2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A teraszos éttermek, kávézók lázasan készülődnek a hétfői nyitásra– Nem számítottak rá, de örömmel fogadták a bejelentést

Zsiga Ferenc  |  2020. 05. 01., 09:59

Kalocsán városszerte nagy a készülődés a május 4-i, hétfői nyitásra, miután a kormányfő bejelentette, hogy május 4-től, hétfőtől még mindig biztonsági intézkedések, szájmaszk és védőtávolság tartása mellett, de újra nyithatnak, beülős vendégeket fogadhatnak a terasszal rendelkező kávézók, éttermek. A bejelentéstől a nyitás napjáig rendelkezésre álló idő a legtöbb helyen elegendő lesz arra, hogy a teraszok ülőhelyeit úgy alakítsák ki, miszerint az egyelőre Kormányrendeletben még nem olvasható védőtávolság a nem egy családhoz tartozók között is meglegyen. Mindenesetre „nyitnikék”, látszik az alagút vége!

Pénteken délelőtt az egyik legnagyobb, Dunára néző terasszal, pergolával rendelkező Kék-Duna Vendéglőben jártunk, ahol Szávai Zsolt és felesége az alkalmazottakkal közösen dolgozott a terasz berendezésén.

Miközben az egyes kiülők világítását szerelték, azt is mérték, hogy a fedett kiülők közötti biztonsági távolság meglegyen.

Szerencsére ezek a fából készült kiülők olyan méretűek, hogy bennük akár a nem egy családhoz tartozók közötti védőtávolságot is tartani lehet.- mondta Szávai Zsolt.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


A tulajdonos azt is bemutatta, hogy a kora tavasszal elvégzett munkálatoknak köszönhetően

A HÍD IRÁNYÁBA TOVÁBB BŐVÜLT A KÉK-DUNA VENDÉGLŐHÖZ TARTOZÓ PARKOSÍTOTT TERÜLET, AMELYEN EGY ÚJABB, EXKLUZÍVALKALMAKRA, BIZALMAS BESZÉLGETÉSEKRE KÜLÖN IGÉNYBE VEHETŐ FILAGÓRIÁT ÉPÍTETTEK. EGY HINTÁVAL FELSZERELT VIRÁGFA IS DÍSZÍTI A PARKOT.

Szávai Zsolt hangsúlyozta: ugyan a terasz és a pergola nagyobb számú vendég kiszolgálását teszi lehetővé, természetesen a menü kiszállítása továbbra is a megszokott menetrend szerint történik. Arra számítanak, miután május 4-től újra sokan munkába állnak, így a kiszállított mennyiség és az egyedi megrendelések száma is gyarapodik.

Az étterem vezetője hozzátette: ahogy ő maga, vendéglátós kollégái is kíváncsian várják, hogy a kormányrendelet pontosan miként szabályozza a teraszokon való vendéglátást, és hogy a már egy-két elejtett információból hallható 500 fő alatti rendezvények megtartása mikortól és miként alakul.

Németh Dávid, a város emblematikus, központi fekvésű, terasszal rendelkező kávézójának, a Belvárosi Kávéháznak az üzemeltetője arról számolt be: egyelőre szállítási kapacitást keres, hogy a teraszt a szokásos módon, a jellegzetes leanderekkel nyithassák meg. A terasz megnyitásának céldátuma május 6-a, szerda.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


Németh József Venesz-díjas mesterszakácstól, a Platán Rendezvényközpont üzemeltetőjétől megtudtuk, a Platán május 1-jén, a már elvitelre meghirdetett grillpartival indítja a szezont, hogy majd május 4-től, a már üzemelő szökőkúttal, a teraszon kétszemélyes asztalokkal, gyönyörű örökzöldekkel és szezonális virágokkal, köztük szerelemvirággal várja, csalogassa a vendégeket. Amennyiben egy azonos lakcímemmel rendelkező család érkezik, azok számára természetesen nagyobb asztalt biztosítanak.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc

 

A Club 502, a Snassz, az Il Primo, a Grande Chico, a Juca néni csárdája, a Barokk cukrászda és a többi teraszos vendéglátóhely is megnyitja a szabadtéri teraszait, kiülőit, hogy végre nem csak elvitelre szolgálják ki a vendégeket.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


A tegnap készült fotókból az is jól látszik, mennyi gyönyörű, igényes, kulturált étterem, kávézó van a városban.

A tapasztalatokról természetesen beszámolunk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés