2021. 10. 26. kedd
Dömötör
: 364 Ft   : 313 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Gyűlnek az eszközök a digitális oktatáshoz – Van, ahol már megoldódott a hiány, van, ahol még várják a segítséget

Illés György Cinó  |  2020. 03. 31., 15:10

A Kulturális és Szociális Bizottság elnöke, Pécsi Vivien két hete hívott föl arra, hogy, akinek rendelkezésére áll ilyen, az a Városházára juttassa be a nélkülözhető technikai eszközöket, amelyeket használni tudnának mások, akiknek nem állnak rendelkezésére a digitális oktatásba való bekapcsolódáshoz szükséges berendezések. Egyúttal kérte azoknak az oktatási intézmények jelentkezését, amelyek a távoktatásra való átállásban gondokkal küzdenek a diákok eszközellátottságának hiányossága miatt. Három intézmény jelezte igényét, a két hét alatt összegyűlt eszközökből mindhárom helyre jutott eszköz, azonban a gyűjtés nem ért véget, a fölajánlásoknak továbbra is van helyük.

Amint azt korábban portálunk is megírta: Magyarország Kormánya az egészségügyi veszélyhelyzetrevaló tekintettel a 1102/2020. (III. 14.) Korm. határozatával döntött arról, hogy 2020. március 16. napjától az iskolákban a nevelés-oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre.

Erre reagált Kalocsa Város Önkormányzatának Kulturális és Szociális Bizottsága, amikor március 16-án annak elnöke, Pécsi Vivien útjára indította azt a kezdeményezést, amellyel a polgárok bevonásával igyekeznek segítséget nyújtani azoknak a gyermekeknek, akik nem rendelkeznek az otthoni tanuláshoz szükséges eszközökkel.
Ennek érdekében felhívással fordultak a lakossághoz, illetve a városban működő vállalkozásokhoz. E szerint annak érdekében, hogy minden gyermek számára elérhetővé váljon a tananyag, a Bizottság várja azon magánszemélyeknek, vállalkozásoknak felajánlásait, akik számítástechnikai eszközökkel tudják támogatni a gyermekek otthoni tanulását.

A felajánlott eszközöket a Polgármesteri Hivatalban gyűjtötték, egyidejűleg egyezetve az oktatási intézmények vezetőivel, valamint a Családsegítő Szolgálattal, akikkel együttműködve kerültek kiosztásra az összegyűlt eszközök a rászoruló gyermekek számára.


Forrás: Pécsi Vivien/ Facebook


Az azóta eltelt két hét alatt összegyűlt annyi technikai eszköz, amelyből minden jelentkezett intézménynek tudtunk juttatni – tájékoztatta tegnap portálunkat Pécsi Vivien bizottsági elnök, hozzátéve, hogy három kalocsai iskola jelezte eszközigényét a bizottság felé, jelesül a Nebuló Egymi, a Szent István Gimnázium, valamint a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolája.

Tegnap délelőtt Kákonyi István és Schmidt Rajmund képviselők segítségével kerültek kiosztásra a Kulturális és Szociális Bizottság felhívása révén eddig összegyűlt eszközök. Az említett három oktatási intézménybe, iskolánként 3-4 számítógépet vagy laptopot tudtunk kiszállítani. Amint Pécsi Vivien portálunkat tájékoztatta, volt, ahol ez meg is oldotta a problémát, de olyan hely is van, ahol továbbra is várják a segítséget.


Forrás: Pécsi Vivien/ Facebook


Az iskolákon kívül eljuttattak egy számítógépet a Cigány Nemzetiségi Önkormányzathoz is, hogy azt kiscsoportos tanuláshoztudják felhasználni olyan gyerekek számára, akik otthonukban semmiiképp nem tudják megoldani az egyéni tanulást a jelenlegi távoktatási rendben.

Többen azt is jelezték a bizottság felé, hogy a számítógép mellett internet-elérhetőség, Wi-Fi is hiányzik az otthonukból, így ha sikerül is őket hozzájuttatni a szükséges számítástechnikai eszközhöz, az csak részleges megoldást jelent.
Ennek a problémának az orvoslásához az internetszolgáltatóktól vár segítséget a bizottság.

Pécsi Vivien a portálunknak tett nyilatkozatát azzal zárta, hogy a gyűjtés ezzel nem ért véget

Továbbra is arra kérek mindenkit, nézzen körül otthonában, és ha használaton kívüli, de jól működő laptop, tablet vagy számítógép van a birtokában, akkor várjuk azt a Városháza portáján.”


Forrás: Pécsi Vivien/ Facebook


A felajánlott eszközökért a közösségi médiában Filvig Géza polgármester is köszönetet mondott:

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!