2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Vontatottan halad a meszesi vízitúraközpont építése – Aligha volna tartható a bő két hónap múlva lejáró határidő

Illés György Cinó  |  2019. 10. 21., 09:07

Elvileg az év végéig kellene elkészülnie a Magyar Kajak- Kenu Szövetség és Kalocsa város önkormányzata konzorciuma által folytatott, sokelemű, országos pályázati projekt részeként megvalósuló beruházásnak. A meszesi Duna-parton épülő vízitúraközpont falai már állnak, de azok tetején a betonkoszorú még csak nemrégiben készült el, így még a födém sincs a helyén, nemhogy a tető. A támogató szervezet még nem döntött az átütemezés kérdéséről.

Nyár derekán már írtunk erről a beruházásról, akkor összegyűjtve a projekttel kapcsolatos alapvető tudnivalókat is. Ezek közt megírtuk, hogy az elnyert 36,5 millió forintos támogatás mellé az építőipari árszínvonal-növekedés miatt az önkormányzatnak kiegészítő forrást kellett biztosítania, mégpedig kétszer is született ilyen jellegű döntés. Így összesen 11,6 milliót fordít a város az építkezésre, ami a konzorciumi szerződés értelmében Kalocsa feladata, és a vagyon is a városé marad majd.


Forrás: Zsiga Ferenc

Most azért vettük elő ezt a témát, mert a tervezett határidőt veszélybe kerülni látjuk. Legalábbis

IGENCSAK FÖL KELLENE PÖRGETNI A TEMPÓT, HOGY ELKÉSZÜLJÖN A DECEMBER 30-AI HATÁRIDŐIG A LÉTESÍTMÉNY.

A hátralévő idő már akkor is meglehetősen szűkösnek tűnik, ha nem számolunk az időjárás hátráltató erejével, pedig a téli időszakban könnyen jöhet olyan időjárás, amely a külső munkákat lehetetlenné teszi.
Márpedig itt

ELÉG SOK KÜLSŐ MUNKA VAN MÉG HÁTRA…

E kérdésről, már áprilisban is úgy nyilatkozott Boromisza Viktor, a műszaki osztály vezetője, hogy a határidő

nagyon necces.”Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy ennek a pályázatnak nem csak előzetes, hanem utólagos közbeszerzési ellenőrzésen is át kell esnie. Kérdésünkre válaszolva ugyanakkor az osztályvezető tavasszal azt is elmondta, hogy a határidő módosítására van elvi lehetőség. Ehhez most annyit tehetünk hozzá, hogy e lehetőséget ki is fogják használni.


Forrás: Zsiga Ferenc

Az esetleges határidő-módosítás folyamatáról megkérdeztük Boromisza Viktort, aki elmondta, hogy a támogató szervezethez már benyújtották a határidő-módosítási kérelmet, amire eddig nem érkezett válasz, de az osztályvezető azt is elmondta, hogy annál is inkább jó eséllyel várjuk a választ, mivel a meszesi csúszás nem egyedi eset:

A KAJAK-KENU SZÖVETSÉGHEZ DEDIKÁLTA TELJES DUNAI VÍZITURIZMUS-FEJLESZTÉSI BERUHÁZÁSSOROZAT KÉSEDELMESEN HALAD.

A határidő-módosítási kérelem kapcsán újraütemezett terv szerint az épület jövő év áprilisában készülhet el.

AZ ÁTADÁST 2020. ÁPRILIS VÉGÉRE TERVEZIK.

Így a meszesi létesítmény a késedelmes projektzárás ellenére is megnyílhat a vízi turisztikai szezonnyitóra, jövőre tehát már a teljes szezonban fogadhatja a látogatókat.


Forrás: Zsiga Ferenc

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 22., 11:40
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023. 09. 22., 11:35
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!
2023-09-18 14:13:38
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 24., 16:11
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>
2023. 09. 23., 20:04
A Zöldfa utcai óvodában péntek délelőtt tartották a díjátadót. Még >>>
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK