2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Nem zárják be a Kalocsai Fegyházat és Börtönt! – Állománygyűlésen adtak tájékoztatást az érintett bv-alkalmazottaknak

Zsiga Ferenc  |  2018. 09. 24., 11:29

Miközben a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága szóvivőjének ma, azaz hétfő délelőttre egyezetett személyes találkozójára várunk, hogy átbeszéljük a Kalocsai Fegyház és Börtön további sorsával kapcsolatosan feltett kérdéseinket, miszerint: Van-e alapja annak az elsősorban a kalocsai BV Intézet személyi állománya és hozzátartozóik köréből terjedő, nyugtalanságra okot adó híreknek, hogy a Kalocsán fogvatartottak egy részét az új, februárban nyíló Kiskunhalasi BV Intézetbe szállítják át, illetve a részben az épületben működő Adorján-Tex tevékenységét is kiszervezik az épületből, az üggyel kapcsolatban Font Sándornak, a választókörzet országgyűlési képviselőjének Facebook oldalán mindenki számára megnyugtató információk jelentek meg. Meg kívánjuk jegyezni, hogy újságíró szakmai szempontból teljesen korrektnek tarjuk a pénteki cikkünkben megjelenteket, hiszen miden olyan információról korrekten beszámoltunk, ami hitelesen rendelkezésünkre állt. Ráadásul a BM államtitkárával közös kiskunhalasi sajtótájékoztatón elhangzottak lényegét, azaz, hogy halasi új BV Intézet csak átmenetileg fogadja – az eddig egyébként a nyilvánosság és a város vezetése által nem ismert belső felújítás idejére – a kalocsai elítélteket, külön is hangsúlyoztuk a cikkben. A témát körbejárva tehát az ügyben információval rendelkezhető BV-t és Kalocsa város polgármesterét is megkérdeztük. Mindemellett örömmel adunk hírt az egyelőre csak Font Sándor országgyűlési képviselőtől származó, az állománynak és hozzátartozóiknak különösen, de a város szélesebb közönségének is jó hírről.

Az államtitkári bejelentés szerint az új kiskunhalasi börtönt várhatóan jövő év februárjában nyitják meg, első körben a kalocsai női börtönből érkeznek fogvatartottak.
bővebben ...

Az alábbiakban idézzük Font Sándor országgyűlési képviselő 10 óra körüli Facebook bejegyzését.

„Ma reggel Kalocsán fogadtam dr. Tóth Tamás BV vezérőrnagyot, a BV országos parancsnokát, hogy részletes tájékoztatást kapjak a helyi büntetés-végrehajtási intézmény további sorsáról. A Kiskunhalason majdan megnyíló börtönnel kapcsolatosan terjesztették - sajnos egy helyi/térségi médiában is alaptalanul “sugallták” -, hogy Kalocsán megszűnhet a börtön. Igazán sajnálom, hogy a hír terjesztői nem fordultak hiteles forráshoz, vagy nem vártak a hiteles válaszra - elkerülve ezzel a felesleges riogatást -, egyben köszönöm azoknak, akik nem “álltak bele” egy újabb álhír-terjesztésbe!
A személyes megbeszélést követően a következőkről tudok tájékoztatást adni:
A KALOCSAI BV INTÉZMÉNY MARAD, FUNKCIÓJÁBAN IS! Kiüresítésére sem szándék, sem lehetőség nincs.
A kormány továbbra is elkötelezett a fogvatartottak emberhez méltó körülmények közötti elhelyezésében. Természetesen ezzel együtt legalább ugyanilyen fontos, hogy az állomány is megfelelő körülmények közt dolgozhasson! Nem kérdés tehát, hogy a
mindenki számára látható fejlesztés tovább fog folytatódni, egy meghatározott ütemterv szerint.
A mai állományértekezlet ezen ütemterv egyik igen fontos állomása. Ennek célja a tájékoztatáson túl  az, hogy  Parancsnok Úr elkötelezett abban, hogy az állomány meglátásait, javaslatait figyelembe véve alakítsa  ki a fejlesztést.”

Köszönjük a bejegyzést, ám további kérdéseink megválaszolásához továbbra is várjuk a BV OP szóvivőjével való személyes találkozásunkat.

Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK