2021. 10. 26. kedd
Dömötör
: 365 Ft   : 315 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Megyei Vadász-és Horgásznap Kiskunhalason –Kitüntetették Estók Mihályné hajósi polgármestert

Megyei Vadász-és Horgásznap Kiskunhalason –Kitüntetették Estók Mihályné hajósi polgármestert
Zsiga Ferenc  |  2021. 09. 19., 08:30

Vadászok és horgászok jól megfértek egymás mellett a szeptember 18-án, szombaton a kiskunhalasi Sós-tó Fürdő és Parkerdőben tartott XXVIII. Bács-Kiskun Megyei Szent Hubertusz Vadász-és Horgásznapon. A neves eseményen számos kalocsai és Kalocsa környéki vadászjelölt az ünnepség keretében tett fogadalmat, és ezzel jelképesen is vadász lett. A fogadalmat tevők magas számát ezúttal az indokolta, hogy tavaly a pandémia miatt a megyei vadásznap elmaradt.

Az ünnepséget megnyitó Kara Miklós, az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete-, a Bács-Kiskun Megyei Vadászszövetség elnöke beszédéből megtudhattuk: a rendezvényen harmincnégy vadásztársaság és a KEFAG Zrt-t vesz részt. Az elnök arra kérte a jelenlévőket, hogy a szeptember 25-én, szombaton, a Budapesti Nemzetközi Vásár területén nyíló „Egy a Természettel” Vadászati és Természetvédelmi Világkiállításon minél többen vegyenek részt, hiszen ilyen rangos eseménynek legutóbb 50 éve adott helyet Magyarország.

A megyei vadásznapnak kalocsai vonatkozása is van, a Szent Hubertusz Szentmisét Dr. Mészáros István prépost – kanonok, az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezet Etikai Bizottságának elnöke mutatta be, és dr. Kákonyi Gábor kalocsai vadász ministrált.


Forrás: baon.hu

A szertartást követően kitüntetéseket adtak át.

A vadgazdálkodást segítő nem vadász személyek számára alapított

BÁCS-KISKUN MEGYE VADGAZDÁLKODÁSÉRT DÍJAT ESTÓK MIHÁLYNÉ SZALCZER ERZSÉBET, HAJÓS VÁROS POLGÁRMESTERE VEHETTE ÁT. A MÉLTATÁS SZERINT A TELEPÜLÉSVEZETŐ A KITÜNTETÉST A HAJÓSI BAROKK KASTÉLYBAN LÉTREHOZOTT ÁLLANDÓ VADÁSZATI KIÁLLÍTÁSHOZ NYÚJTOTT SEGÍTSÉGÉÉRT ÉRDEMELTE KI.

Vadászkamara Aranyérme kitüntetést vett át Dudás Pál, az országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete hivatásos vadász alelnöke. Magyar Vadászatért Érdeméremben részesült Szikinger János, a megyei vadászkamara kinológiai bizottságának leköszönő elnöke, 40 éves kinológiai munkája elismeréseként. A Kamara Érdemérme kitüntetést Dávid Réka, a Bács-Kiskun Megyei Vadászhölgyek Egyesületének elnöke, Blazsev Zsivko, a megyei vadászkamara Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottságának tagja, valamint Gyenes Károly, a megyei vadászkamara vezetőségi tagja kapta.

A rendezvényen a látogatók hazánk vadászható állatfajaiból láthattak ingyenes kiállítást. A vadász - és horgásznapon lovas és zenei programok szórakoztatták a közönséget, a vendéglátásról vadételeket is felvonultató, kóstolóval egybekötött gasztropiknik keretében gondoskodtak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021-10-20 13:18:23
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 26., 08:50
33 sofőr esetében helyszíni bírságot alkalmaztak, 39 személynek közigazgatási bírságot szabtak ki, és 173 fővel szemben közigazgatási eljárás indult. Még >>>
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!