2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 357 Ft   : 321 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Mikulásbirodalom az Öko Pontban

Illés György Cinó  |  2015. 12. 07., 16:48

Péntek délután kettőtől hatig az Öko Pont épületében találkozhattak a kalocsai gyerekek a Mikulással, ahol filmvetítés és színezősarok, palacsinta uzsonna, csillámtetoválás, valamint motorozás és hintós körutazás is várta őket, ha nem is rénszarvasokkal, de gyönyörű fekete táltos paripák vontatta hintóval. A palacsintákat sütő „Duci” Mikulások távoli, északi vidékről érkeztek városunkba.

A Mikulás és a gyerekek találkozója a Kalocsa Kulturális Központ szervezésében zajlott. Nagyon sok óvodás és kisiskolás gyermek jött el a rendezvényre, amelynek programját délután 3 órai kezdettel egy gyermekműsor is színesítette. A mikulás az Öko Pont rendezvénytermében várta a porontyokat, akiket ugyanitt projektoros rajzfilmvetítéssel is szórakoztattak.

A kiállító helyiségben, azaz az „üvegkalitkában” egyidejűleg színezősarokban ügyeskedhettek, rajzolhattak a gyerekek, ugyanitt az arra igényt tartóknak csillámtetoválást is készítettek a művelődési ház ilyesmiben számos korábbi rendezvényen is rutint szerzett munkatársai.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Az épület előtti téren a Paprikafesztivál idején megismert piros sátrak egyikét állították föl, ebben rendezték be a palacsintasütő-konyhát, ahol megannyi „Mikulásasszony” is sürgölődött Németh József főszakás-Mikulás irányítása mellett.
Megtudtuk, a serény asszonyhad messzeföldről érkezett: ha nem is Lappföldről, és nem is a sarkkörön túlról, mégis a „hideg Északról” jöttek: Karancslapulytőről, a Salgótarjántól kilenc kilométerre, a Karancs lábánál található, gyönyörű fekvésű faluból hívta meg őket Németh József.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A palacsintasütésben is jeleskedő társaság a Paprikafesztiválon – Karancslapulytői Duci Csapat néven – már más ételekkel is bizonyította szakácstudományát, részben annak alapján került sor a mostani meghívásukra is. Ugyanakkor tény, hogy a gasztronómiai egyesületnek a palacsintasütésben is kiemelkedő érdemei vannak, hiszen specialitásuk az általuk kitalált 170 cm-es átmérőjű óriáspalacsinta, amellyel már több rendezvényen is fölhívták magukra a figyelmet, nagy sikert aratva. Most azonban, átlagos méretű palacsintákat sütöttek. Abból viszont jó sokat, ám azokat így is elkapkodta az éhes siserahad.

Este hat órára nemcsak a palacsinta, hanem a tetováló csillámfesték is elfogyott, így aztán – bár a gyerekek még bírták volna – a Mikulás véget vetett itteni fogadónapjának, és sietve indult vissza a Tél birodalmába, hogy még időben juttathassa el az ajándékokat az útjába eső gyerekeknek is.
De ha jók leszünk, jövőre biztosan visszatér!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 28., 08:03
Január 28-án, pénteken a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK