2022. 06. 30. csütörtök
Pál
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Megtartotta éves közgyűlését a Kalocsai Horgászegyesület – Megkezdték a jövő évi tisztújítás előkészítését

Megtartotta éves közgyűlését a Kalocsai Horgászegyesület – Megkezdték a jövő évi tisztújítás előkészítését
Illés György Cinó  |  2022. 04. 05., 09:23

A járványhelyzet miatt tavaly és tavalyelőtt is a szokásosnál későbbi időpontban lehetett csak megtartani a Kalocsai Horgászegyesület évi rendes közgyűlését, most dr. Igaz Ferenc elnök örömét fejezte ki expozéjában, hogy végre az alapszabály szerinti időpontban, március harmadik vasárnapján, március 20-án tarthatták meg az alkalmat, amire a szokásos helyen, a Szent István Gimnázium dísztermében került sor. Az elnök a tagság előtt beszámolt a tavalyi év bevételeiről és kiadásairól, a fogási eredményekről és a tagság alakulásáról, emellett az egybegyűltek meghallgatták az elnökség és a felügyelő bizottság beszámolóját is – ezek szerepelnek ugyanis az éves közgyűlés kötött napirendjén, amelyek mellé ezúttal a jövő évben esedékes tisztújítás előkészítéséhez szükséges előkészületek is föliratkoztak.

Negyvennyolcan voltak jelen. Ezen meglepődtünk, hogy egy kicsit kevesebb a létszám, aminek nem tudjuk az okát. Persze, ha pozitívan akarok hozzáállni, akkor gondolhatom, hogy azért, mert rendben mennek az egyesület dolgai, és nincsenek olyan problémák, amelyeket az egyesület tagjai fölvetnének.”– értékelte munkatársunknak a szokottnál alacsonyabb érdeklődést az elnök, majd ismertette a zárszámadás adatait, vagyis, hogy miként zajlott az egyesület gazdálkodása 2021-ben.

A tagdíjból és a területi jegy árakból származó bevétel közel 23 millió forint volt, ami rekord mennyiségű telepítést tett lehetővé:

KÖZEL 20 MILLIÓ FORINTOT FORDÍTOTTAK 2021-BEN A SÁRKÖZ VÍZRENDSZERÉN HALTELEPÍTÉSRE.

Igaz Ferenc elnök kifejtette: az elmúlt években alkalmazott hármas elv most is érvényesült:

MINÉL TÖBB TERÜLETI JEGYET ADNAK EL, ANNÁL TÖBB AZ ÁRBEVÉTEL, EZÁLTAL ANNÁL TÖBB HALAT TUDNAK TELEPÍTENI.

Ez vonzóvá teszi a horgászok számára a sárköz horgászvizeit, hozzájárulva a bevétel további növeléséhez.
Az elnöki beszámoló keretében a létszám alakulásáról elhangzott:

AZ EGYESÜLET TAGLÉTSZÁMA GYAKORLATILAG VÁLTOZATLAN.

Az előző évben, 2020-ban 1.100 volt, most 2021-ben pedig 1.085, ami hozzávetőleg az előző évi adat 98,5%-a, tehát gyakorlatilag konstans.
Örvendetes emellett, hogy biztosított az utánpótlás is, mivel

SOK GYEREK HORGÁSZ „BONTOGATJA SZÁKJAIT” AZ EGYESÜLET ÉGISZE ALATT.

Igaz Ferenc ismertette a fogási eredményeket halfajtánként is, illetve külön a MOHOSZ által regisztrált fogásokat és az egyesület kimutatását a fogási eredményekről.
A fogási naplók ugyanis bekerülnek a MOHOSZ-hoz, amely így összesíteni tudja, hogy mit, mennyit fogtak a Kalocsai-sárköz vízrendszerén más egyesületek tagjai, vagy bárki, aki legálisan horgászott itt. Így az egyesület halgazdálkodásának eredményességéről kapnak teljesebb képet.
Az egyesület nyilvántartásából pedig arról áll rendelkezésre pontos adat, hogy az egyesületi tagság mennyi és milyen halat zsákmányolt ezen a vízen, illetve más vizeken.

„TÖBB MINT 120 MÁZSÁRÓL VAN SZÓ.”

– Ebből is látszik, hogy azt az összefüggést lehet vonni, hogy ha sokat telepítünk, hál’ Istennek a visszafogás is nagyon szép. Mivel pontyot telepítünk legtöbbet, így a visszafogás is abból a legtöbb. Második helyen a fehér halak, keszeg-félék, illetve a kárász szerepel, de a horgászok legnagyobb örömére a harcsa is gyönyörűen viszi az eredményeket.

A csukáról is említést kell tenni, amelynek a sárköz vízrendszerén jelentős természetes szaporulata van, amit a fogási eredmények is alátámasztanak.”– mutatott rá az elnök, aki a 2021-es esztendőt – a pandémia következményeit leszámítva – mind a gazdálkodás, mind a visszafogás szempontjából összegészében nagyon jó évként értékelte.

Az egyesület gazdálkodása, működése stabil.”
– összegezte a beszámoló tanulságát Igaz Ferenc.

Tisztújítási előkészületek

AZ EGYESÜLET ÖTÉVENKÉNT TARTJA TISZTÚJÍTÓ, TISZTSÉGVÁLASZTÓ KÖZGYŰLÉSÉT, AMI JÖVŐRE LESZ ESEDÉKES.

Ezért a közgyűlés napirendi pontjai között szerepelt a választási jelölőbizottság elnökének és tagjainak megválasztása is.

A JELÖLŐ BIZOTTSÁG ELNÖKÉÜL BAKAI KÁROLYT, FOKTŐ POLGÁRMESTERÉT VÁLASZTOTTÁK, TAGKÉNT PEDIG JAKAB FERENC ÉS FODOR LÁSZLÓ KAPOTT BIZALMAT.

Ők egy évig munkálkodnak majd, hogy a következő közgyűlésen az ajánlásaikat meg tudják tenni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 27., 14:19
A tavalyi élénk érdeklődés után most kisebb tömeget vonzottak a gasztronómiai különlegességei, holott az Érsekkertbe látogatókat most a LED-falas meccsnézésnél sokkal gazdagabb kiegészítő programsor várta péntek délutántól vasárnap estig. Aki lemaradt róla, vigasztalódjon összefoglalónkkal!
2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK