2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Ez már megint „Tök jó” volt! – A múlt hétvégén az Érsiben futkározhatott, akinek volt hozzá töke

Ez már megint „Tök jó” volt! – A múlt hétvégén az Érsiben futkározhatott, akinek volt hozzá töke
Illés György Cinó  |  2020. 11. 08., 09:08

Az időjárásra sem lehetett panasza annak a közel hetven sportolni vágyónak, akik beneveztek a múlt szombaton a kalocsai Futócimbik és az ACFK egyesület közös szervezésében immár negyedik alkalommal megszervezett Tök jó futás és séta idei futamára. A tök még ki sem hűlt, máris a következő futóalkalomra készülnek a Futócimbik és cimboráik: jön a Mikulás futás!

Az igazi kellemes futóidő mellé barátságos fogadtatás, családias hangulat, emlékbe pedig oklevél és ajándék medál várta a kicsiket és a nagyokat, ugyanis a versenyen az örömfutáson korhatár nem volt.

Azt, hogy az elmúlt évek szervezőmunkájának gyümölcse nem múlt el nyomtalanul, az is jelzi, hogy nem csak Kalocsáról, hanem a környező települések közül Bátyáról, Foktőről, Dunapatajról, Hartáról, de még sokkal messzebbről, például Budapestről és Dunaújvárosból is érkeztek a sportbarátok. Köztük mintegy harminc 14 év alatti gyermek is részt vett, és rótta a köröket egyedül, vagy szüleivel.


Az őszi Érsekkert varázsa, a hulló lombok csodálatos színpompája mindenkit elbűvölt, feledhetetlenné téve az idei alkalmat is a résztvevők számára. A finom frissítők, a friss levegő és az önfeledt mozgás hatására a kisebbek részéről vidám zsivaj, hangos nevetgélés töltötte meg az őszi avar illatával és a föld párájával terhes levegőt.

Sok futónak ez volt első közösségi futása és nagy élményekkel és egy tök jó éremmel távozott, amit otthon nagy becsben tarthat, és idén még a Mikulás-futás medálját is bezsebelheti majd, ha járványhelyzet lehetővé teszi a sokéves hagyománnyal rendelkező futóalkalom lebonyolítását”– nyilatkozta a rendezvény után annak sikeréről elégedetten nyilatkozó főszervező, Török Töce Tibor, hozzátéve, hogy az örömfutás célja az volt, hogy együtt sportoljon a család és ez által tegyenek az egészségükért, edzettségükért is, ami e vészterhes, kettős járványveszélyes időben különösen fontos a „futógráfus” szerint.
És ki vitatkozna vele?!


Forrás: Futócimbik / Facebook


Az idei évre még megtartani tervezett, utolsó hagyományos kalocsai közösségi futással, a 2013 óta minden évben megrendezett Mikulásfutással kapcsolatban azt is megtudtuk, hogy

AMENNYIBEN A JÁRVÁNY ALAKULÁSA – ILLETVE AZ AZZAL KAPCSOLATBAN MEGHOZOTT RENDELKEZÉSEK – EZT LEHETŐVÉ TESZIK, AKKOR AZT DECEMBER 5-ÉN TARTJÁK MAJD MEG, NAGYJÁBÓL A MEGSZOKOTT MENETREND SZERINT,

és arra minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

A minden évben Szent Miklós napja környélére időzített, fakultatívan jelmezes futóalkalomról bővebb, naprakész infót a Futocimbik közösségi oldalán lehet találni, ahova azért is érdemes ellátogatni, mert ha van rá igény, akkor még több közösségi futást, sétát, bringázást is szerveznek majd.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.
2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés