2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

„Tök jó futás”, ötödször – Szombaton még Németországból is érkeztek a hangulatos futóalkalomra

„Tök jó futás”, ötödször – Szombaton még Németországból is érkeztek a hangulatos futóalkalomra
Illés György Cinó  |  2021. 11. 10., 06:49

Idén november 6-án ötödik alkalommal, az ACFK Egyesület és Török Töce Tibor főszervezésében került megrendezésre az Tök jó futás és séta, amelynek immár, mondhatni, nemzetközi mezőnye állt rajthoz a Kubikus parkban. A legidősebb és legfiatalabb résztevők életkora közt 73 év volt a különbség.

A legidősebb résztvevő közel 76 éves volt, míg a legfiatalabb, Máté mindösszesen 3 éves múlt.
A közel 40 főt számláló mezőny legtávolabbról érkezett futója, egy ultrafutó hölgy a németországi Kitzingenből látogatott városunkba családlátogatásra, és kihasználta a kapóra jött alkalmat, így ő is egy Tök jó futással zárta itteni tartózkodását, és nagy örömére még a család többi tagja is elkísérte az örömfutásra.
A futás nemzetközi jellegét erősítette még két ifjú futó is, akinek a felmenői Nigériából származnak.

A különleges futóalkalmon nyolc település összesen 40 futó vett részt, köztük Kalocsáról 27 fő vállalkozott a távok valamelyikének teljesítésére.
Homokmégyről és Hartáról három fő, Foktőről és Kiskőrösről két fő, Felsőerekről és Újtelektől egy-egy fő érkezett Kalocsára, hogy részt vegyen a futáson.

Fotó: Heckl István / Futócimbik, Facebook


A mezőny délután négy órakor startolt el a Part Bisztró elől, és ott volt a cél is. De menet közben is be lehetett kapcsolódni, hiszen ez nem verseny, bár saját idejét bárki mérhette, tologathatta igénye szerint a teljesítőképessége határait. A kikötés mindössze annyi volt, hogy legalább egy kört kellett futni, vagy sétálni, ami a körülbelül 500 méteres távot tekintve nem volt túl megerőltető. Sokan azonban jócskán túlteljesítették ezt az elvárást.

Az indulás előtt közös bemelegítéssel vették elejét a sportbalesetnek. A bemelegítésről egy videót is föltettek a Kalocsai Futócimbik közösségi médiás oldalára.
A jó hangulatot zeneszó fokozta, ugyanis Berta Somogyi Attila, alias Soma jóvoltából retro és mai slágerek adták meg a futás alapritmusát.
A futásról szintén készült egy rövid film, amelyet a Futócimbik oldala mellett itt is megtekinthetnek:

 

Az erő utánpótlására finom zsíros kenyeret és teát kínáltak, e mellett futás közben is vártak kisebb frissítetők a futókra.
A résztvevők a jó közösségben, jó hangulatban, egyedi futókörnyezetben, őszi, halloweeni díszletek közt megtartott futás élményen túl egy emlékéremmel is gazdagodtak, amelyeket a idén is a Fa-Ntázia Kuckó készített, a főszervező Török Töce Tibor elképzelései alapján.


A futás lezárultával Török Töce Tibor portálunkon keresztül is köszönetet mondott minden futónak a részvételért, valamint a segítőknek és a támogatónak, amiért hozzájárultak az idei alkalom sikeréhez.

TÖK jó hangulatú futást sikerült megszervezni idén is, úgyhogy lelkesen készülünk a folytatásra! Találkozunk december 5-én a Mikulásfutáson!”
– invitálta az érdeklődőket a lelkes futóaktivista a következő futóalkalomra.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.
2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2023. 03. 26., 16:15
Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán. Még >>>
2023. 03. 26., 15:01
A konferencián hosszútávú stratégiai keretmegállapodású keretek között együttműködési megállapodást kötöttek. Még >>>
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK