2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kék Madár Fesztivál: jó előjelek, rengeteg felajánlás – A nagykoncertről és a fesztivállal kapcsolatos várakozásairól kérdeztük Lakatos Györgyöt

Illés György Cinó  |  2021. 06. 05., 08:48

Nagyon jók az előérzéseim, jók az előjelek – nyilatkozta Lakatos György, a Kék Madár Fesztivál alapítója és igazgatója, amikor tegnap délután a mai koncerttel, a várható bevételekkel kapcsolatos előérzetéről, a fesztiválhoz kapcsolódó eddigi akcióik sikeréről kérdeztük telefonon.

A tavalyi, egyébként jól sikerült és eredményes online rendezvény után végre lesz egy kis élő koncert, amire már a közönség is nagyon ki van éhezve. Ezért várhatóan nagy lesz az érdeklődés a mai koncertre, amit már nagyon várunk, mivel nekünk is szükségünk van a közösségre, a közönségnek pedig a művészekre. Ezért gondolom, hogy sokan lesznek, mert mindenki ki van éhezve az élő produkciókra.

– A kitűző akciónk nagyon jól sikerült, már amennyire a visszajelzésekből tudni lehet. Egyszer elvittek ezer darabot dobozban több helyszínre, és majdnem mindenhol el is fogyott, úgyhogy újabb hatszáz darabot kellett rendelni, és az is fogyóban van.
Ha csak 500 forintos árat számolunk, ez akkor sem szerény összeg, pedig kint a piacon, ahol magam árultam a kitűzőket, sokan ezer forintot adtak érte – sorolja lelkesen a bíztató előjeleket Lakatos György, hozzátéve, hogy a Madársátor mindvégig kint lesz a Sétálóutcában, ahol nem csak kitűzőt, hanem többféle fesztiváli ereklyét meg lehet vásárolni.

Rengeteg felajánlást kaptunk: horgolt kék madarak, fonott kék madarak, papír kék madarak, origami kék madarak, festett kék madarak, festmények, könyvjelzők! Ilyen felajánlásdömping még sosem volt”– részletezi a Kék Madár lelke, hozzátéve, hogy ezt a sok mindent most két napon keresztül meg lehet vásárolni a Madársátorban, így abból is lesz bevételük.

Remélhetőleg ma a színház is tele lesz, amire biztatok mindenkit, mert nagyon jó koncert ígérkezik. Ha pedig mindez sikerül, akkor úgy gondolom, hogy a tavalyi hárommilliós támogatást mindenképp meg fogjuk tudni adni a gyerekeknek idén is.” „AMIT EBBEN A MOSTANI, NEHÉZ HELYZETBEN EBBŐL KI LEHET HOZNI, ÚGY TŰNIK, HOGY ABBÓL LESZ VALAMI.”

– összegezte a várakozásokat Lakatos György, akitől azt is megkérdeztük, hogy milyen feltételekkel lehet részt venni a szombat esti koncerten a színházban.


– Védettségi, vagy oltási igazolvánnyal lehet belépni, bent azonban nem kell maszkot viselni, és nincs ültetési rend sem, bárhova lehet ülni. A közönséget érkezési sorrendben fogadjuk, és a helyszínen válthatnak jegyet, mert csak így tudjuk ellenőrizni a védelmi rendelkezések betartását.
Úgyhogy

AZ OLTÁSI, VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNYT MINDENKI HOZZA MAGÁVAL, MERT MÁSKÉPP NEM TUDJÁK BEENGEDNI!

– Remélem, teltház lesz, bár nagyon sajnálni fogom, hogy ha valaki emiatt nem tud bejutni, de hát, ilyen a színház! Ha tele van, akkor tele van! Most így lesz, ugyanis nem mertem kockáztatni hogy több napos fesztivált szervezzek, mert amikor hozzá fogtunk, akkor még semmit nem lehetett tudni arról, hogy egyáltalán meg lehet-e tartani a koncerteket. De, hogy megnyugtassunk mindenkit, a koncertet videóra vesszük, és azok kedvéért, akik nem tudják a helyszínen követni, egy későbbi időpontban az egészet le fogjuk adni – mondta a fesztiváligazgató, akitől azt is megtudtuk, hogy a koncertet egy szünettel tervezik megtartani, és a tervek szerint kétszer egy órás programot kínál majd, így várhatóan legkésőbb fél kilenc körül ér majd véget.

MINDENKINEK JÓ SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK HOZZÁ!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.
2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés