2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Megérkezett a BÁH válasza: a migránsok Tompánál Szerbia területén sátoroznak – beléptetésre várnak

Zsiga Ferenc  |  2016. 05. 24., 14:01

Pünkösd szombatján, május 14-én érdekes, megindító kép fogadott bennünket a Szerbia – Magyarország vonatkozásában schengeni határnak számító Kelebija-Tompa határátkelőnél: migránsok tucatjai vertek sátrat a „senki földjén”, az elhelyezésükre oda telepített korszerű szálláskonténerek ellenére. A felnőttek tábortüzeket raktak, a gyerekek vidáman szaladgáltak a hol szemerkélő, hol szakadó esőben. A sátortábor okáról a Bevándorlási és Állampolgársági Hivataltól (BÁH) kértünk tájékoztatást. A válasz a mai napon érkezett meg, amelyet szerkesztés nélkül adunk közre.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Tisztelt Zsiga Ferenc szerkesztő úr!

Tájékoztatjuk, hogy a magyar tranzitzónákban, a hazai befogadó intézményekben tartózkodók valamennyi jogszabályban rögzített ellátáshoz hozzájutnak.
Mindazok a migránsok, akikről Ön említést tesz, még magyarországi beléptetésre várnak, jogi értelemben nem tartózkodnak Magyarország területén (megjegyezzük: sátraik döntő többsége Szerbia területén található).

A migránsok beléptetésének üteme függ a részletes meghallgatások és az ellenőrzések időtartamától. A tranzitszálláson egyidejűleg 50 fő elhelyezésére van lehetőség, azonban a sérülékeny csoporthoz tartozók (pl.: kisgyermekes családok, idős, beteg emberek) esetében a határon lefolytatott eljárás nem alkalmazható, így a regisztrációt és a részletes meghallgatást követően ők átszállításra kerülnek valamelyik befogadó intézménybe, ahol ügyükben az általános szabályok szerint történik az eljárás.

Hangsúlyozzuk: a tranzitzónákban belépésre jelentkező migránsok meghatározó többsége korábban már előterjesztett menedékkérelmet Görögországban vagy más, az útján érintett európai országban, ahol megfelelő elhelyezést és ellátást kaphattak volna, azonban ügyükben a döntést nem várták meg, hanem továbbutaztak.

Üdvözlettel,
Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei