2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Január 6-án, csütörtökön megkezdődődött az oltási akcióhónap a megyében és a kalocsai oltóponton

Január 6-án, csütörtökön megkezdődődött az oltási akcióhónap a megyében és a kalocsai oltóponton
Zsiga Ferenc  |  2022. 01. 08., 08:43

Mint beszámoltunk róla, országosan oltási akció lesz a kórházi oltópontokon és a járási székhelyek szakrendelőiben, ennek megfelelőn a kalocsai oltóponton is január hónapban minden csütörtökön és pénteken. Ezeken a napokon ismét előzetes időpontfoglalás nélkül, helyi regisztrációt követően lehet felvenni a védőoltást. Az oltási akcióhoz a háziorvosok is csatlakoztak, így ahogy korábbi cikkünkben megírtuk, pénteken és szombaton a városban praktizáló háziorvosok is – körzetbeosztástól függetlenül - előzetes regisztráció nélkül fogadják az oltakozókat.

A megyében, így a kalocsai járásban is január 5-én, szerdán kezdődött az oltási akció. Az eddigi akciók sikerére és az omikron vírusvariáns magyarországi megjelenésére tekintettel januárban több oltási akció is lesz a kórházi oltópontokon és a járási székhelyek szakrendelőiben.

A fentebb írt időpontokban ismét előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval lehet kérni az oltást. Ezzel párhozamosan az Országos Oltási Munkacsoport a háziorvosokat is felkérte arra, hogy a rendelési időben végzett oltásokon túl, ők is tartsanak kifejezetten oltási akciónapokat.

Januárban minden csütörtök és péntek délután 14 -18 óra között, és szombaton 10-18 óra között lesz oltási akció a kórházi oltópontokon és járásközponti szakrendelőkben, ami Kalocsán egybeesik.

Ahogy arról Dr. Hajdú Zoltán, a háziorvosok kollegiális szakma vezetője korábbi cikkünkben beszámolt:

Az Emberi Erőforrások Minisztérium által kiadott határozat értelmében Kalocsa háziorvosai is részt vesznek az oltópontok mellett párhuzamosan működő oltási kampányban.

ENNEK ÉRTELMÉBEN 2022 JANUÁR HÓNAP HÉTVÉGÉIN, PÉNTEKEN 14:00-18:00 ÓRÁIG, SZOMBATON 10:00-18:00-IG A COVID-19 BETEGSÉG ELLENI OLTÁS FELVÉTELÉRE A HÁZIORVOSI RENDELŐKBEN IS LEHETŐSÉGET BIZTOSÍTANAK.

A rendkívüli oltási hétvégéken bárki igényelheti az oltást, függetlenül a háziorvosi körzet beosztásától. Dr. Hajdú Zoltán háziorvos, a háziorvosok kollegiális szakmai vezetője portálunknak elmondta, hogy a kalocsai háziorvosok is összeállították az oltási rendjüket.

2022. január 7-én és 8-án Dr. Andrási Ilona és Dr. Bíró Gáspár fogadja mindazokat, akik fel szeretnék venni a koronavírus elleni oltást. Január 14- én és 15-én Dr. Hamvas Imre és Dr. Hajdú Zoltán, 21-én, illetve 22-én Dr. Szabó János és Dr. Székely Szabó Rozália várja az oltakozókat. A kollégák a saját háziorvosi rendelőjükben, regisztráció nélkül oltanak. Előre láthatóan a Pfizer, a Janssen és a Sinopharm oltóanyag áll rendelkezésre.”– fogalmazott előző cikkünkben Dr. Hajdú Zoltán.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.
2024-05-15 10:51:52
E hét pénteken ünnepli a Dunatáj Fotókör fennállásának 20. évét, melynek keretében Fotóművészeti Napra invitálnak minden érdeklődőt. Az eseményen fellép a Kalocsa Kamarakórus, a Kalocsai Református Kórus és Lakatos György fagottművész is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK