2022. 12. 07. szerda
Ambrus
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

A teraszos éttermek, kávézók lázasan készülődnek a hétfői nyitásra– Nem számítottak rá, de örömmel fogadták a bejelentést

Zsiga Ferenc  |  2020. 05. 01., 09:59

Kalocsán városszerte nagy a készülődés a május 4-i, hétfői nyitásra, miután a kormányfő bejelentette, hogy május 4-től, hétfőtől még mindig biztonsági intézkedések, szájmaszk és védőtávolság tartása mellett, de újra nyithatnak, beülős vendégeket fogadhatnak a terasszal rendelkező kávézók, éttermek. A bejelentéstől a nyitás napjáig rendelkezésre álló idő a legtöbb helyen elegendő lesz arra, hogy a teraszok ülőhelyeit úgy alakítsák ki, miszerint az egyelőre Kormányrendeletben még nem olvasható védőtávolság a nem egy családhoz tartozók között is meglegyen. Mindenesetre „nyitnikék”, látszik az alagút vége!

Pénteken délelőtt az egyik legnagyobb, Dunára néző terasszal, pergolával rendelkező Kék-Duna Vendéglőben jártunk, ahol Szávai Zsolt és felesége az alkalmazottakkal közösen dolgozott a terasz berendezésén.

Miközben az egyes kiülők világítását szerelték, azt is mérték, hogy a fedett kiülők közötti biztonsági távolság meglegyen.

Szerencsére ezek a fából készült kiülők olyan méretűek, hogy bennük akár a nem egy családhoz tartozók közötti védőtávolságot is tartani lehet.- mondta Szávai Zsolt.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


A tulajdonos azt is bemutatta, hogy a kora tavasszal elvégzett munkálatoknak köszönhetően

A HÍD IRÁNYÁBA TOVÁBB BŐVÜLT A KÉK-DUNA VENDÉGLŐHÖZ TARTOZÓ PARKOSÍTOTT TERÜLET, AMELYEN EGY ÚJABB, EXKLUZÍVALKALMAKRA, BIZALMAS BESZÉLGETÉSEKRE KÜLÖN IGÉNYBE VEHETŐ FILAGÓRIÁT ÉPÍTETTEK. EGY HINTÁVAL FELSZERELT VIRÁGFA IS DÍSZÍTI A PARKOT.

Szávai Zsolt hangsúlyozta: ugyan a terasz és a pergola nagyobb számú vendég kiszolgálását teszi lehetővé, természetesen a menü kiszállítása továbbra is a megszokott menetrend szerint történik. Arra számítanak, miután május 4-től újra sokan munkába állnak, így a kiszállított mennyiség és az egyedi megrendelések száma is gyarapodik.

Az étterem vezetője hozzátette: ahogy ő maga, vendéglátós kollégái is kíváncsian várják, hogy a kormányrendelet pontosan miként szabályozza a teraszokon való vendéglátást, és hogy a már egy-két elejtett információból hallható 500 fő alatti rendezvények megtartása mikortól és miként alakul.

Németh Dávid, a város emblematikus, központi fekvésű, terasszal rendelkező kávézójának, a Belvárosi Kávéháznak az üzemeltetője arról számolt be: egyelőre szállítási kapacitást keres, hogy a teraszt a szokásos módon, a jellegzetes leanderekkel nyithassák meg. A terasz megnyitásának céldátuma május 6-a, szerda.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


Németh József Venesz-díjas mesterszakácstól, a Platán Rendezvényközpont üzemeltetőjétől megtudtuk, a Platán május 1-jén, a már elvitelre meghirdetett grillpartival indítja a szezont, hogy majd május 4-től, a már üzemelő szökőkúttal, a teraszon kétszemélyes asztalokkal, gyönyörű örökzöldekkel és szezonális virágokkal, köztük szerelemvirággal várja, csalogassa a vendégeket. Amennyiben egy azonos lakcímemmel rendelkező család érkezik, azok számára természetesen nagyobb asztalt biztosítanak.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc

Képgaléria megtekintése (10 db kép)

Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc

 

A Club 502, a Snassz, az Il Primo, a Grande Chico, a Juca néni csárdája, a Barokk cukrászda és a többi teraszos vendéglátóhely is megnyitja a szabadtéri teraszait, kiülőit, hogy végre nem csak elvitelre szolgálják ki a vendégeket.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


A tegnap készült fotókból az is jól látszik, mennyi gyönyörű, igényes, kulturált étterem, kávézó van a városban.

A tapasztalatokról természetesen beszámolunk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 12. 02., 13:56
Két év alatt 150 millióval csökkentek Kalocsa éves adóbevételei, miközben a következő évben mintegy 350 milliós rezsiköltség-növekedéssel kell számolni, így a bevételek növelése elkerülhetetlen. A Vállalkozói Klub levélben kérte a javaslat elvetését, de a fentiekre tekintettel a szerda délutáni testületi ülésen mégis megszavazta azt a grémium többsége. A döntéstől bő 60 milliós bevétel-növekedést várnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 06., 22:49
E percekben is tart Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgatója. A továbbiakban az ár kutanként és naponként változhat, a ma éjjeltől érvényes árakat már ismertették. Még >>>
2022. 12. 06., 16:15
A Mol a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, és ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett - jelentette be a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Kossuth rádió Déli krónikájában kedden. Még >>>
2022. 12. 06., 16:03
Szilikonból készült muffinsütőformát hívott vissza a forgalomból a Pepco - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján kedden közzétett felhívásban. Még >>>
2022. 12. 06., 09:38
Eltűnt a 16 éves Tóth Alisa Angelika! A fiatal, kalocsai lány december 3-án tűnt el, a rendőrség keresi. Még >>>
2022. 12. 06., 08:40
A hatodik játéknaphoz érkeztünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2022. 12. 05., 10:52
Folytatódik a változékony idő a jövő héten is, a hét elején egy érkező hidegfront miatt csapadékra kell számítani, a hét második felében pedig inkább felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK