2022. 05. 16. hétfő
Botond, Mózes
: 385 Ft   : 369 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Elindult a 75 milliós felzárkóztatási program Kalocsán- Szolgáltatásokkal, beruházásokkal két évig tart

Elindult a 75 milliós felzárkóztatási program Kalocsán- Szolgáltatásokkal, beruházásokkal két évig tart
Zsiga Ferenc  |  2021. 05. 14., 11:56

Önerő nélkül, 75 millió forintból, a leszakadó és leszakadással veszélyeztetett területeken élő, hátrányos helyzetű emberek életlehetőségeit javító pályázat valósul meg a következő 2 évben Kalocsán. A program részleteiről a projekt szakmai vezetőjét, Rumi Lászlót kérdeztük.

Néhány héttel ezelőtt érkezett a hír: a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Államtitkársága 75 millió forint összeggel támogatja „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplexprogramok” című pályázat megvalósítását Kalocsán. A projekt megvalósítása megkezdődött, a forrás felhasználásának végső határideje 2023. május 31.

Ez a TOP- os pályázat két részre bontható: van egy hard része, illetve egy soft része. Az előző az épületek felújításáról, utcafrontok javításáról, térkövezésről, és közösségi ház építéséről szól. A soft része, ami hozzánk tartozik, a humánszolgáltatási részt öleli fel, mintegy kiegészíti a szociális intézmény működését.”- mondta Rumi László, a pályázat szakmai vezetője.

Hozzátette: „Természetesen a családokat érintő hagyományos szociális munka eddig is működött, és a jövőben is működik a városban. A különbség annyi, hogy a megvalósuló projektben konkrét családokra vonatkozó fejlesztési terveket készítenek, amelyben egyéni és családi célokat tűznek ki. Továbbá, a 75 milliós keretből jelentős összeget fordítanak különböző közösségi programok megvalósítására is. Az egészségmegőrzéstől kezdve, a hagyományőrző programokon át a gyerekek táboroztatásáig sok mindent felölel a pályázat. Szeretnénk olyan roma származású embereket meghívni Kalocsára, akik innen származtak el, és olyan tevékenységet végeznek, amivel példaképek tudnak lenni a fiatalok számára. Úgy gondoljuk, nagyon fontos, hogy a gyerekek maguk előtt megfelelő példákat lássanak, és érezzék, van lehetőség arra, hogy kitörjenek abból a közegből, amiben most élnek.” - tette hozzá a szakmai vezető.


Rumi László arról is beszámolt: korábban már volt hasonló projekt a városban. Ugyan a „Humán szolgáltatások fejlesztése a kalocsai térségbe” című projekttel jelentős eredményeket értek el, azonban ezek a sikerek inkább a szociális területen dolgozó szakemberek, mint a kívülállók számára látványosak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 12., 08:00
Az új paksi blokkok reaktorépülete számos különleges építészeti megoldást vonultat fel a speciális alapozástól a robusztusság biztosításán keresztül a beton minőségééig – hangzott el a Paks II. Zrt. Tudásmenedzsment Akadémiája áprilisi előadásán. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 16., 17:30
A projekten dolgozó szakemberek úgy szeretnék végezni munkájukat, hogy a legkevesebb fennakadást okozzák a lakóknak. Még >>>
2022. 05. 16., 09:14
Eddig 10 százalékkal többen ajánlották fel adójuk egyszázalékát, mint tavaly ugyanilyenkor. Még >>>
2022. 05. 15., 17:57
Durrdefektet kapott, majd felborult egy tűzoltóautó a Borsod-Abaúj -Zemplén megyei Nagybarcán, amikor egy lakástűzhöz vonult Lénárddarócra. Még >>>
2022. 05. 15., 14:51
Baleset történt az 51-es főúton vasárnap délután. Még >>>
2022. 05. 15., 14:15
Az éves kiképzési tervnek megfelelően hétfőtől repüléseket hajtanak végre a kecskeméti pilóták az ország több városa felett. Még >>>
2022. 05. 15., 09:04
A rejtett városban talán a rómaiak elől bujkáló korai keresztények húzták meg magukat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés