2022. 01. 22. szombat
Artúr, Vince
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Menet közbeni tervezés a közétkeztetésben – A családok fegyelmezetten jelentkeztek az adagokért

Illés György Cinó  |  2020. 03. 17., 08:18

Amint azt a polgármesteri hivatal vezetése és az intézményvezetőkkel a COVID-19 vírus megelőzéséről és következményei elhárításáról folytatott tanácskozást követően megtartott, vasárnapi sajtótájékoztatóján dr. Filvig Géza polgármester bejelentette: A szociális étkezést igénylők részére a közétkeztetés keretében továbbra is biztosítják a gyermekek étkeztetését.

A KALOCSA, SZENT ISTVÁN KIRÁLY ÚT 19. SZÁM ALATTI ÉTKEZŐBEN, DE ERRE KIZÁRÓLAG ELVITELRE ÉS SAJÁT EDÉNYZETBEN VAN LEHETŐSÉG.

A köznevelési intézmények a lehetőségek szerint már a hétvégén fölmérték az igényeket, így a város közétkeztetési intézményeinek dolgozói és vezetősége az előzetesen összegyűjtött adatok szerint állapította meg az adagszámot és kezdtek hozzá a számos szempontból nem rutinszerű feladataikhoz.

A déli órákban helyszínen jártunk, ahol megtudtuk:

AZ ÉTKEZTETÉSRE VALÓ IGÉNYEKET LEJELENTŐ CSALÁDOK FEGYELMEZETTEN JÁRULTAK A GYEREKEK MENZAI ADAGJAIÉRT, KISZOLGÁLÁSUKBAN FÖNNAKADÁS NEM MUTATKOZOTT.

Érkezésünkkor egy férfi egy gyermekkel együtt éthordóval a kezében távozott – vele az udvaron találkoztunk –, az ételért sorbaállás nem volt. Amint megtudtuk, korábban sem alakultak ki sorok.

Az háromnegyed egy körüli ott jártunkkor már látható volt, hogy jelentős túlrendelés biztosan nincs, a kért adagokért jelentkeztek a családok. Sőt egy munkatárs megjegyezte, hogy nagyon hálásak a városi szolgáltatásét, amivel komoly gondot vesz le vállukról az intézményrendszer.
Másfelől azt is valószínűsíteni tudták az ételkiadásban dolgozók, hogy minden jelentkezőt ki tudnak majd szolgálni ebéddel.

A TEGNAPI MENÜ RAGULEVES, ALMÁS LEPÉNY, KIVI VOLT.

Menet közbeni tervezés

Amint a Kalocsai Közétkeztetési Intézmény ételosztásban közreműködő munkatársaitól megtudtuk, az étkeztetést folyamatosan, menet közben kénytelenek tervezni, a rendkívüli körülmények közti munkarendet kialakítani, ami a megszokott menetrendhez képest némi bizonytalanságot jelent munkájukban, de a kezdeti tapasztalatok jók, az intézmény további tevékenységének tervezésénél pedig fölhasználják a begyűjtött adatokat.

Ennek megfelelően egy munkatárs az ételkiadó helynél papírhalmok fölött ülve jegyzetelte a menzai adagokért érkezőket, és vetette össze az előre lejelentett igényekkel, egyúttal rákérdezve az óvodai gyermekfelügyeletre vonatkozó igényekre is. Erről ugyan szintén nyilatkozatot kértek az óvodák a szülőktől, de azok nem minden esetben jutottak el még az illetékesekhez.Az óvodák előzetesen fölmérték az igényeket

Kalocsa Város Bölcsődéje és Óvodái nevében a napokban Katus Györgyné intézményvezető közleményben fordult az óvodás gyermekek szüleihez, amely például az óvodai csoportok Facebook-oldalain jutott el a családokhoz.

A közleményben arról tájékoztatták az érintetteket, hogy az óvodákra vonatkozóan a kormány a 45/2020.(III.14.) rendeletével úgy rendelkezett, hogy a fenntartó önkormányzat polgármestere az intézményekben rendkívüli szünetet rendelhet el.
Ennek következtében 2020. március 15-én Kalocsa Város Polgármestere Kalocsa Város Óvodáira és Bölcsődéjére elrendelte az intézményeink bezárását 2020. március 17-től.

A közlemény arra is kitért, hogy az idő rövidsége miatt, aki 2020. március 16-án, hétfőn  nem tudta még a gyermekét elhelyezni, az a saját óvodájába bevihette a gyermeket, feltéve, hogy a gyermek nem beteg, és eleget tesz a higiénés elvárásoknak:

AZ ÉPÜLETBE LÉPÉSKOR A SZÜLŐ ÉS A GYERMEK ELSŐ DOLGA AZ ALAPOS KÉZMOSÁS LEGYEN! CSAK EZUTÁN ADJA BE A CSOPORTBA A GYERMEKET!

– fogalmazta meg a higiénés elvárásokat Katusné közleménye.
Március 17-től, keddtől azoknak a gyermekeknek a részére,

AKIKNEK AZ OTTHONI FELÜGYELETE AKADÁLYBA ÜTKÖZIK, A KUNSZT UTCAI TAGÓVODÁBAN BIZTOSÍTANAK ÜGYELETET (6300 KALOCSA, KUNSZT UTCA 10.).

Az óvodák kérték továbbá, hogy a közleményhez csatolt nyilatkozat kitöltésével és az óvodákhoz való visszajuttatásával nyilatkozzanak egyrészt arról, hogy a jelen helyzetben, mérlegelve a közegészségügyi szempontokat, valamint egyéni lehetőségeiket, meg tudják-e oldani gyermekük otthoni felügyeletét, vagy igénylik az ügyeletes óvoda szolgáltatását, illetve másrészt arról, hogy igényt tartanak-e a szociális közétkeztetésre, vagy meg tudják oldani a gyermekek nap közbeni étkeztetését. A nyilatkozatokat az óvodák e-mail címére kérték eljuttatni:

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 22., 12:58
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új honlapjára hasonlító, minden bizonnyal adathalászatra létrehozott „csaló portál” jelent meg az interneten – figyelmeztetett tegnapi közleményében a hivatal. Még >>>
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés