2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Újjászületik a foktői temető külső bejárata – Dekoratív kerítés és járda épül

Zsiga Ferenc  |  2019. 08. 09., 09:24

Egy régi mondás szerint mindegy, merre vagy a világban, ha hű képet akarsz kapni egy településről, nézd meg a piacát és a temetőjét. Talán véletlen egybeesés, de Foktőn éppen e kettő, a község életében jelentős helyen történik komoly fejlesztés. Amint arról hamarosan beszámoltunk, Foktő központjában megkezdődött a térburkolat járófelületű, fedett árusítóhelyekkel rendelkező piactér kialakítása. Ám ezzel egy időben jelentős fejlesztés történik a temetőnél is, ahol mind a református, mind a katolikus temetőnél megújul a bejárat. Továbbá a temető előtt térburkolatból készül járda, és előre gyártott, dekoratív betonelemekből építenek új kerítést.

A temetőt érintő fejlesztésről szólva Bakai Károly polgármester elmondta: a tízmillió forint értékű beruházáshoz szükséges forrást a község saját költségvetéséből biztosítja.

Az Ady Endre utcában folyó munkálatok a református temetőnél a régi kerítés elbontásával, a betonjárda felszedésével kezdődtek, jelenleg a mindkét oldalon szegélykővel megtámasztott, burkolókőből kialakított járda tükörszintjének kialakítása, a burkolatalap, a kerítésalap elkészítése van folyamatban.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A néhány házzal arrébb lévő katolikus temető bejáratánál még csak a bontási munkálatoknál, illetve a tükör előkészítésénél tartanak, de a kalocsai vállalkozó mindkét munkaterületen folyamatosan dolgozik.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A településvezető hozzátette: a fejlesztés az Ady Endre utca forgalmát nem érinti, viszont az ott lakók és a temetőbe járók türelmét ezúton is megköszöni, hiszen a temető megközelítése az építési munkálatok miatt nehezebb, mint korábban.

Ahol már lerakták, az egységes, szép felület elnyerte a foktőiek tetszését, mindenki kíváncsian várja a folytatást.
bővebben ...

Viszont ha elkészül, kívülről is szebb és kulturáltabb temetője lesz Foktőnek, ráadásul a temetővel szemben élők sem közvetlenül a síremlékeket, hanem az esztétikus új kerítést látják majd.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei