2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsán három személyt hivatalos karanténban tartanak– Mindhárman a külföldi szállítmányozásban dolgoznak

Kalocsán három személyt hivatalos karanténban tartanak– Mindhárman a külföldi szállítmányozásban dolgoznak
2020. 03. 15., 14:21

Kalocsán továbbra sincs koronavírusos beteg, de az új koronavírus járvány okozta megbetegedésekkel összefüggésben a városban három helyi lakost hivatalosan is karanténba helyeztek a hatóságok. Mindhárom személy a külföldre irányuló szállítmányozásban dolgozik – jelentette be dr. Filvig Géza polgármester a városházán március 15-én, a COVID 19 vírus által tömeges megbetegedéseket okozó járvány megelőzése, illetve következményeinek elhárításával összefüggésben tartott rendkívüli sajtótájékoztatón.

Filvig Géza a sajtótjákoztatón bejeentette egyrészt, hogy az óvodákban és bölcsődékben is új nevelési rendet vezetnek be - erről külön cikkkben beszámoltunk.

A polgármester által a tovbbiakban elmondottakból arra lehet következtetni, ha a három személy a külföldre irányuló szállítmányozásban dolgozik, akkor kamionosok, és olyan országban járhattak, ahol a megbetegedések száma magas, esetleg koronavírussal fertőzött személlyel kerülhettek kontaktusba. 


Ebből természetesen nem következik, sőt egyelőre kizárt, hogy a három személy ténylegesen megfertőződött volna a koronavírussal, hiszen a hivatalosan elrendelt egészségügyi zárlat, a karantén egyfajta szigorú egészségügyi biztonsági intézkedés.

Fertőzésgyanú, vagy fertőzés esetén egészen más az eljárásrend: külön mentő -,szigorú biztonsági intézkedések közepette - viszi az érintettet Budapestre, a Szent László Kórházba, vagy más kijelölt intézménybe.

Annyi bizonyos, ez a karantén most nem a külföldről hazatérők esetében javasolt, annak önkéntes vállaltváltozata, hanem hatóságilag elrendelt és ellenőrzött karantén, amiről úgy tudjuk, tünetmentesség esetén ugyancsak 14 napos.

A polgármester szólt arról is, a várost érintően a hatóságoktól folyamatos tájékoztatást kap. Ebből tudja, hogy az érintettek lakóházának, lakásának bejáratánál kötelezően ki kellett függeszteni, hogy az ingatlanban lakóra a hivatalos karantén szabályai vonatkoznak.Képünk csak illusztráció!
Forrás: pixabay.com

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei