2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Paprikás mérföldek a Dunánál

Paprikás mérföldek a Dunánál
Tamás Ferenc  |  2021. 09. 17., 05:28

Szeptember 12-én, vasárnap délelőtt a „Paprikás mérföldek” nevezőinek színes kavalkádja melegített a meszesi önkormányzati üdülő parkjában, ahol a résztvevők a választott versenytávjukra készültek.

A több, mint száz induló azzal a szándékkal állt rajthoz, hogy részesei kívántak lenni az egykor oly nagy népszerűségnek örvendő Paprika Futás rendezvényének, azaz részvételükkel kívánták újraéleszteni a tradicionális kalocsai futóverseny hagyományait.

A rendezvényt a Kalocsai Földön Futók Sportegyesülete szervezte és rendezte, a Kalocsa város futónagyköveketént ismert Posztobányi Zoltán, és felesége, Andi vezérletével, a hangulatról és a ceremónia lebonyolításáról pedig Péter Attila a honi hobbifutók nagy családjának „magyar hangja” gondoskodott.
A négy meghirdetett versenytávra – 1, 2, 4, 8 mérföld –, a Duna-töltésről indultak a versenyzők, ahol a leghosszabb táv 13 kilométer volt.

Képgaléria megtekintése (29 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Az egyes távok első három helyén végzett női és férfi versenyzők a következők:

1 mérföld, hölgyek: 1. Matos Zoltánné, 2. Szabó Szonja, 3. Miskolczi Kitty.
1 mérföld, férfiak: 1. Szántó László, 2. Matos Máté, 3. dr. Filvig Géza.
2 mérföld, hölgyek: 1. Gyöngyösi Enikő, 2. dr. Filvigné Hajdú Ágnes, 3. Berényiné Tóth Gabriella.
2 mérföld, férfiak: 1. Berényi Zoltán, 2. Hellenpárt Lóránt, 3. Kabai István.
4 mérföld, hölgyek: 1. Fekete Alexandra, 2. Kelő Sára Idikó, 3. Hreschkó Zsuzsanna.
4. mérföld, férfiak: 1. Titos Roland, 2. Komjáti Gábor, 3. Matos Milán.
8. mérföld, hölgyek: 1. Pintér Zsófia, 2. dr. Kalotai Gabriella, 3. Andrásné Katus Andrea.
8. mérföld, férfiak: 1. Hegedűs Csaba, 2. Hellenpárt Róbert, 3. Hegedűs János.

A rendezők a résztvevőket finom ebéddel kínálták, de minden induló egyedi tervezésű, kézzel festett, forgó fém érmet is kapott, amelyet Karcsák Csilla egyesületi tag tervezt. A kategóriák első három helyén végzett versenyző, díszes okleveleket vehetett át az ünnepélyes eredményhirdetéskor.

A futamok után, hírportálunk gratulált a résztvevőknek, így városunk polgármesterének dobogós helyezéséhez is, miközben arról kérdeztük a város első emberét, hogy a Paprika Piknik gazdag programjai mellett, hogyan tudott időt szakítani a Duna-töltésen való mérföldes futásra is, mindez hogy fért bele a zsúfolt napirendjébe? Dr. Filvig Géza válaszában elmondta, hogy már előre eldöntötte, hogy mivel a felesége is nevezni óhajtott, így ő sem maradhatott ki a „testmozgásból”, sőt előre eldöntötte azt is, hogy mindenképpen végigfutja a választott távot. Az, hogy a férfiak mezőnyében harmadikként zárt, már csak tényleg hab volt a tortán. Elmondta továbbá, hogy az előző napok protokoll kötelezettségei mellett – hiszen Kalocsa hagyományosan legnagyobb őszi ünnepi rendezvényét tartotta – Agrár Hungarikum Konferencia, az agrárminiszter Nagy István látogatása, Süli János Paks II. beruházásért felelős miniszter is városunk vendége volt. A megnyitó ünnepség színes programkínálata, a másnapi jótékonysági örömfőzés Font Sándorral közösen, vagy az emlékezetes Szalonna és Bandája élménykoncert, amely a végére valódi táncházzá csapott át. A szombat esti repülőtéri többezres Halott Pénz gigakoncertről már nem is beszélve – dr. Filvig Géza szerint mind-mind elvitte városunk jó hírét az ország más régióiba is.

Bízom benne, hogy a kalocsaiak is úgy gondolják, hogy közösen sikerült egy minőségi rendezvénysorozattal elbúcsúztatnunk az idei nyarat."– fejezte be gondolatait a polgármester.

Képgaléria megtekintése (29 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés