2024. 07. 21.
Dániel, Daniella
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Vontatottan halad a meszesi vízitúraközpont építése – Aligha volna tartható a bő két hónap múlva lejáró határidő

Illés György Cinó  |  2019. 10. 21., 09:07

Elvileg az év végéig kellene elkészülnie a Magyar Kajak- Kenu Szövetség és Kalocsa város önkormányzata konzorciuma által folytatott, sokelemű, országos pályázati projekt részeként megvalósuló beruházásnak. A meszesi Duna-parton épülő vízitúraközpont falai már állnak, de azok tetején a betonkoszorú még csak nemrégiben készült el, így még a födém sincs a helyén, nemhogy a tető. A támogató szervezet még nem döntött az átütemezés kérdéséről.

Nyár derekán már írtunk erről a beruházásról, akkor összegyűjtve a projekttel kapcsolatos alapvető tudnivalókat is. Ezek közt megírtuk, hogy az elnyert 36,5 millió forintos támogatás mellé az építőipari árszínvonal-növekedés miatt az önkormányzatnak kiegészítő forrást kellett biztosítania, mégpedig kétszer is született ilyen jellegű döntés. Így összesen 11,6 milliót fordít a város az építkezésre, ami a konzorciumi szerződés értelmében Kalocsa feladata, és a vagyon is a városé marad majd.


Forrás: Zsiga Ferenc

Most azért vettük elő ezt a témát, mert a tervezett határidőt veszélybe kerülni látjuk. Legalábbis

IGENCSAK FÖL KELLENE PÖRGETNI A TEMPÓT, HOGY ELKÉSZÜLJÖN A DECEMBER 30-AI HATÁRIDŐIG A LÉTESÍTMÉNY.

A hátralévő idő már akkor is meglehetősen szűkösnek tűnik, ha nem számolunk az időjárás hátráltató erejével, pedig a téli időszakban könnyen jöhet olyan időjárás, amely a külső munkákat lehetetlenné teszi.
Márpedig itt

ELÉG SOK KÜLSŐ MUNKA VAN MÉG HÁTRA…

E kérdésről, már áprilisban is úgy nyilatkozott Boromisza Viktor, a műszaki osztály vezetője, hogy a határidő

nagyon necces.”Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy ennek a pályázatnak nem csak előzetes, hanem utólagos közbeszerzési ellenőrzésen is át kell esnie. Kérdésünkre válaszolva ugyanakkor az osztályvezető tavasszal azt is elmondta, hogy a határidő módosítására van elvi lehetőség. Ehhez most annyit tehetünk hozzá, hogy e lehetőséget ki is fogják használni.


Forrás: Zsiga Ferenc

Az esetleges határidő-módosítás folyamatáról megkérdeztük Boromisza Viktort, aki elmondta, hogy a támogató szervezethez már benyújtották a határidő-módosítási kérelmet, amire eddig nem érkezett válasz, de az osztályvezető azt is elmondta, hogy annál is inkább jó eséllyel várjuk a választ, mivel a meszesi csúszás nem egyedi eset:

A KAJAK-KENU SZÖVETSÉGHEZ DEDIKÁLTA TELJES DUNAI VÍZITURIZMUS-FEJLESZTÉSI BERUHÁZÁSSOROZAT KÉSEDELMESEN HALAD.

A határidő-módosítási kérelem kapcsán újraütemezett terv szerint az épület jövő év áprilisában készülhet el.

AZ ÁTADÁST 2020. ÁPRILIS VÉGÉRE TERVEZIK.

Így a meszesi létesítmény a késedelmes projektzárás ellenére is megnyílhat a vízi turisztikai szezonnyitóra, jövőre tehát már a teljes szezonban fogadhatja a látogatókat.


Forrás: Zsiga Ferenc

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK