2022. 08. 13. szombat
Ipoly
: 393 Ft   : 381 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsaiak az Anda standján Düsseldorfban – Kétműszakos termeléssel, raktárépítéssel teremt munkahelyeket városunkban a cég

Kalocsaiak az Anda standján Düsseldorfban – Kétműszakos termeléssel, raktárépítéssel teremt munkahelyeket városunkban a cég
Illés György Cinó  |  2020. 01. 18., 20:17

Várakozás fölött nőtt az öt éve Kalocsára települt Anda Present bevétele az elmúlt évben. A cég korábban megszerzett területei mellett tavaly a várostól vásárolt ingatlanokat, amelyen két zöldmezős beruházást is terveznek. Az egyik, egy raktárbázis építése hamarosan célegyenesbe ér, miközben a bővülő igényekre adott válaszként műszakos termelés bevezetését is tervezik, számos új munkahelyet teremtve városunkban, nem feledve ama középtávú, nemzetközi kooperációban megvalósítandó gyártókapacitás-bővítő beruházási terveit, amely szerint új gyártócsarnokot is létesíthetnek a következő években. Minderről András Attila, a társaság tulajdonos-vezérigazgatója beszélt portálunknak, akit annak kapcsán kerestünk föl, hogy a promóciós iparág legnagyobb nemzetközi kiállításán vettek részt Düsseldorfban, ahol a vállalat delegációjában szép számmal jelentek meg kalocsai munkavállalók is.

A düsseldorfi kiállítás a promóciós iparág legnagyobb nemzetközi seregszemléje, amelyen a gyártók főképp új termékeiket mutatják be az érdeklődőknek, valamint az aktuális katalógusukat, szortimentjüket és áraikat ismertetik a piaci szereplőkkel.

Idén mintegy harminc országból vettek részt a kiállítást rendező szervezet tagságába tartozó kiállítók a január 7-től 9-ig megrendezett expón. A kiállítást minden év januárjának elején rendezik meg, amikorra már minden gyártónak elkészül a katalógusa. Az alkalom módot ad a promóciós piac szereplőinek, hogy bemutassák újdonságaikat, valamint, hogy kapcsolatot tartsanak és építsenek meglévő és leendő ügyfeleikkel.

Ennek megfelelően az Anda export értékesítési csoportjának jelentős részét tömörítő 35 fős stábja is mintegy háromszáz megbeszélést folytatott le a három nap alatt nemzetközi partnereivel a cég 200 négyzetéteres standján, amelyet összesen ezres nagyságrendben keresték föl érdeklődő látogatók.

A főképp a körülbelül hatezer európai ügyfelük közül kikerülő tárgyalópartnereiknek bemutatták új termékeiket, illetve egyeztették velük az éves kondíciókat, termékárakat, a cég egyik fő tevékenységét jelentő emblémázások díjait, illetve másfelől fölmérték a piaci igényeket, elvárásokat és egyeztették a cég részéről forgalmi vállalásokat.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

A kiállítás ugyanakkor arra is lehetőséget ad, hogy a többi gyártó újdonságaiból is ötletet merítsenek résztvevők, hiszen a több száz kiállító közt jelen van a promóciós iparág krémje, így a kiállítás megtekintésével az egész ágazatról, annak szereplőiről, azok profiljáról, a szakma aktualitásairól, újdonságairól és trendjeiről is átfogó képet kapnak úgy a látogatók, mint a kiállító felek – osztotta meg gondolatait portáunkkal a Düsseldorfban megrendezett kiállítás jelentőségéről András Attila.


Növekvő forgalom – többműszakos termelés - munkahelyteremtés

Az Anda Present azóta, hogy öt éve Kalocsára telepítette gyártókapacitása egy részét, alig több mint egy tucatnyi alkalmazottal, folyamatos fejlesztések és bővítések révén mára jóval száz fölé növelte itteni dolgozói létszámát, ide összpontosította lényegében a teljes termelői bázisát, ma már a magyarországi kereskedelmi részlegének nagy része, az export részlegének a francia és a német piacot ellátó munkacsoportja is városunkban tevékenykedik, és itt képzlik el a jövőbeli fejlesztéseiket is.


A TAVALYI ÉVBEN AZ ELŐZETES VÁRAKOZÁSOKAT IS MEGHALADVA 18%-OS NÖVEKEDÉST KÖNYVELHETTEK EL, JELEZVE A CÉG TÖRETLEN FEJLŐDÉSÉT.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)


Erre az évre két beruházást terveznek.

Raktárbázis zöldmezős beruházás keretében

Ezek egyike egy 5000 négyzetméteres raktár építése az önkormányzattól tavaly novemberben megvásárolt, eddig mezőgazdasági célra hasznosított két telken – ugyanitt középtávon egy gyártó üzemegység létesítését is tervezik spanyol partnerükkel közösen.
A raktár építésének ütemezésére a jövő héten kerülhet pont, az épület átadása pedig várhatóan 2021-ben történhet meg.

A RAKTÁR ÜZEMBE HELYEZÉSÉVEL MINTEGY HÚSZ ÚJ MUNKAHELY LÉTESÜLHET VÁROSUNKBAN.

Kétműszakos termelés indul Kalocsán

A termelés bővítésére, a piaci kihívásoknak való megfelelés érdekében, a gyártási volumen, a munkadarabszámok növelése végett döntés született arról, hogy a városunkban található üzemben kétműszakos termelést vezetnek be.
Ezzel

30-40 ÚJ MUNKAHELY KELETKEZIK KALOCSÁN.

Ez azonban nem változtat azon a középtávú elképzelésen, hogy az elkövetkezendő években egy új gyártósort helyeznek üzembe egy szintén zöldmezős beruházás keretében megépülő gyártócsarnokban, ugyancsak több tucat új munkahelyet létrehozva.
E tervek megvalósulásával a városunkban fél évtizede 14 fővel induló vállalat jóval több mint tízszeresére növelheti dolgozói állományát.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 07:48
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>
2022. 08. 12., 17:02
A képen látható birkapörköltet a solti Benda István, a városban jól ismert főzőmester készítette. Még >>>
2022. 08. 12., 16:06
A Földtől mintegye 395 fényévre található az az exobolygó, ami körül egy gyűrű is kering. Még >>>
2022. 08. 12., 12:28
Hatrészes nyílt kerekasztal-beszélgetés sorozat veszi kezdetét ma délután. Az első alkalom témája: a lokálpatriotizmus. A programsorozat jövő héten folytatódik és szeptember közepén zárul. A szervezők minden érdeklődőt várnak! Még >>>
2022. 08. 11., 18:01
Erőszakkal elvette két fiú telefonját és egyikük biciklijét egy 14 éves és 18 éves fiatal. A támadókat hamar beazonosították és őrizetbe vették a bajai rendőrök. Még >>>
2022. 08. 11., 11:00
A legszebb dinnyetorta és a legötletesebb dinnyeétel gazdáját is elismerték. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés