2022. 12. 07. szerda
Ambrus
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Megújul, szépül Foktő központja – Parkolók, piactér fedett árusítóhelyekkel

Zsiga Ferenc  |  2019. 08. 10., 09:54

Foktő központjának fejlesztésével új arculatot kap a település legforgalmasabb, egyben leginkább szem előtt lévő része, a községháza körüli terület. A 34 millió forint értékű beruházáshoz szükséges forrást a Paksi Atomerőmű Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) 2018. évi pályázatán nyerte a település. A folyamatban lévő térkövezés egy része, a községháza körüli járda már elkészült, jelenleg a burkolatalap kialakítása van folyamatban. A munkálatokról Bakai Károly tájékoztatta portálunkat.

A polgármester elmondta, a beruházás megvalósításával régi vágya teljesül a foktőieknek. A Fok irányából érkezőket, a falu központjában ügyeket intézőket, vagy éppen vásárlókat a kulturált, rendezett településképen túl térburkolatból kialakított, esztétikus felületű nagy parkoló fogadja a tsz-székház előtt. Ez a terület a későbbieken szabadtéri rendezvényeknek is helyszínéül szolgálhat.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A községházával, művelődési házzal szemben, az út túloldalán egy olyan, térburkolat járófelületű piacot alakítanak ki, amelynek esztétikus, fedett árusító helyei is lesznek.

Kívülről is szebb és kulturáltabb temetője lesz Foktőnek, ráadásul a temetővel szemben élők sem közvetlenül a síremlékeket, hanem az esztétikus új kerítést látják majd.
bővebben ...

Mint elhangzott: ahol már lerakták - például a községháza melletti járda is ebből a térburkoló kőből készült - az egységes, szép felület elnyerte a foktőiek tetszését, mindenki kíváncsian várja a folytatást.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A munka folyamatosan, jó ütemben halad. A terület tükörszintjének kialakítása gyakorlatilag már mindenhol megtörtént, jelenleg a burkolatalap elkészítése van folyamatban. A munkálatok jelenlegi állása szerint a fejlesztés még az őszi rossz idő beállta előtt elkészül – mondta Bakai Károly polgármester.

A Foktő központját szebbé tevő fejlesztést figyelemmel kísérjük, a beruházás befejezéséről tájékoztatjuk olvasóinkat.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 12. 02., 13:56
Két év alatt 150 millióval csökkentek Kalocsa éves adóbevételei, miközben a következő évben mintegy 350 milliós rezsiköltség-növekedéssel kell számolni, így a bevételek növelése elkerülhetetlen. A Vállalkozói Klub levélben kérte a javaslat elvetését, de a fentiekre tekintettel a szerda délutáni testületi ülésen mégis megszavazta azt a grémium többsége. A döntéstől bő 60 milliós bevétel-növekedést várnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 06., 22:49
E percekben is tart Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgatója. A továbbiakban az ár kutanként és naponként változhat, a ma éjjeltől érvényes árakat már ismertették. Még >>>
2022. 12. 06., 16:15
A Mol a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, és ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett - jelentette be a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Kossuth rádió Déli krónikájában kedden. Még >>>
2022. 12. 06., 16:03
Szilikonból készült muffinsütőformát hívott vissza a forgalomból a Pepco - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján kedden közzétett felhívásban. Még >>>
2022. 12. 06., 09:38
Eltűnt a 16 éves Tóth Alisa Angelika! A fiatal, kalocsai lány december 3-án tűnt el, a rendőrség keresi. Még >>>
2022. 12. 06., 08:40
A hatodik játéknaphoz érkeztünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2022. 12. 05., 10:52
Folytatódik a változékony idő a jövő héten is, a hét elején egy érkező hidegfront miatt csapadékra kell számítani, a hét második felében pedig inkább felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK