rovar- és kullancscsípések, továbbá a mérgezések, azon belül a gyógyszerekkel, marószerekkel és növényekkel kapcsolatos tudnivalók.


A résztvevők átfogó ismeretekre tehetnek szert a biztonságos környezet kialakításáról, a megelőzésről, és személyes jellegű kérdéseikre is választ kaphatnak.

A program preventív szemléletű és mint azt Bálint Sándorné hangsúlyozta, célja a tényleges gyakorlati tudás átadása, amelyek segíthetnek egy vészhelyzet esetén a lélekjelenlétünk megőrzésében és az elsősegélynyújtásban. Kellő felkészültséggel és magabiztossággal nem csak kezelhetőek, de többségében el is kerülhetőek a krízishelyzetek. Hiszen egy váratlanul kialakult helyzetben nincs rosszabb érzés a tehetetlenségnél.

Akinek felkeltette érdeklődését az ÖkoPont (Kalocsa, Kossuth L. u. 50.) épületében szeptember 5-én, csütörtökön 16.00-19.00 között tartandó tanfolyam, védőnőjénél, vagy a +36 30/294-9179-es telefonszámon jelentkezhet rá. A részvételi díj: 3.000 Ft/fő.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK