2022. 01. 25. kedd
Pál
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Január 6-án, csütörtökön megkezdődődött az oltási akcióhónap a megyében és a kalocsai oltóponton

Január 6-án, csütörtökön megkezdődődött az oltási akcióhónap a megyében és a kalocsai oltóponton
Zsiga Ferenc  |  2022. 01. 08., 08:43

Mint beszámoltunk róla, országosan oltási akció lesz a kórházi oltópontokon és a járási székhelyek szakrendelőiben, ennek megfelelőn a kalocsai oltóponton is január hónapban minden csütörtökön és pénteken. Ezeken a napokon ismét előzetes időpontfoglalás nélkül, helyi regisztrációt követően lehet felvenni a védőoltást. Az oltási akcióhoz a háziorvosok is csatlakoztak, így ahogy korábbi cikkünkben megírtuk, pénteken és szombaton a városban praktizáló háziorvosok is – körzetbeosztástól függetlenül - előzetes regisztráció nélkül fogadják az oltakozókat.

A megyében, így a kalocsai járásban is január 5-én, szerdán kezdődött az oltási akció. Az eddigi akciók sikerére és az omikron vírusvariáns magyarországi megjelenésére tekintettel januárban több oltási akció is lesz a kórházi oltópontokon és a járási székhelyek szakrendelőiben.

A fentebb írt időpontokban ismét előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval lehet kérni az oltást. Ezzel párhozamosan az Országos Oltási Munkacsoport a háziorvosokat is felkérte arra, hogy a rendelési időben végzett oltásokon túl, ők is tartsanak kifejezetten oltási akciónapokat.

Januárban minden csütörtök és péntek délután 14 -18 óra között, és szombaton 10-18 óra között lesz oltási akció a kórházi oltópontokon és járásközponti szakrendelőkben, ami Kalocsán egybeesik.

Ahogy arról Dr. Hajdú Zoltán, a háziorvosok kollegiális szakma vezetője korábbi cikkünkben beszámolt:

Az Emberi Erőforrások Minisztérium által kiadott határozat értelmében Kalocsa háziorvosai is részt vesznek az oltópontok mellett párhuzamosan működő oltási kampányban.

ENNEK ÉRTELMÉBEN 2022 JANUÁR HÓNAP HÉTVÉGÉIN, PÉNTEKEN 14:00-18:00 ÓRÁIG, SZOMBATON 10:00-18:00-IG A COVID-19 BETEGSÉG ELLENI OLTÁS FELVÉTELÉRE A HÁZIORVOSI RENDELŐKBEN IS LEHETŐSÉGET BIZTOSÍTANAK.

A rendkívüli oltási hétvégéken bárki igényelheti az oltást, függetlenül a háziorvosi körzet beosztásától. Dr. Hajdú Zoltán háziorvos, a háziorvosok kollegiális szakmai vezetője portálunknak elmondta, hogy a kalocsai háziorvosok is összeállították az oltási rendjüket.

2022. január 7-én és 8-án Dr. Andrási Ilona és Dr. Bíró Gáspár fogadja mindazokat, akik fel szeretnék venni a koronavírus elleni oltást. Január 14- én és 15-én Dr. Hamvas Imre és Dr. Hajdú Zoltán, 21-én, illetve 22-én Dr. Szabó János és Dr. Székely Szabó Rozália várja az oltakozókat. A kollégák a saját háziorvosi rendelőjükben, regisztráció nélkül oltanak. Előre láthatóan a Pfizer, a Janssen és a Sinopharm oltóanyag áll rendelkezésre.”– fogalmazott előző cikkünkben Dr. Hajdú Zoltán.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 24., 17:59
Számos médium közölte a gyászhírt, a Kossuth Rádió adását megszakítva tájékoztatott olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászunk halálhíréről. Még >>>
2022. 01. 24., 17:35
Kedden, szerdán és csütörtökön gallyazási munkálatok miatt körültekintőbben kell közlekedni. Még >>>
2022. 01. 24., 09:36
A két egyesület az új polgárőr autókat a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjának pályázati forrásából szerezte be. Még >>>
2022. 01. 24., 09:02
A másik vendéget lopta meg a delikvens, sőt, a keresztelési ajándékát is visszalopta. Még >>>
2022. 01. 23., 19:10
Ma egész délután zajlottak a baráti meccsek az EMIKA koripályán! Még >>>
2022. 01. 23., 18:29
Élhetőbb város kialakításához hozzátartozik, hogy jó nemzetközi kapcsolatokat ápoljunk olyan partnerekkel, akik a térségünkben jelen vannak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés