2021. 10. 16. szombat
Gál
: 360 Ft   : 310 Ft Benzin: 428.6 Ft/l   Dízel: 432.1 Ft/l   Írjon nekünk

Járvány ide vagy oda, jön a Kék Madár! –Online fesztivál sztárparádéval, Hokedlivel, Lakatos György otthonából

Járvány ide vagy oda, jön a Kék Madár! –Online fesztivál sztárparádéval, Hokedlivel, Lakatos György otthonából
Illés György Cinó  |  2020. 05. 26., 13:54

Ha június eleje, akkor kékmadaras fészekrakás Kalocsán! Igaz, a rendhagyó körülmények közt, nem a szokásos módon lesz megtartva, mégsem marad el a Kék Madár Fesztivál! Jövő pénteken, június 5-én este nyolctól mintegy kétórás online közvetítés keretében kerül megrendezésre az idei fesztivál, méghozzá hatalmas sztárparádéval, Lakatos György fesztiváligazgató budaörsi otthonából, a Hokedli Stúdió élő közvetítésével.

Idén sajnos nem hallgathatjuk élőben a sztárok előadását, helyette Tóth Dani közvetíti majd az online megakoncertet Lakatos György otthonából a Kék Madár Fesztivál Facebook-oldalán, valamint honlapján, sőt a Papageno internetes zenei folyóirat felületén is követhetjük majd.

A MONSTRE ONLINE KONCERTEN A 22 ELŐADÓ MINDEGYIKE EGY-EGY RÖVIDEBB PRODUKCIÓVAL VESZ RÉSZT,

amelyeket kifejezetten erre az alkalomra, kifejezetten a Kék Madár Fesztivál részére készítenek otthonukban.

A PROGRAMOK KÖZT, AKÁRCSAK MÁS ÉVEKBEN, LESZ KOMOLYZENEI ÉS KÖNNYŰZENEI CSEMEGE, DE A SZÍNHÁZI ÉLET KÉPVISELŐI SEM HIÁNYOZHATNAK.

Igazi sztárparádé

A Bikini együttes, Bródy János, Dés László, a Gőz–Kurtág–Lukács Trió, Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos, Kocsis Krisztián, Kokas Katalin és Kelemen Barnabás, Malek Miklós, Máté Gábor, Nagy Péter, Nagy-Kálózy Eszter, Mácsay Pál és az Örkény Színház – tagjai közt a kalocsai Kákonyi Árpáddal –, Perényi Miklós, Presser Gábor, Rost Andrea, Snétberger Ferenc, Tenki Réka és Csányi Sándor, Zorán, Wolf Péter és Balogh József, Várjon Dénes, valamint a házigazda Lakatos György és fia Lakatos Ágoton – ilyen impozáns felhozatallal talán még sohasem jelentkezett a Kék Madár Fesztivál!

A SZTÁROK KÖZT OLYAN IS VAN, AKI ERRE AZ ALKALOMRA ÍRÓDOTT, VADONATÚJ SZERZEMÉNNYEL JELENTKEZIK.

A fesztivál videós beharangozójában Lakatos György elmondta, a nemzetközi és országos sztárok első szóra kötélnek álltak, hogy produkciójukkal hozzájáruljanak a 2020. évi Kék Madár Fesztivál sikeréhez.Egyszóval, a sajátos körülmények közt egészen rendkívüli fesztivál kerekedhet, amire Lakatos György komoly lehetőségként tekint. A kalocsai díszpolgár fesztiváligazgató várakozásai szerint a produkciót tízezres nagyságrendű közönség követheti idén, amire a kalocsai koncerthelyszíneken biztosan nem volna lehetőség, ahogyan a rengeteg sztárt felvonulható fellépőgárdát sem lehetne élőben összehozni, időpont-egyeztetési problémák miatt.

„Cseppenként telik meg a tenger”

A koronavírus tehát hiába tett meg mindent, hogy ellehetetlenítse az idei Kék Madár Fesztivált, ehelyett csupán annyit ért el, hogy – igaz, csak online közvetítés formájában, mégis – rendkívüli kínálattal, soha nem látott számú nézővel kerülhet megrendezésre a fesztivál, amelynek programja bárki számára ingyen megtekinthető.
Ám a szervezők kérik, hogy ki-ki lehetőségei szerint járuljon hozzá a fesztivál céljaihoz, mondjuk, egy-egy virtuális belépő árával, azaz 2.500 forinttal, hiszen, amint közismert,

A BEVÉTEL A TARTÓSAN BETEG KALOCSAI GYEREKEK GYÓGYULÁSÁT, CSALÁDJAIK MEGSEGÍTÉSÉT SZOLGÁLJA.

Az adományokat az est folyamán várják, de már azt megelőzően is elküldhetjük a következő bankszámlaszámra:

11996231-06103369-10000001
IBAN HU46 1199 6231 0610 3369 1000 0001
SWIFT KÓD: GIBAHUHB


Közben útjára indult a Kék Madár gömb is, amely minden nap más-más helyszínen várja a készpénz adományokat, az alábbi rend szerint:

 • május 25., hétfő        – Harangvirág Pékség,
 • május 26.,kedd        – BS Munkavédelmi Szakáruház
 • május 27.,szerda   – Zsáki Zöldség és Gyümölcs Üzlet
 • május 28., csütörtök– Csukás Horgászbolt, Dunapataj
 • május 29.,péntek    – Szivárvány Virágüzlet, Búzapiac tér
 • május 30.,szombat – délelőtt: kalocsai piactér, önkéntesek és Tóth Dani
     délután: Tanya Bisztró, Dunapataj
 • május 31., vasárnap– COMO Szelidi-tó
 • június 1., hétfő  – Belvárosi Kávéház
 • június 2.,kedd– TS Vasudvar
 • június 3.,szerda        – MOD Áruház
 • június 5., szombat     – Old Motors Pub


Lapozgassuk a virtuális műsorfüzetet!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 16., 13:53
A legnagyobb visszaesést Litvániában mérték, 56,8 százalékosat, a legnagyobb növekedést pedig Cipruson, 12,1 százalékosat. Még >>>
2021. 10. 15., 18:40
Újabb tizenkét súlyos állapotban lévő Covid-beteget szállítanak pénteken Romániából Magyarországra - közölte a román egészségügyi minisztérium. Még >>>
2021. 10. 15., 17:43
Az új óvodához, majd a Paksi közben épülő Inkubátorházhoz látogattak el a délután folyamán, ahol Boromisza Viktor, a Városüzemeltetési és Fejlesztési Osztály vezetője vezette körbe a testület tagjait és általános képet adott az építkezések műszaki hátteréről. Még >>>
2021. 10. 15., 15:44
Ha eddig rossz emlékeid lettek volna a tökfőzelékkel kapcsolatosan, ez a recept talán megváltoztatja az előítéleteidet. Próbáld ki az NlCafe könnyű, gyors és egyszerű tejfölös tökfőzelék receptjét! Még >>>
2021. 10. 15., 14:50
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy 2021. október 18.-án 7:00 órától – 2021. október 22.-én 12:00 óráig, a Sörház köz közútjában elhelyezkedő csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása, és a folyóka elemek cseréje érdekében, a munkaterület környezetében a közút teljes szélességben lezárásra kerül. Még >>>
2021. 10. 15., 12:10
A következő napokban elég hideg hajnalok várnak reánk hazánkban az Időkép szerint. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés