2023. 02. 06. hétfő
Dóra, Dorottya
: 389 Ft   : 362 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Homokos strand és beach hangulat Meszesen – Hajrá, még lehet napozni, úszni, evezni!

Zsiga Ferenc  |  2019. 08. 22., 09:04

Ha lassan is, a vén Duna majd visszaveszi a júliusban, augusztusban az alacsony vízállással járó, tengerparti hangulatú homokos strandjait, szigeteit, homokpadjait. Ugyan emelkedik a vízszint, de a Meszes beach, vagy ahogyan a legtöbben nevezik, a meszesi strand még mindig ideális helyszín a strandolásra, fürdőzésre. Olyan hely, ahol lehet úszni, pancsolni, napozni, evezni, labdával játszani, kutyát sétáltatni, fürdetni. Még legalább két hét, hogy egy kis kellemes „tengerparti” élményért nem kell feltétlenül messzi földre utazni, elég, ha kikarikázunk, kigurulunk a Meszes beachre, ami persze más, mint például az Adria, de azért nagyon jó tud lenni és a miénk.

A meteorológusok szerint a nyári forróság még egy ideig eltart, idén a megfigyelésekkel, néphiedelemmel ellentétben elmarad az augusztus 20.-a utáni időszakhoz kötött nyárzárás. 

A szakemberek azt is mondják, jelenleg 10-15 napos „csúszásban” vagyunk, és most úgy tűnik, a hőmérsékletet tekintve még a szeptember is nyári hónap lesz.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Forrás: KALOhírek

Nos, ha így van, különösen érdemes az augusztusból még hátralévő bő másfél hetet kihasználni, és a kánikula elől a vízpartra, nevezetesen a Meszes beachre, vagy az uszódi, dunaszentbenedeki, géderlaki Duna-partra „menekülni.”

MARADVA A MESZES BEACHNÉL, A HOMOKOS STRAND, A TENGERPARTRA EMLÉKEZTETŐ BEACH HANGULAT, LAZULÁS SZINTE TÁLCÁN KÍNÁLJA MAGÁT.

Ennek igazolására elég, ha a második KALOhírek piknikről szóló beszámolóba, a készült felvételekbe bepillantunk.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Forrás: KALOhírek

A kevésbé tájékozott a képeket látva akár azt is hiheti, valóban tengerparton készültek azok a fotók, felvételek, amelyeken legfeljebb a Duna túlpartja árulkodik arról, hogy az öreg folyó egyik homokos strandján vagyunk.

Itt még javában lehet úszni, evezni, napozni, labdajátékokat játszani mindazoknak, akik a Dusnoktól Hartáig tartó, jobbnál jobb, nyugis partokat szeretik.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Forrás: KALOhírek

A családi kikapcsolódásra különösen alkalmas, ráadásul ingyenes Meszes beach lehetőségeit igencsak bővíti a parton lévő, Meszes Beachre keresztelt, szezonálisan működő büfé és környezete, ami a hideg és meleg italok széles kínálata mellett természet közeli pihenést ígér. 

Ahogy egyik barátom mondta, „persze a paksiak sem hülyék”, csónakkal, motorcsónakkal, kisebb hajókkal járnak át, mert náluk a folyam kanyarulata miatt ilyen kivételes lehetőség nincs.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Forrás: KALOhírek

Természetesen itt is vegyes, de könnyen barátkozó a strand és a büfé közönsége. Olyannyira, hogy a népszerűbb helyeknek már meg van a maga publikuma, tiszteletben tartják, ki hova szokta leteríteni a törölközőjét, leszúrni a napernyőjét.

A következő napokban még érdemes belehúzni, mert a Duna előbb utóbb visszafoglalja a homokos, most még széles partot, a homokpadokat, kis szigeteket, hogy aztán csak egy év múlva élvezhessük a Meszes beach minden szépségét és előnyét.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.
2023. 02. 01., 13:13
Filvig Géza polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülés végén elmondott tájékoztatójában a tavalyi forrásokból elért megtakarítás mellett szólt a múlt héten megjelent önkormányzati évértékelő kiadványról, valamint a meszesi Duna-parton tervezett beruházásról is – ez utóbbiról közösségi médiás közvélemény-kutatást is indított – link a cikkben!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>
2023. 02. 06., 08:58
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Még >>>
2023. 02. 05., 15:41
A kiskunhalasi rendőrök két hónap alatt négyszer is elfogtak egy 26 éves férfit, amint eltiltás hatálya alatt vezetett, most kezdeményezik a letartóztatását. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK