2022. 08. 10. szerda
Lőrinc
: 401 Ft   : 393 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Elkezdődött az iskolások tanévkezdés előtti oltása – A katolikus intézményben sokan kérik a vakcinát

Elkezdődött az iskolások tanévkezdés előtti oltása – A katolikus intézményben sokan kérik a vakcinát
Zsiga Ferenc  |  2021. 08. 29., 17:42

Elkezdődött a köznevelési intézményekben tanuló 12 év feletti korosztály COVID 19 elleni átoltása. A Nagyasszonyunk Katolikus Intézménybe nagy számban érkezett vissza az oltást kérő igénylőlap.

A diákok COVID 19 elleni átoltása május óta zajlik Magyarországon, a vakcinát elsőként a 16-18 év közötti, majd a 12-15 év közötti korosztály számára tették elérhetővé. A diákok és a pedagógusok átoltottságának köszönhetően az idei iskolakezdés jóval biztonságosabb lehet, mint az egy évvel ezelőtti, amikor még nem volt vakcina és csak korlátozásokkal védekeztünk a vírus ellen. A kormány, egyben az intézmények célja, hogy az iskolák továbbra is zavartalanul, jelenléti oktatásban működjenek.

Az oktatási intézmények a napokban elektronikus úton értesítették a szülőket az iskolai oltás lehetőségéről. Az érintetteknek legkésőbb augusztus 25-ig kellett visszajelezniük az iskolának, hogy a gyermek kéri, vagy nem kéri az oltást. Az intézmények ez alapján összesítik az oltási igényeket.

Csikósné Vörös Marianna, a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény igazgatóhelyettese szerkesztőségünknek elmondta:

Már nyáron megkérdeztük a szülőket, hogy ki az, aki igényli a koronavírus elleni oltást, de akkor kevesen jeleztek vissza. Viszont most – vélhetően a kampány hatására-, amikor újból szétosztottuk az igénylő lapokat, nagy örömünkre, az összesítésnél kiderült, a szülők 35 tanulónak kértek oltást. Ez jó arány, ahhoz viszonyítva, hogy több diákunk már korábban felvette az oltást, hiszen azok a szülők, akik felelősen gondolkodnak, keresték az oltakozási lehetőséget. Adataink azt mutatják, hogy mind városi, mind országos viszonylatban nagyon jó az átoltottak aránya az intézményünkben, szinte valamennyi pedagógusunk felvette valamelyik vakcinát.”


Mint megtudtuk, az összesítés után, a létszám alapján a tanuló saját iskolájában, vagy egy közeli iskolában lesz kijelölve az oltás helyszíne, amelyről a szülők az oltás pontos időpontjával együtt külön értesítést kapnak.

Az igazgatóhelyettes azt is megosztotta velünk:

A korábban közölt dátumok, az augusztus 30-31. és szeptember 2-3. helyett csak csütörtökön és pénteken lesz oltás. A jelenlegi helyzet szerint az iskolánk jól felszerelt orvosi szobájában, az iskolaorvos fogja oltani a tanulókat."- hangsúlyozta Csikósné Vörös Marianna.

A szabályozás szerint az első oltást követő 3 hét múlva kerül sor a második oltásra, ugyanabban az iskolában, ahol az első oltás is történt.
A kalocsai katolikus iskolában és óvodában az aktuális, előírt higiéniai szabályoknak megfelelően készülnek az új tanévre. Szeptember elsejétől már nem kell lázat mérni érkezéskor a tanulóknál, és várhatóan a szájmaszk használata sem lesz kötelező, viszont ugyanúgy, mint korábban, szükséges a kézfertőtlenítés az épületen belül.

Amelyik tanuló lemaradt az iskolai oltásra való jelentkezésről, az a www.vakcinainfo.gov.hu holnapon tud regisztrálni az oltásra, és a www.eeszt.gov.hu honlapon időpontot is foglalhat a kórházi oltópontokra.Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 07:48
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.
2022. 08. 07., 08:20
Már 850 ezer hektárt érint az aszálykár az országban, az előrejelzések szerint az idén az őszi búza termésátlaga nem éri hektáronként a négy tonnát, de a korábbi éveknél alacsonyabb lesz az őszi árpa, a rozs, vagy a tritikálé termésátlaga is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 10., 17:28
Balotaszállásnál állították meg a fiatal szerb férfit, aki 10 határsértőt szállított egy személyautóban. Még >>>
2022. 08. 10., 13:03
A pályázat megvalósítására 3,347 milliárd forint vissza nem térítendő, 100% intenzitású támogatást biztosítanak. Még >>>
2022. 08. 09., 17:41
A vádlott a sértett egy fa szerszámnyéllel kitartóan, testszerte ütlegelte, aminek következtében a férfi a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2022. 08. 09., 10:01
A Készenléti Rendőrség toborzói a jánoshalmi térségben élőknek tartottak tájékoztatót. Még >>>
2022. 08. 08., 17:46
Nagy területen lángra kapott a száraz fű Kecskemét külterületén. Még >>>
2022. 08. 08., 16:35
A célok között szerepel az ittas vezetők kiszűrése. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés