2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Paks Város Napja tájékoztató kamionnal és szieszta-szigettel

Zsiga Ferenc  |  2018. 05. 16., 09:44

Aki azt hinné, hogy az Atomvárosként is ismert Pakson már nem sokat lehet elmondani, ismertetni a nukleáris energia békés célú felhasználásáról, az bizony téved. Paks II. nemcsak az ország, a város életében nyit új perspektívát, hanem a megújult, korszerű technológia, innováció iránt érdeklődők is fontos és értékes információkhoz juthatnak a már jól ismert, Kalocsán is járt tájékoztató kamionnak köszönhetően. A speciálisan kialakított jármű hozzánk legközelebb eső állomása május 19-én, szombaton lesz az atomerőmű és az új blokkok telephelyének közvetlen környezetében, amikor mások mellett a Paks II. Zrt. is képviselteti magát a paksi Város Napja rendezvényen.

A tájékoztató kamion a Táncsics parknál, az uszodához vezető bekötőúton 10-16 óráig várja az érdeklődőket. A Paks II. Zrt. a jól ismert interaktív lehetőségek és eszközök mellett rendhagyó programokkal is várja a családokat: a szieszta-szigeten babzsákok, függőágyak biztosítják a kényelmet, a legkisebbeket pedig többek között memóriajáték, puzzle, színező szórakoztatja majd, valamint a Paks II. Zrt. egy harminc fős csapattal vesz részt a halászléfőző versenyen.

Mint emlékezetes, az atomenergiát bemutató interaktív tájékoztató kamion 2009 októbere óta járja az országot, annak idején a Baranya megyei Bodáról indult országjáró körútjára. Azóta Magyarország valamennyi ötezer főnél nagyobb lélekszámú településén járt a kamion, és összesen több mint 300 ezer vendéget fogadott.

Újabb körútra 2017 júniusában indult és már abban az évben csak a nyolc nyári fesztiválon közel 18 ezer fő volt rá kíváncsi, de ez a szám év végéig megduplázódott. A tavalyi VOLT fesztiválon több mint háromezren voltak kíváncsiak a kamionra, ami átlagosan napi több mint ötszáz főt jelentett – mondta Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója a paksi Fortuna rádió reggeli műsorában.

Mint megtudtuk, a nagy érdeklődésre tekintettel a kiállítás idén is felkeres 8 nagy magyarországi zenei és kulturális fesztivált. Közülük is elsőként a Sopronban június 26-30-ig hagyományosan három napon át non-stop tartó VOLT Fesztivált.

Az idei esztendő első negyedévében Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron megye 5000 főnél nagyobb lélekszámú településeit kereste fel a jármű, májustól Budapesten tartózkodik. Az országjáró körúton naponta átlagosan 250 látogató keresi a kiállítást.


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés