2022. 01. 21. péntek
Ágnes
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Még mindig keresik az új Duna-híd tervezőjét

2016. 06. 22., 10:08

A Kalocsa-Paks térségébe tervezett új Duna-híd tervezésére kiírt első tender eredménytelen lett, így a NIF gyorsított eljárásban keres tervezőt. Az új határidő június 30, a munka becsült ellenértéke nettó 580 millió forint.

A kormány a Kalocsa és Paks térségében tervezett új Duna híddal kapcsolatos beruházásról tavaly június végén döntött. Erre a célra a nemzetgazdasági miniszter 870 millió forintot biztosított az állami költségvetés Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejezetében. Akkor Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt azzal indokolta, hogy könnyebben járjanak át az emberek a paksi atomerőmű építésére.

Az első tender azonban eredménytelenül zárult. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által kiírt tenderre két érvénytelen ajánlat érkezett – írja a Napi.hu. Az egyiket a Roden Mérnöki Iroda Kft., míg a másikat egy konzorcium nyújtotta be, melynek tagjai a Céh Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt., a Pont -TERV Mérnöki Tervező és Tanácsadó Zrt., a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt.,az MSc Mérnöki Tervező és Tanácsadó Kft., az Utiber Közúti Beruházó Kft. és a Spaciálterv Építőmérnöki Kft. voltak.

Az új, immár gyorsított nyílt közbeszerzést június 15-én írta ki a NIF. Ebben szerepek a híd mellett a kapcsolódó közlekedési infrastruktúra tervezése, a környezetvédelmi hatástanulmány elkészítése, az engedélyezési és tender terv és dokumentáció elkészítése, továbbá a környezetvédelmi- és építési engedélyek megszerzése is. Mindezek becsült ellenértéke, nettó 580 millió forint.

A gyorsított eljárást azzal indokolja a NIF, hogy a tervezésre forrást biztosító támogatási szerződés szerint a végső határidő 2017. harmadik negyedéve. Amennyiben eddig az időpontig a közbeszerzési eljárás nyertese a szerződésbe foglalt feladatát nem teljesíti, úgy elveszik a pénz.

Az új híd az 512. számú főúttal Kalocsát az M6-os autópályával kötné össze, a teljes hossz mintegy 20 kilométer. A kifizetés hazai forrásból történne.

Az új eljárásban az ajánlattevő alkalmatlan, amennyiben nem rendelkezik minimum nettó 580 millió forint teljes árbevétellel, a felhívás feladásának napját megelőző utolsó három lezárt üzleti évben. Referenciaként pedig be kell mutatni - egyebek mellett - legalább egy, minimum 200 méter szerkezeti hosszúságú, minimum 120 méter nyílású, vízfolyás feletti közúti vagy vasúti híd engedélyezési vagy kiviteli tervének elkészítését. Az ajánlattételi határidő június 30.

Forrás: Napi.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés