2021. 11. 30. kedd
András, Andor
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

„Tök jó futás”, ötödször – Szombaton még Németországból is érkeztek a hangulatos futóalkalomra

„Tök jó futás”, ötödször – Szombaton még Németországból is érkeztek a hangulatos futóalkalomra
Illés György Cinó  |  2021. 11. 10., 06:49

Idén november 6-án ötödik alkalommal, az ACFK Egyesület és Török Töce Tibor főszervezésében került megrendezésre az Tök jó futás és séta, amelynek immár, mondhatni, nemzetközi mezőnye állt rajthoz a Kubikus parkban. A legidősebb és legfiatalabb résztevők életkora közt 73 év volt a különbség.

A legidősebb résztvevő közel 76 éves volt, míg a legfiatalabb, Máté mindösszesen 3 éves múlt.
A közel 40 főt számláló mezőny legtávolabbról érkezett futója, egy ultrafutó hölgy a németországi Kitzingenből látogatott városunkba családlátogatásra, és kihasználta a kapóra jött alkalmat, így ő is egy Tök jó futással zárta itteni tartózkodását, és nagy örömére még a család többi tagja is elkísérte az örömfutásra.
A futás nemzetközi jellegét erősítette még két ifjú futó is, akinek a felmenői Nigériából származnak.

A különleges futóalkalmon nyolc település összesen 40 futó vett részt, köztük Kalocsáról 27 fő vállalkozott a távok valamelyikének teljesítésére.
Homokmégyről és Hartáról három fő, Foktőről és Kiskőrösről két fő, Felsőerekről és Újtelektől egy-egy fő érkezett Kalocsára, hogy részt vegyen a futáson.

Fotó: Heckl István / Futócimbik, Facebook


A mezőny délután négy órakor startolt el a Part Bisztró elől, és ott volt a cél is. De menet közben is be lehetett kapcsolódni, hiszen ez nem verseny, bár saját idejét bárki mérhette, tologathatta igénye szerint a teljesítőképessége határait. A kikötés mindössze annyi volt, hogy legalább egy kört kellett futni, vagy sétálni, ami a körülbelül 500 méteres távot tekintve nem volt túl megerőltető. Sokan azonban jócskán túlteljesítették ezt az elvárást.

Az indulás előtt közös bemelegítéssel vették elejét a sportbalesetnek. A bemelegítésről egy videót is föltettek a Kalocsai Futócimbik közösségi médiás oldalára.
A jó hangulatot zeneszó fokozta, ugyanis Berta Somogyi Attila, alias Soma jóvoltából retro és mai slágerek adták meg a futás alapritmusát.
A futásról szintén készült egy rövid film, amelyet a Futócimbik oldala mellett itt is megtekinthetnek:

 

Az erő utánpótlására finom zsíros kenyeret és teát kínáltak, e mellett futás közben is vártak kisebb frissítetők a futókra.
A résztvevők a jó közösségben, jó hangulatban, egyedi futókörnyezetben, őszi, halloweeni díszletek közt megtartott futás élményen túl egy emlékéremmel is gazdagodtak, amelyeket a idén is a Fa-Ntázia Kuckó készített, a főszervező Török Töce Tibor elképzelései alapján.


A futás lezárultával Török Töce Tibor portálunkon keresztül is köszönetet mondott minden futónak a részvételért, valamint a segítőknek és a támogatónak, amiért hozzájárultak az idei alkalom sikeréhez.

TÖK jó hangulatú futást sikerült megszervezni idén is, úgyhogy lelkesen készülünk a folytatásra! Találkozunk december 5-én a Mikulásfutáson!”
– invitálta az érdeklődőket a lelkes futóaktivista a következő futóalkalomra.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 16:21
Öltöztesd ünneplőbe az ablakot is, varázslatos hangulatot kölcsönöz az egész szobának! Még >>>
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei