2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Március 16-tól, hétfőtől bezárnak a kalocsai óvodák és a bölcsőde – Aki nem tudja elhelyezni, annak a gyermeke felügyeletét, étkezését biztosítják

Március 16-tól, hétfőtől bezárnak a kalocsai óvodák és a bölcsőde – Aki nem tudja elhelyezni, annak a gyermeke felügyeletét, étkezését biztosítják
2020. 03. 15., 12:23

Március 15-én, vasárnap dr. Filvig Géza a polgármesteri hivatal vezetése és az intézményvezetőkkel a COVID-19 vírus megelőzéséről és következményei elhárításáról folytatott tanácskozást követően rendkívüli sajtótájékoztatót tartott. A médiaeseményen bejelentette: a Kormánytól átruházott jogkörében eljárva született meg a döntés: március 16-án, hétfőtől határozatlan időre rendkívüli szünetet rendel el a Kalocsa városban lévő óvodákban és bölcsődében, a két intézmény gyakorlatilag bezár. A rendkívüli szünet alatt az önkormányzat biztosítja a gyermekek napközbeni felügyeletét és ellátását azon gyermekek esetében, akiknek a szülei nem tudják a kicsiket családi körben elhelyezni. A szociális étkezést igénylők részére a közétkeztetés keretében továbbra is biztosítják a gyermekek étkeztetését a Kalocsa, Szent István király út 19. szám alatti étkezőben, de erre kizárólag elvitelre és saját edényzetben van lehetőség.

A polgármester hangsúlyozta: március 16-án még valamennyi, családi körben nem elhelyezhető gyermeket a megszokott óvodába, illetve bölcsődébe lehet vinni, viszont március 17-én, keddtől a kijelölt ügyeleti óvoda a Kalocsa, Kunszt József utcai óvoda, a kijelölt bölcsőde a Zrínyi utca 17. szám alatti intézmény.

Március 16-a gyakorlatilag a próbaüzem napja, ekkor már nagyvonalakban majd látszik, mennyi gyermekről kell gondoskodni napközben – mondta a polgármester.

Hozzátette: a szociális étkezést igénylők részére a közétkeztetés keretében továbbra is biztosítják a gyermekek étkeztetését a Kalocsa, Szent István király út 19. szám alatti étkezőben, de erre kizárólag elvitelre és saját edényzetben van lehetőség.

A POLGÁRMESTER AZT KÉRTE, A RENDKÍVÜLI SZÜNET IDEJE ALATT A GYERMEKEK FELÜGYELETÉRE LEHETŐSÉG SZERINT A CSALÁDBAN GONDOSKODJANAK, DE NE IDŐS EMBEREK FELÜGYELETÉVEL.

Dr. Filvig Géza kijelentette: a szociális intézményekben elhelyezettek esetében továbbra is érvényben van a teljes körű látogatási tilalom. A hozzátartozóknak az ellátást illetően nincs okuk aggdalomra, az elhelyezettek semmiben nem szenvednek hiányt.
A városvezető bejelentette: az önkormányzat létrehozott egy krízis telefonszámot,

06-30-7910873,

de kéri, hogy ezt csak rendkívül esetben hívják, ne éljenek vissza a lehetőséggel!


Dr. Filvig Géza kitért arra is, az önkormányzat ügyfélszolgálati irodája továbbra is működik, de arra kérte az ügyfeleket, hogy azt lehetőleg csak halaszthatatlan ügyekben keressék!

Az iroda nyitva tartási ideje hétfőn-szerdán és pénteken 8-12 óráig tart.

AZ ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODÁBAN EGY IDŐBEN CSAK 4 ÜGYFÉL TARTÓZKODHAT.

Az önkormányzati tisztségviselők, a polgármester és alpolgármester ügyfélfogadása egyelőre szünetel – mondta dr. Filvig Géza.
A polgármester a rendkívüli sajtótájékoztatót azzal zárta: kéri, hogy mindenki vigyázzon magára, családtagjaira, és tartsák be a járványügyi előírásokat!

A polgármesteri sjtótájékoztatón arról is szó esett, hogy több kalocsai személy hatósági karantén alatt álál - erről önálló cikkben számolunk be.
Filvig Géza ma délelőtti sajtótájékoztatóját videón is megnézhetik:

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei