2022. 08. 07.
Ibolya
: 395 Ft   : 386 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Megérkezett a BÁH válasza: a migránsok Tompánál Szerbia területén sátoroznak – beléptetésre várnak

Zsiga Ferenc  |  2016. 05. 24., 14:01

Pünkösd szombatján, május 14-én érdekes, megindító kép fogadott bennünket a Szerbia – Magyarország vonatkozásában schengeni határnak számító Kelebija-Tompa határátkelőnél: migránsok tucatjai vertek sátrat a „senki földjén”, az elhelyezésükre oda telepített korszerű szálláskonténerek ellenére. A felnőttek tábortüzeket raktak, a gyerekek vidáman szaladgáltak a hol szemerkélő, hol szakadó esőben. A sátortábor okáról a Bevándorlási és Állampolgársági Hivataltól (BÁH) kértünk tájékoztatást. A válasz a mai napon érkezett meg, amelyet szerkesztés nélkül adunk közre.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Tisztelt Zsiga Ferenc szerkesztő úr!

Tájékoztatjuk, hogy a magyar tranzitzónákban, a hazai befogadó intézményekben tartózkodók valamennyi jogszabályban rögzített ellátáshoz hozzájutnak.
Mindazok a migránsok, akikről Ön említést tesz, még magyarországi beléptetésre várnak, jogi értelemben nem tartózkodnak Magyarország területén (megjegyezzük: sátraik döntő többsége Szerbia területén található).

A migránsok beléptetésének üteme függ a részletes meghallgatások és az ellenőrzések időtartamától. A tranzitszálláson egyidejűleg 50 fő elhelyezésére van lehetőség, azonban a sérülékeny csoporthoz tartozók (pl.: kisgyermekes családok, idős, beteg emberek) esetében a határon lefolytatott eljárás nem alkalmazható, így a regisztrációt és a részletes meghallgatást követően ők átszállításra kerülnek valamelyik befogadó intézménybe, ahol ügyükben az általános szabályok szerint történik az eljárás.

Hangsúlyozzuk: a tranzitzónákban belépésre jelentkező migránsok meghatározó többsége korábban már előterjesztett menedékkérelmet Görögországban vagy más, az útján érintett európai országban, ahol megfelelő elhelyezést és ellátást kaphattak volna, azonban ügyükben a döntést nem várták meg, hanem továbbutaztak.

Üdvözlettel,
Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022-07-31 09:20:00
Szakmáron iskolaépület és tornaterem, az önkormányzat harkányi üdülője és óbányai diákszállója megújítása, az elbontott romos házak helyén épült új, korszerű játszótér és szabadidő park építése fémjelzi a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) által biztosított pályázati, összesen 72,8 millió forint hatékony felhasználását.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 07., 18:27
Egy nigériai férfi és két magyar nő alkotta csaló banda hálózta be az eddig ismeretlen számú áldozatokat, összesen több tízmillió forintos értékű kárt okozva nekik. Még >>>
2022. 08. 07., 09:17
Személyautó és motoros ütközött össze Kecskemétnél. Egy 21 éves férfi életét vesztette. Még >>>
2022. 08. 07., 08:55
A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2022. augusztus 7-én 4 óra körül az 53-as számú főút 50-es kilométerénél - Kiskunhalasnál - egy személyautó és egy kisbusz eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött. Még >>>
2022. 08. 06., 15:30
A rendelet szerint már az állami tulajdonú erdőben is csak ajánlás a vágásérettségi kor, gyorsan növő fafajoknál tíz, lassan növőknél húsz évvel a vágásérettség előtt is kitermelhető a fa. Még >>>
2022. 08. 06., 08:28
Szombaton eleinte a hőség, majd egy érkező hidegfront okozhat kellemetlen panaszokat az arra érzékenyek körében. Még >>>
2022. 08. 05., 17:24
A miskei elágazás közelében félpályás útlezárás mellett helyszínelnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés