2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Közeleg a Jézus Szíve búcsú!

2016. 06. 01., 08:07

Hétvégén Jézus Szentséges Szívének főünnepe lesz, amely a kalocsai és a környékbeli katolikusság körében különösen fontos ünnep, hiszen immár 154-ik éve ekkor tartják a Jézus Szíve búcsút. Erre idén most pénteken, szombaton és vasárnap, június 3-4-5-én kerül sor. Olvasóink megszokhatták, hogy a nagy egyházi ünnepek közeledtével előre tájékoztatunk a fontosabb liturgikus és imaalkalmak időpontjáról és helyszíneiről. Most a búcsúról is készítettünk egy előzetest az ünnep fő helyszínét adó Szent István király templom igazgatójának, dr. Mészáros István atyának a tájékoztatása alapján.

A kapcsolódó programok június 3-án kezdődnek népénekes szentmisével, délután hat órakor a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban. A misét Fülöp Ernő apát-kanonok mutatja be, a szentmise végén litániával.

Június 4-én délután három órától Szentségimádás, amelyet óránként különböző lelkiségi csoportok vezetnek. Utána, háromnegyed hattól litánia, majd este hat órától népénekes szentmise lesz, amelyet Geszler Péter érseki szertartó fog celebrálni.


Forrás: Viczay Lajos

Június 5-én reggel fél nyolctól a templomigazgató, Mészáros István mutat be szentmisét. Ezt követően kilenc órától népénekes szentmise lesz, amelyet Kaló Krisztián eperföldi plébános celebrál.

Vasárnap: körmenet és érseki ünnepi mise

A mise után, háromnegyed tíztől kerül sor a körmenetre, kereszt alatt, lobogókkal, viseletben. Az eseményt szervező Mészáros atya kéri, hogy aki teheti, öltözködjék viseletbe és úgy vonuljon a körmenetben.

Különösen is örülnék neki, ha a szülők gyermekeikkel együtt becsatlakoznának a menetbe. A virágszirmokat az Oltáriszentség előtt mindig gyerekek hintik, mi pedig azzal a reménnyel szervezzük ezt, hogy talán belenőnek a hagyományba és átveszik a helyünket, amikor arra megérik az idő – nyilatkozta portálunknak a templomigazgató a körmenettel kapcsolatban.


Forrás: Viczay Lajos

A körmenet után 10.00 órától kerül sor a főmisére, amelyet dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek mutat majd be a Főszékesegyházi Énekkar szolgálatával.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés