2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Varga Mihály pénzügyminiszter avatta fel az Anda Present Group új kalocsai üzemcsarnokát

2023. 07. 21., 08:46

A most átadott logisztikai központ egy két ütemben megvalósuló, összesen 4 milliárd forintos beruházás része.

Az idén februári alapkőletételt követő öt hónap múlva elkészült és immár termelő és logisztikai célokat szolgál az ANDA PRESENT Kft. Kalocsa, Róna u. 3 szám alatti telephelyén felépült új üzemcsarnok, melynek felavatására július 20-án délelőtt Varga Mihály pénzügyminiszter a városba érkezett. A miniszer kiemelte: Magyarország számára kulcsfontosságúak az új munkahelyeket teremtő beruházások. Az Anda Present 2,5 milliárd forintos fejlesztésével 100 új munkahelyet hozott létre a térségben, jelentősen javítva a környéken élő álláskeresők esélyeit. Hozzátette: a hazai beruházási ráta az Európai Unióban jelenleg a legmagasabb, a külföldi működő tőke magas aránya szintén igazolja a magyar gazdaság vonzerejét. A miniszter beszéde végén gratulált a már megvalósított és a második ütemben önerőből építés alatt álló üzemcsarnokhoz.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Az eseményen András Attila, az Anda Cégcsoport vezérigazgatója a miniszter mellett a vendégek között Font Sándor országgyűlési képviselőt,  Filvig Gézát, Kalocsa város polgármesterét, Ignacio Mitjanst, a MAKITO Promotonal Products, az ANDA spanyol stratégiai beszállító partnere értékesítési és marketing igazgatóját, továbbá a kalocsai járás polgármestereit, a közigazgatás, a közélet vezetőit köszöntötte a Kalocsai Néplap Online felületén megjelent tudósítás szerint. András Attila, az Anda Present Group vezérigazgatója kifejtette: 

2014-ben 17 fővel kezdték meg a működésüket a cég kalocsai telephelyén.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A beruházás során egy 5.300 négyzetméteres csarnok létesül, melyben egy 1600 négyzetméteres üzem és gyártórész, egy 3700 négyzetméteres logisztikai raktár, valamint egy 500 négyzetméteres irodarész kerül kialakításra. A kivitelezési munkálatok heteken belül indulnak és a tervek szerint 2023 júniusában fejeződnek be.
bővebben ...


A most átadott logisztikai központ egy két ütemben megvalósuló, összesen 4 milliárd forintos beruházás része. Az első ütem építése során elkészült egy 5300 négyzetméteres csarnok, ahol egy 1100 négyzetméteres üzem és alapanyagraktár, egy 3700 négyzetméteres logisztikai raktár, valamint egy 500 négyzetméteres irodarész létesült. Az első 2,5 milliárd forintos fejlesztés megvalósulásához a cég vissza nem térítendő kormányzati támogatást nyert.

A második ütem építése is megkezdődött, az 5 ezer négyzetméteres logisztikai raktár önerőből készül.

Az eseményen dr. Filvig Géza beszédében kifejtette: 

A beruházás óriási mérföldkő a cég és a város életében, hiszen az Anda Present Group a legnagyobb adófizetője Kalocsa Város Önkormányzatának.A cég teljesítménye elismerésére és tiszteletére kezdeményezte a telephelyet is befogadó Róna utca átnevezését Anda utcára, melynek előkészítését megkezdte az önkormányzat.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Az ünnepélyes szalagátvágás előtt Font Sándor, a választókörzet országgyűlési képviselője is örömmel üdvözölte a beruházást, mely növeli a térség gazdasági vonzerejét, ami a jövőre elkészülő Kalocsa-Paks Duna-híd révén újabb lehetőségek előtt áll. A képviselő kiemelte: az is örömteli, hogy egy másik Bács-Kiskun vármegyei családi vállalkozás, a kiskunhalasi székhelyű Merkbau Zrt. végezte a kivitelezést, amivel határidő előtt elkészültek.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírekForrás: Kalocsai Néplap Online

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 22., 11:40
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023. 09. 22., 11:35
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!
2023-09-18 14:13:38
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 24., 16:11
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>
2023. 09. 23., 20:04
A Zöldfa utcai óvodában péntek délelőtt tartották a díjátadót. Még >>>
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK