2022. 01. 21. péntek
Ágnes
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kockázatos lehet most okmányokat intézni –Korlátozások a kormányablakok és az okmányirodák ügyintézésében

Kockázatos lehet most okmányokat intézni –Korlátozások a kormányablakok és az okmányirodák ügyintézésében
Zsiga Ferenc  |  2020. 03. 16., 08:51

Személyes megjelenéssel csak szükség esetén és csak előzetes időpontfoglalással intézzük ügyeinket a kormányablakokban és az okmányirodákban, ezzel is csökkentsük a koronavírussal való esetleges megfertőződésünk esélyét - kéri a március 1-jétől szervezeti és hatásköri változásokon átesett Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, illetve az operatív törzs. A kalocsai járásban a kalocsai Kormányablakot és a solti okmányirodát érinti az intézkedés. Fontos tudnivaló, hogy a leggyakoribb 750 (!) ügykörben elérhető az elektronikus ügyintézés, a bejelentkezés ügyfélkapu regisztrációval, elektronikus személyi igazolvánnyal, vagy telefonos azonosítással történik.

Az operatív törzs arra kéri a kormányablakok, okmányirodák ügyfeleit, hogy lehetőség szerint előzetes időpontfoglalással induljanak ügyet intézni, e nélkül csak rendkívül indokolt esetben keressék fel személyesen a kormányablakokat.

A kormányablakok hétfőn nyitják meg az új foglalható időpontokat, ezzel párhuzamosan kevesebb olyan ügyfelet tudnak majd fogadni, akik időpontfoglalás nélkül érkeznek.

IDŐPONT ÜGYFÉLKAPUVAL AZ IDOPONTFOGLALO.KH.GOV.HU OLDALON, ÜGYFÉLKAPU NÉLKÜL A 1818 INGYENESEN HÍVHATÓ TELEFONSZÁMON FOGLALHATÓ.

A kormányablakokban, okmányirodákban és más ügyfélszolgálatokon korlátozhatják a bent tartózkodók maximális létszámát. Kérjük ügyfeleinket, hogy az ügyféltereken kívül, egymástól kellő távolságot tartva várják meg, amíg sorra kerülnek – áll a közleményben.

AZ ELKÉSZÜLT OKMÁNYOKAT AZ EDDIGIEKKEL ELLENTÉTBEN NEM SZEMÉLYESEN KELL ÁTVENNI A KORMÁNYABLAKOKBAN, OKMÁNYIRODÁKBAN, ILLETVE A POSTÁN VAGY A KÉZBESÍTŐTŐL, HANEM LEVÉLKÜLDEMÉNYKÉNT A POSTALÁDÁBA KÉZBESÍTIK AZOKAT.

A kormányhivatalok az operatív törzs intézkedéseivel, javaslataival összhangban látják el feladataikat.

FELHÍVJUK AZ ÜGYFELEK FIGYELMÉT, HOGY A 2020. MÁRCIUS 12-T KÖVETŐEN LEJÁRÓ, A MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK MAGYARORSZÁG TERÜLETÉN HATÁLYOS VALAMENNYI HIVATALOS OKMÁNYA A VESZÉLYHELYZET MEGSZŰNÉSÉT KÖVETŐ 15 NAPIG ÉRVÉNYES.

Az okmányok megújítására jelenleg tehát nincs szükség, azokat Magyarország területén továbbra is használhatják,

KÜLFÖLDÖN AZONBAN NEM ÉRVÉNYESEK A LEJÁRT OKMÁNYOK.

Azok tehát, akiknek külföldön is érvényes okmányra van szükségük, lejárt okmányaikat meg tudják hosszabbítani a kormányablakokban.

Javasoljuk, hogy az ügyfélkapuval rendelkező állampolgárok elsősorban a megújult magyarorszag.hu oldalon elérhető online ügyintézési lehetőségeket vegyék igénybe. A leggyakoribb 750 ügykörben elérhető az elektronikus ügyintézés (a bejelentkezés ügyfélkapu regisztrációval, elektronikus személyi igazolvánnyal, vagy telefonos azonosítással történik), továbbá

VALAMENNYI ÜGYBEN LEHETŐSÉG VAN A KÉRELEM BENYÚJTÁSÁRA ÚN. E-PAPÍR SZOLGÁLTATÁS HASZNÁLATÁVAL (A BEJELENTKEZÉSHEZ SZINTÉN ÜGYFÉLKAPUS AZONOSÍTÁS SZÜKSÉGES).

Az ügyfélkapuval nem rendelkező ügyfelek számos ügyben postai úton is leadhatják kérelmüket. További információkért keressék fel a kormanyhivatal.hu oldalt, valamint hívják az ingyenesen hívható 1818 Kormányzati Ügyfélvonalat! - kéri az Operatív törzs az állampolgárokat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
A tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáznak. Még >>>
2022. 01. 19., 19:54
Filvig Géza polgármester és kísérete a TOP Plusz források adta lehetőségekről a megyei közgyűlés elnökével és a megyei fejlesztési ügynökség képviselőivel egyeztetett a megyeszékhelyen. Még >>>
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés