2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Elkezdődött az iskolások tanévkezdés előtti oltása – A katolikus intézményben sokan kérik a vakcinát

Elkezdődött az iskolások tanévkezdés előtti oltása – A katolikus intézményben sokan kérik a vakcinát
Zsiga Ferenc  |  2021. 08. 29., 17:42

Elkezdődött a köznevelési intézményekben tanuló 12 év feletti korosztály COVID 19 elleni átoltása. A Nagyasszonyunk Katolikus Intézménybe nagy számban érkezett vissza az oltást kérő igénylőlap.

A diákok COVID 19 elleni átoltása május óta zajlik Magyarországon, a vakcinát elsőként a 16-18 év közötti, majd a 12-15 év közötti korosztály számára tették elérhetővé. A diákok és a pedagógusok átoltottságának köszönhetően az idei iskolakezdés jóval biztonságosabb lehet, mint az egy évvel ezelőtti, amikor még nem volt vakcina és csak korlátozásokkal védekeztünk a vírus ellen. A kormány, egyben az intézmények célja, hogy az iskolák továbbra is zavartalanul, jelenléti oktatásban működjenek.

Az oktatási intézmények a napokban elektronikus úton értesítették a szülőket az iskolai oltás lehetőségéről. Az érintetteknek legkésőbb augusztus 25-ig kellett visszajelezniük az iskolának, hogy a gyermek kéri, vagy nem kéri az oltást. Az intézmények ez alapján összesítik az oltási igényeket.

Csikósné Vörös Marianna, a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény igazgatóhelyettese szerkesztőségünknek elmondta:

Már nyáron megkérdeztük a szülőket, hogy ki az, aki igényli a koronavírus elleni oltást, de akkor kevesen jeleztek vissza. Viszont most – vélhetően a kampány hatására-, amikor újból szétosztottuk az igénylő lapokat, nagy örömünkre, az összesítésnél kiderült, a szülők 35 tanulónak kértek oltást. Ez jó arány, ahhoz viszonyítva, hogy több diákunk már korábban felvette az oltást, hiszen azok a szülők, akik felelősen gondolkodnak, keresték az oltakozási lehetőséget. Adataink azt mutatják, hogy mind városi, mind országos viszonylatban nagyon jó az átoltottak aránya az intézményünkben, szinte valamennyi pedagógusunk felvette valamelyik vakcinát.”


Mint megtudtuk, az összesítés után, a létszám alapján a tanuló saját iskolájában, vagy egy közeli iskolában lesz kijelölve az oltás helyszíne, amelyről a szülők az oltás pontos időpontjával együtt külön értesítést kapnak.

Az igazgatóhelyettes azt is megosztotta velünk:

A korábban közölt dátumok, az augusztus 30-31. és szeptember 2-3. helyett csak csütörtökön és pénteken lesz oltás. A jelenlegi helyzet szerint az iskolánk jól felszerelt orvosi szobájában, az iskolaorvos fogja oltani a tanulókat."- hangsúlyozta Csikósné Vörös Marianna.

A szabályozás szerint az első oltást követő 3 hét múlva kerül sor a második oltásra, ugyanabban az iskolában, ahol az első oltás is történt.
A kalocsai katolikus iskolában és óvodában az aktuális, előírt higiéniai szabályoknak megfelelően készülnek az új tanévre. Szeptember elsejétől már nem kell lázat mérni érkezéskor a tanulóknál, és várhatóan a szájmaszk használata sem lesz kötelező, viszont ugyanúgy, mint korábban, szükséges a kézfertőtlenítés az épületen belül.

Amelyik tanuló lemaradt az iskolai oltásra való jelentkezésről, az a www.vakcinainfo.gov.hu holnapon tud regisztrálni az oltásra, és a www.eeszt.gov.hu honlapon időpontot is foglalhat a kórházi oltópontokra.Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés