2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Baba- és kisgyermek elsősegélynyújtó előadást tart a Magyar Vöröskereszt Kalocsa Városi Szervezete

Baba- és kisgyermek elsősegélynyújtó előadást tart a Magyar Vöröskereszt Kalocsa Városi Szervezete
Helyszín: ÖkoPont - Kalocsa, Kossuth Lajos u. 50.
Dátum: 2019. szeptember 05., csütörtök 16:00

A szeptember 5-ére, a kalocsai ÖkoPont épületébe meghirdetett tanfolyam a kismamákat, a leendő vagy már gyakorló kisgyermekes szülőket, nagyszülőket készíti fel arra, hogy egy esetleges vészhelyzet esetén nagyobb magabiztossággal, higgadtan tudjanak segítséget nyújtani az elsajátított ismereteket alkalmazva.

Az évente általában két, igény esetén több alkalommal megtartott rendezvény ismeretanyagáról Bálint Sándorné szervezőt, a Magyar Vöröskereszt Kalocsai Szervezetének területi elnökét, ifjúsági szakvédőnőt kérdeztük.

Mint megtudtuk, a foglalkozáson mindenekelőtt tájékoztatnak, hogyan és egyáltalán milyen esetben kell mentőt hívni, mikor kell sürgősségi ellátáshoz fordulni, és mikor elegendő, ha megvárjuk a legközelebbi orvosi rendelést.

A tanfolyam témái között szerepel a sérült vizsgálata, az eszméletlenség és a légzés vizsgálata, az eszméletlen ellátása, a stabil oldalfektetés, és kiemelt fontosságot kap az újraélesztés oktatása. Megtanítják a félrenyeléssel és az idegen test légútba kerülésével kapcsolatos alapvető tudnivalókat, valamint szóba kerül a krupp, a sebek és égési sérülések kezelése, a vérzéscsillapítás, a csontok és ízületek sérülései, valamint a sokk.

Kitérnek a gyakoribb rosszulléteken belül az ájulás, az alacsony vércukorszint, és a hiperventilláció valamint az epilepszia ellátására, beszélnek a lázas babával való ápolási teendőkről, a lázgörcs megelőzéséről. Terítékre kerülnek a rovar- és kullancscsípések, továbbá a mérgezések, azon belül a gyógyszerekkel, marószerekkel és növényekkel kapcsolatos tudnivalók.


A résztvevők átfogó ismeretekre tehetnek szert a biztonságos környezet kialakításáról, a megelőzésről, és személyes jellegű kérdéseikre is választ kaphatnak.

A program preventív szemléletű és mint azt Bálint Sándorné hangsúlyozta, célja a tényleges gyakorlati tudás átadása, amelyek segíthetnek egy vészhelyzet esetén a lélekjelenlétünk megőrzésében és az elsősegélynyújtásban. Kellő felkészültséggel és magabiztossággal nem csak kezelhetőek, de többségében el is kerülhetőek a krízishelyzetek. Hiszen egy váratlanul kialakult helyzetben nincs rosszabb érzés a tehetetlenségnél.

Akinek felkeltette érdeklődését az ÖkoPont (Kalocsa, Kossuth L. u. 50.) épületében szeptember 5-én, csütörtökön 16.00-19.00 között tartandó tanfolyam, védőnőjénél, vagy a +36 30/294-9179-es telefonszámon jelentkezhet rá. A részvételi díj: 3.000 Ft/fő.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK