2024. 03. 04. hétfő
Kázmér
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Paprikaszentelés a Szent István király templomban

Paprikaszentelés a Szent István király templomban
Zsiga Ferenc  |  2021. 11. 16., 13:43

November 14-én, vasárnap a Szent István király templomban a 7.30 órakor és a 17.00 órakor kezdődő szentmisék keretében tartották az idei évi paprikaszentelést, amelyen a Kalocsai Szent István Paprika Lovagrend több tagja megjelent. Az oltár előtt elhelyezett paprikafüzéreket és paprikaőrleményeket dr. Mészáros István templomigazgató áldotta meg.

"Terményhálaadáson vagyunk. Talán mára csak a földművelő ember az egyedüli, aki igazán tudja, mennyire Isten segítségére szorult és szorul, és most velük együtt mi is hálát adunk az idei év minden terméséért, különösen is a paprikáért, a „piros aranyért. Tették ezt eleink is; beszédes jelei ennek az imádságok nagyszüleink, dédszüleink féltve őrzött imakönyveiben, amelyekben isteni segítséget kérnek esőért, tiszta időért. Jó lenne az ő lelkületüket újra megtanulni. Miért?” – hangzott el a kérdéssel záruló szentbeszéd első részében, amelyre dr. Mészáros István atya a választ maga adta meg.


Forrás: Kákonyi István


Mert nekünk már semmi sem jó. Ha túl sok eső esett, az a baj, ha kevés, akkor meg az. Hangosan bosszankodunk az autónkban, ha a főutat lezárja előttünk egy kombájn vagy traktor, pedig örülni kellene, még ha néhány percet késünk is valahonnan, mert van betakarítás, van az emberi munkának gyümölcse. Legyen meg bennünk a hálás lelkület és kérjük a Teremtő Istent, áldja meg kezünk munkáját, s amit elkezdtünk, azt az ő segítségével mindig be is fejezhessük." - hangzott el a paprikaőrlemények megáldása előtt a templomban.

A szentmisét követően dr. Mészáros István atya a Kalocsai Szent István Paprika Lovagrend jelenlévő tagjait a Szent István király Lelkészségen vendégül látta.


Forrás: Kákonyi István


Forrás: Kákonyi István

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 13:21
Magyarország elkötelezett a zöld energia mellett, ezért a megújulók mellett a nukleáris energia használatra épít. Az országnak nagy szüksége van az új atomerőműre. Minderről Lantos Csaba energiaügyi miniszter beszélt Pakson miután a Paksi Atomerőműben járt, ahol a 4-es blokk karbantartása folyik éppen, majd az új blokkok építési területét tekintette meg, ahol Jákli Gergely elnök-vezérigazgató tájékoztatta a projekt aktualitásairól. (x)
2024-02-28 08:54:51
A szavalóverseny létszáma korlátozott, de még lehet jelentkezni – tudtuk meg Bolvári Ferdinándtól a kedd délelőtti sajtótájékoztatón, míg Bolváriné Gärtner Anikó az esemény kapcsán egyesületük tevékenységéről szólt, az ezt kiegészítő Király Róbert egyebek mellett a 6300.hu internetes oldalt népszerűsítette.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 02., 15:19
Lássuk milyen fontos ünnepek, szünetek várnak ránk idén tavasszal. Még >>>
2024. 03. 01., 07:30
Egyre több európai reptéren törlik el a kézipoggyászokban való folyadék szállítás tilalmát. Még >>>
2024. 02. 29., 12:05
A díjak ez esetben sem lehetnek magasabbak, mint a normál átutalások díjai. Még >>>
2024. 02. 29., 11:14
A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt törekvése a hátrányos helyzetű járások, így a Jánoshalmai, a Bácsalmási, a Kunszentmiklósi, a Kiskunmajsai, a Tiszakécskei járás, valamint a Kalocsai, a Kiskunfélegyházi, a Kiskunhalasi, a Kiskőrösi és a Bajai járás vállalkozásainak fejlesztése. Még >>>
2024. 02. 28., 13:59
25 ezer liter szeszes folyadék került elő földalatti tartályokból és különböző helyekről, amelyek értéke 150 millió forint volt. Még >>>
2024. 02. 28., 13:35
Március elsején ismét megnyitja kapuit a kalocsai uszoda, és előreláthatólag egész évben várja majd a látogatókat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK