2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 616.2 Ft/l   Dízel: 625.0 Ft/l   Írjon nekünk

Homokos strand és beach hangulat Meszesen – Hajrá, még lehet napozni, úszni, evezni!

Zsiga Ferenc  |  2019. 08. 22., 09:04

Ha lassan is, a vén Duna majd visszaveszi a júliusban, augusztusban az alacsony vízállással járó, tengerparti hangulatú homokos strandjait, szigeteit, homokpadjait. Ugyan emelkedik a vízszint, de a Meszes beach, vagy ahogyan a legtöbben nevezik, a meszesi strand még mindig ideális helyszín a strandolásra, fürdőzésre. Olyan hely, ahol lehet úszni, pancsolni, napozni, evezni, labdával játszani, kutyát sétáltatni, fürdetni. Még legalább két hét, hogy egy kis kellemes „tengerparti” élményért nem kell feltétlenül messzi földre utazni, elég, ha kikarikázunk, kigurulunk a Meszes beachre, ami persze más, mint például az Adria, de azért nagyon jó tud lenni és a miénk.

A meteorológusok szerint a nyári forróság még egy ideig eltart, idén a megfigyelésekkel, néphiedelemmel ellentétben elmarad az augusztus 20.-a utáni időszakhoz kötött nyárzárás. 

A szakemberek azt is mondják, jelenleg 10-15 napos „csúszásban” vagyunk, és most úgy tűnik, a hőmérsékletet tekintve még a szeptember is nyári hónap lesz.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Forrás: KALOhírek

Nos, ha így van, különösen érdemes az augusztusból még hátralévő bő másfél hetet kihasználni, és a kánikula elől a vízpartra, nevezetesen a Meszes beachre, vagy az uszódi, dunaszentbenedeki, géderlaki Duna-partra „menekülni.”

MARADVA A MESZES BEACHNÉL, A HOMOKOS STRAND, A TENGERPARTRA EMLÉKEZTETŐ BEACH HANGULAT, LAZULÁS SZINTE TÁLCÁN KÍNÁLJA MAGÁT.

Ennek igazolására elég, ha a második KALOhírek piknikről szóló beszámolóba, a készült felvételekbe bepillantunk.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Forrás: KALOhírek

A kevésbé tájékozott a képeket látva akár azt is hiheti, valóban tengerparton készültek azok a fotók, felvételek, amelyeken legfeljebb a Duna túlpartja árulkodik arról, hogy az öreg folyó egyik homokos strandján vagyunk.

Itt még javában lehet úszni, evezni, napozni, labdajátékokat játszani mindazoknak, akik a Dusnoktól Hartáig tartó, jobbnál jobb, nyugis partokat szeretik.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Forrás: KALOhírek

A családi kikapcsolódásra különösen alkalmas, ráadásul ingyenes Meszes beach lehetőségeit igencsak bővíti a parton lévő, Meszes Beachre keresztelt, szezonálisan működő büfé és környezete, ami a hideg és meleg italok széles kínálata mellett természet közeli pihenést ígér. 

Ahogy egyik barátom mondta, „persze a paksiak sem hülyék”, csónakkal, motorcsónakkal, kisebb hajókkal járnak át, mert náluk a folyam kanyarulata miatt ilyen kivételes lehetőség nincs.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Forrás: KALOhírek

Természetesen itt is vegyes, de könnyen barátkozó a strand és a büfé közönsége. Olyannyira, hogy a népszerűbb helyeknek már meg van a maga publikuma, tiszteletben tartják, ki hova szokta leteríteni a törölközőjét, leszúrni a napernyőjét.

A következő napokban még érdemes belehúzni, mert a Duna előbb utóbb visszafoglalja a homokos, most még széles partot, a homokpadokat, kis szigeteket, hogy aztán csak egy év múlva élvezhessük a Meszes beach minden szépségét és előnyét.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 10., 10:06
Kimagasló az érdeklődés a Paks II. Zrt. szakmai gyakorlati programja iránt, amelybe idén nyáron huszonöten kapcsolódtak be. A fiatalok Magyarország különböző egyetemeiről érkeztek. Tapasztalatszerzésüket, munkájukat mentorok segítik minden szakterületen. (x)
2024. 07. 09., 11:21
A nukleáris iparban alkalmazott tudásmenedzsmentről, a tudásmegosztásról és a humánerőforrás-fejlesztésről rendezett konferenciát a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség. Az esemény nyitónapján elhangzott, hogy a Paks II. projektben felhasználják az üzemelő blokkokon felhalmozott több mint negyven évnyi tapasztalatot. (x)
2024-07-03 15:42:00
Bagó Zoltán esetében olyan személyről beszélünk, akit az üzleti és egyéni magatartási formái miatt távol kellett tartani a Fidesztől, és jelenleg nincs olyan Fidesz felsővezető politikus, nincs olyan kormánytag, aki bármilyen kérdésben szóba állna vele. Ha pedig így van, rajta keresztül roppant nehéz lesz Kalocsának a normál pénzeszközökön túl egyedi forrásokat szereznie.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 12., 15:09
Korábbi, a választások hivatalos oldalán megjelent információra alapuló cikkünkben valószínűleg tévesen közöltük, hogy jogerős a kalocsai polgármester-választás végeredménye, mivel ennek ellentmondó értesülések jutottak szerkesztőségünk birtokába. De ki lát már itt tisztán? Még >>>
2024. 07. 12., 11:44
Ma reggelre frissült a valasztas.hu oldala. >>> Frissítve! valószínűleg téves választásközlő oldal jelzése! Még >>>
2024. 07. 12., 08:44
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és pénzmosás bűntett gyanúja miatt folytatják a nyomozást. Még >>>
2024. 07. 11., 14:39
2024. 07. 11., 10:00
Egy olyan étteremnél kezdtek vizsgálódni, amely nemcsak helyben fogyasztást kínál, hanem kiszállítást is. Még >>>
2024. 07. 08., 09:54
Ez a videó akár életet is menthet, mondanivalója életbe vágó és sajnos nem avul el... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK