2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Megújul, szépül Foktő központja – Parkolók, piactér fedett árusítóhelyekkel

Zsiga Ferenc  |  2019. 08. 10., 09:54

Foktő központjának fejlesztésével új arculatot kap a település legforgalmasabb, egyben leginkább szem előtt lévő része, a községháza körüli terület. A 34 millió forint értékű beruházáshoz szükséges forrást a Paksi Atomerőmű Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) 2018. évi pályázatán nyerte a település. A folyamatban lévő térkövezés egy része, a községháza körüli járda már elkészült, jelenleg a burkolatalap kialakítása van folyamatban. A munkálatokról Bakai Károly tájékoztatta portálunkat.

A polgármester elmondta, a beruházás megvalósításával régi vágya teljesül a foktőieknek. A Fok irányából érkezőket, a falu központjában ügyeket intézőket, vagy éppen vásárlókat a kulturált, rendezett településképen túl térburkolatból kialakított, esztétikus felületű nagy parkoló fogadja a tsz-székház előtt. Ez a terület a későbbieken szabadtéri rendezvényeknek is helyszínéül szolgálhat.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A községházával, művelődési házzal szemben, az út túloldalán egy olyan, térburkolat járófelületű piacot alakítanak ki, amelynek esztétikus, fedett árusító helyei is lesznek.

Kívülről is szebb és kulturáltabb temetője lesz Foktőnek, ráadásul a temetővel szemben élők sem közvetlenül a síremlékeket, hanem az esztétikus új kerítést látják majd.
bővebben ...

Mint elhangzott: ahol már lerakták - például a községháza melletti járda is ebből a térburkoló kőből készült - az egységes, szép felület elnyerte a foktőiek tetszését, mindenki kíváncsian várja a folytatást.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A munka folyamatosan, jó ütemben halad. A terület tükörszintjének kialakítása gyakorlatilag már mindenhol megtörtént, jelenleg a burkolatalap elkészítése van folyamatban. A munkálatok jelenlegi állása szerint a fejlesztés még az őszi rossz idő beállta előtt elkészül – mondta Bakai Károly polgármester.

A Foktő központját szebbé tevő fejlesztést figyelemmel kísérjük, a beruházás befejezéséről tájékoztatjuk olvasóinkat.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei