2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Baba- és kisgyermek elsősegélynyújtó előadást tart a Magyar Vöröskereszt Kalocsa Városi Szervezete

Baba- és kisgyermek elsősegélynyújtó előadást tart a Magyar Vöröskereszt Kalocsa Városi Szervezete
Helyszín: ÖkoPont - Kalocsa, Kossuth Lajos u. 50.
Dátum: 2019. szeptember 05., csütörtök 16:00

A szeptember 5-ére, a kalocsai ÖkoPont épületébe meghirdetett tanfolyam a kismamákat, a leendő vagy már gyakorló kisgyermekes szülőket, nagyszülőket készíti fel arra, hogy egy esetleges vészhelyzet esetén nagyobb magabiztossággal, higgadtan tudjanak segítséget nyújtani az elsajátított ismereteket alkalmazva.

Az évente általában két, igény esetén több alkalommal megtartott rendezvény ismeretanyagáról Bálint Sándorné szervezőt, a Magyar Vöröskereszt Kalocsai Szervezetének területi elnökét, ifjúsági szakvédőnőt kérdeztük.

Mint megtudtuk, a foglalkozáson mindenekelőtt tájékoztatnak, hogyan és egyáltalán milyen esetben kell mentőt hívni, mikor kell sürgősségi ellátáshoz fordulni, és mikor elegendő, ha megvárjuk a legközelebbi orvosi rendelést.

A tanfolyam témái között szerepel a sérült vizsgálata, az eszméletlenség és a légzés vizsgálata, az eszméletlen ellátása, a stabil oldalfektetés, és kiemelt fontosságot kap az újraélesztés oktatása. Megtanítják a félrenyeléssel és az idegen test légútba kerülésével kapcsolatos alapvető tudnivalókat, valamint szóba kerül a krupp, a sebek és égési sérülések kezelése, a vérzéscsillapítás, a csontok és ízületek sérülései, valamint a sokk.

Kitérnek a gyakoribb rosszulléteken belül az ájulás, az alacsony vércukorszint, és a hiperventilláció valamint az epilepszia ellátására, beszélnek a lázas babával való ápolási teendőkről, a lázgörcs megelőzéséről. Terítékre kerülnek a rovar- és kullancscsípések, továbbá a mérgezések, azon belül a gyógyszerekkel, marószerekkel és növényekkel kapcsolatos tudnivalók.


A résztvevők átfogó ismeretekre tehetnek szert a biztonságos környezet kialakításáról, a megelőzésről, és személyes jellegű kérdéseikre is választ kaphatnak.

A program preventív szemléletű és mint azt Bálint Sándorné hangsúlyozta, célja a tényleges gyakorlati tudás átadása, amelyek segíthetnek egy vészhelyzet esetén a lélekjelenlétünk megőrzésében és az elsősegélynyújtásban. Kellő felkészültséggel és magabiztossággal nem csak kezelhetőek, de többségében el is kerülhetőek a krízishelyzetek. Hiszen egy váratlanul kialakult helyzetben nincs rosszabb érzés a tehetetlenségnél.

Akinek felkeltette érdeklődését az ÖkoPont (Kalocsa, Kossuth L. u. 50.) épületében szeptember 5-én, csütörtökön 16.00-19.00 között tartandó tanfolyam, védőnőjénél, vagy a +36 30/294-9179-es telefonszámon jelentkezhet rá. A részvételi díj: 3.000 Ft/fő.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés