2022. 05. 22.
Júlia, Rita
: 385 Ft   : 364 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai farsangi örömfutás

Kalocsai farsangi örömfutás
Tamás Ferenc  |  2022. 02. 06., 14:26

Az idei farsangi futás február ötödikére meghirdetett délelőtt 10 órai rajtja előtt már gyülekeztek a futást megszállottan kedvelők helyi szerelmesei az egykori Tiszti klub bejárata előtt, ahol a bohém jelmezeknek is köszönhetően eufórikus hangulatban várták a városi közös kocogást.

Voltak akik bicajokkal, babakocsival vágtak neki a távnak, a hangulatemelő örömfutásnak, hiszen ezúttal nevezési díj sem volt, a futás „rendezői előfeltétele” csupán a jelmezek megléte volt. A megmozdulást szervező Kalocsai Földön Futók Sportegyesülete és vezetőjük a BSI Futónagykövet, Posztobányi Zoltán már ki tudja hányadik jó hangulatú, közösségkovácsoló farsangi futását tartotta, ahol a szervezők sportszeretete és baráti közösségük összetartó ereje ezúttal is „nyerő volt”, hiszen ismét fogadtatásra talált a futás helyi szerelmesei körében.

A frenetikus hangulatról a bemelegítést levezénylő „Zoli bohóc” gondoskodott, a résztvevőket pedig a célba érkezés után ezúttal is forró tea, forralt bor, valamint a Judit Vendéglőnek köszönhetően farsangi fánk is várta.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A rajt előtt Kalocsa város polgármestere, dr. Filvig Géza köszöntötte a résztvevőket, egyben megköszönte, hogy akárcsak a Paprika futásnál, ezúttal is meghívót kapott a rendezőktől és családostól éltek is az indulás lehetőségével. Köszöntőjében többek között arról is szólt, hogy a Kalocsai Földön Futók és városunk hobbi futóinak érdekében

az önkormányzat már egy futópálya kialakításának megvalósítását is tervezi,

és bízik abban, hogy mindez hamarosan döntő fázisba is kerül.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Aki az örömfutás rendezvényen részt vett, az egyben az „élhető települések” projektje demonstrációjának is részese volt.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>
2022. 05. 20., 09:43
A sértettek nem sejtették, hogy a férfi az összes kölcsönkért pénzt azonnal szerencsejátékokra költi, kevés sikerrel: elbukott mindent. Még >>>
2022. 05. 19., 18:03
Nem maradunk idén fecskék nélkül: a kalocsai városházán már javában csinosítják, építgetik a fészkeiket. Fészkenként, évente 4-5 utód várható, de CSOK-ot - talán kellő jövedelem híján - nem igényelnek. Nézzék meg rövid videónkon, hogyan csinálják! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés