2024. 06. 23.
Zoltán
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Nem zárják be a Kalocsai Fegyházat és Börtönt! – Állománygyűlésen adtak tájékoztatást az érintett bv-alkalmazottaknak

Zsiga Ferenc  |  2018. 09. 24., 11:29

Miközben a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága szóvivőjének ma, azaz hétfő délelőttre egyezetett személyes találkozójára várunk, hogy átbeszéljük a Kalocsai Fegyház és Börtön további sorsával kapcsolatosan feltett kérdéseinket, miszerint: Van-e alapja annak az elsősorban a kalocsai BV Intézet személyi állománya és hozzátartozóik köréből terjedő, nyugtalanságra okot adó híreknek, hogy a Kalocsán fogvatartottak egy részét az új, februárban nyíló Kiskunhalasi BV Intézetbe szállítják át, illetve a részben az épületben működő Adorján-Tex tevékenységét is kiszervezik az épületből, az üggyel kapcsolatban Font Sándornak, a választókörzet országgyűlési képviselőjének Facebook oldalán mindenki számára megnyugtató információk jelentek meg. Meg kívánjuk jegyezni, hogy újságíró szakmai szempontból teljesen korrektnek tarjuk a pénteki cikkünkben megjelenteket, hiszen miden olyan információról korrekten beszámoltunk, ami hitelesen rendelkezésünkre állt. Ráadásul a BM államtitkárával közös kiskunhalasi sajtótájékoztatón elhangzottak lényegét, azaz, hogy halasi új BV Intézet csak átmenetileg fogadja – az eddig egyébként a nyilvánosság és a város vezetése által nem ismert belső felújítás idejére – a kalocsai elítélteket, külön is hangsúlyoztuk a cikkben. A témát körbejárva tehát az ügyben információval rendelkezhető BV-t és Kalocsa város polgármesterét is megkérdeztük. Mindemellett örömmel adunk hírt az egyelőre csak Font Sándor országgyűlési képviselőtől származó, az állománynak és hozzátartozóiknak különösen, de a város szélesebb közönségének is jó hírről.

Az államtitkári bejelentés szerint az új kiskunhalasi börtönt várhatóan jövő év februárjában nyitják meg, első körben a kalocsai női börtönből érkeznek fogvatartottak.
bővebben ...

Az alábbiakban idézzük Font Sándor országgyűlési képviselő 10 óra körüli Facebook bejegyzését.

„Ma reggel Kalocsán fogadtam dr. Tóth Tamás BV vezérőrnagyot, a BV országos parancsnokát, hogy részletes tájékoztatást kapjak a helyi büntetés-végrehajtási intézmény további sorsáról. A Kiskunhalason majdan megnyíló börtönnel kapcsolatosan terjesztették - sajnos egy helyi/térségi médiában is alaptalanul “sugallták” -, hogy Kalocsán megszűnhet a börtön. Igazán sajnálom, hogy a hír terjesztői nem fordultak hiteles forráshoz, vagy nem vártak a hiteles válaszra - elkerülve ezzel a felesleges riogatást -, egyben köszönöm azoknak, akik nem “álltak bele” egy újabb álhír-terjesztésbe!
A személyes megbeszélést követően a következőkről tudok tájékoztatást adni:
A KALOCSAI BV INTÉZMÉNY MARAD, FUNKCIÓJÁBAN IS! Kiüresítésére sem szándék, sem lehetőség nincs.
A kormány továbbra is elkötelezett a fogvatartottak emberhez méltó körülmények közötti elhelyezésében. Természetesen ezzel együtt legalább ugyanilyen fontos, hogy az állomány is megfelelő körülmények közt dolgozhasson! Nem kérdés tehát, hogy a
mindenki számára látható fejlesztés tovább fog folytatódni, egy meghatározott ütemterv szerint.
A mai állományértekezlet ezen ütemterv egyik igen fontos állomása. Ennek célja a tájékoztatáson túl  az, hogy  Parancsnok Úr elkötelezett abban, hogy az állomány meglátásait, javaslatait figyelembe véve alakítsa  ki a fejlesztést.”

Köszönjük a bejegyzést, ám további kérdéseink megválaszolásához továbbra is várjuk a BV OP szóvivőjével való személyes találkozásunkat.

Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 23., 09:30
Az idősebb vádlottnak még egy lopásért is felelnie kell, ugyanis pár héttel a rablás előtt betört egy házba. Még >>>
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK