2022. 06. 27. hétfő
László
: 404 Ft   : 381 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Megyei Vadász-és Horgásznap Kiskunhalason –Kitüntetették Estók Mihályné hajósi polgármestert

Megyei Vadász-és Horgásznap Kiskunhalason –Kitüntetették Estók Mihályné hajósi polgármestert
Zsiga Ferenc  |  2021. 09. 19., 08:30

Vadászok és horgászok jól megfértek egymás mellett a szeptember 18-án, szombaton a kiskunhalasi Sós-tó Fürdő és Parkerdőben tartott XXVIII. Bács-Kiskun Megyei Szent Hubertusz Vadász-és Horgásznapon. A neves eseményen számos kalocsai és Kalocsa környéki vadászjelölt az ünnepség keretében tett fogadalmat, és ezzel jelképesen is vadász lett. A fogadalmat tevők magas számát ezúttal az indokolta, hogy tavaly a pandémia miatt a megyei vadásznap elmaradt.

Az ünnepséget megnyitó Kara Miklós, az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete-, a Bács-Kiskun Megyei Vadászszövetség elnöke beszédéből megtudhattuk: a rendezvényen harmincnégy vadásztársaság és a KEFAG Zrt-t vesz részt. Az elnök arra kérte a jelenlévőket, hogy a szeptember 25-én, szombaton, a Budapesti Nemzetközi Vásár területén nyíló „Egy a Természettel” Vadászati és Természetvédelmi Világkiállításon minél többen vegyenek részt, hiszen ilyen rangos eseménynek legutóbb 50 éve adott helyet Magyarország.

A megyei vadásznapnak kalocsai vonatkozása is van, a Szent Hubertusz Szentmisét Dr. Mészáros István prépost – kanonok, az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezet Etikai Bizottságának elnöke mutatta be, és dr. Kákonyi Gábor kalocsai vadász ministrált.


Forrás: baon.hu

A szertartást követően kitüntetéseket adtak át.

A vadgazdálkodást segítő nem vadász személyek számára alapított

BÁCS-KISKUN MEGYE VADGAZDÁLKODÁSÉRT DÍJAT ESTÓK MIHÁLYNÉ SZALCZER ERZSÉBET, HAJÓS VÁROS POLGÁRMESTERE VEHETTE ÁT. A MÉLTATÁS SZERINT A TELEPÜLÉSVEZETŐ A KITÜNTETÉST A HAJÓSI BAROKK KASTÉLYBAN LÉTREHOZOTT ÁLLANDÓ VADÁSZATI KIÁLLÍTÁSHOZ NYÚJTOTT SEGÍTSÉGÉÉRT ÉRDEMELTE KI.

Vadászkamara Aranyérme kitüntetést vett át Dudás Pál, az országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete hivatásos vadász alelnöke. Magyar Vadászatért Érdeméremben részesült Szikinger János, a megyei vadászkamara kinológiai bizottságának leköszönő elnöke, 40 éves kinológiai munkája elismeréseként. A Kamara Érdemérme kitüntetést Dávid Réka, a Bács-Kiskun Megyei Vadászhölgyek Egyesületének elnöke, Blazsev Zsivko, a megyei vadászkamara Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottságának tagja, valamint Gyenes Károly, a megyei vadászkamara vezetőségi tagja kapta.

A rendezvényen a látogatók hazánk vadászható állatfajaiból láthattak ingyenes kiállítást. A vadász - és horgásznapon lovas és zenei programok szórakoztatták a közönséget, a vendéglátásról vadételeket is felvonultató, kóstolóval egybekötött gasztropiknik keretében gondoskodtak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 27., 14:31
57 fokig forrósodik az autó utastere a budapesti rendőrök figyelemfelhívó videóján. Ez egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet. Egy percre se hagyja ott gyermekét! Még >>>
2022. 06. 26., 21:10
A független jelöltként induló Vargyas Lászlót választották Dunaszentbenedek polgármesterévé a vasárnap tartott időközi voksoláson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapján közölt adatokból. Még >>>
2022. 06. 26., 20:32
Eldőlt, ki fogja Dunaszentbenedek érdekeit szolgálni az elkövetkezendő két évben. Még >>>
2022. 06. 26., 14:42
Szombat este kilenctől a II. Food Truck Show színvonalát emelve a Tattoos együttes, Kalocsa egyik legrégebbi zenekara állt színpadra, akik saját számaik mellett a nyolcvanas évek rock slágereit játszották. Még >>>
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK