2022. 08. 12. péntek
Klára
: 395 Ft   : 382 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

XI. Szelidi-tó Futás – Félezren kerülték meg a „kígyó farkát”

XI. Szelidi-tó Futás – Félezren kerülték meg a „kígyó farkát”
Tamás Ferenc  |  2021. 08. 10., 08:19

Ezúttal is augusztus első hétvégéjén rendezte meg a Kalocsai Földönfutók Egyesülete sportáguk nagy fiesztáját, a tókerülő terepfutás hagyományos viadalát.

Idén is a verőfényes nyári napsütés, az elbűvölő tóparti helyszín és a monstre mezőny teremtett együttesen remek hangulatot a profi rendezés mellett a futás szerelmeseinek, amely a résztvevők szerint is igazi örömünnepük volt.

Képgaléria megtekintése (45 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre! Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A rajt előtt Bodnár Erika fitneszoktató ráhangoló gyakorlataival pezsdítet vért a futók ereibe, majd a 33 és a 22 km-t vállalók rajtja következett. Őket követte a tó körüli egy kört megtevők népes tábora (11 km), valamint a 4 km-t teljesítők mezőnye.

Képgaléria megtekintése (45 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre! Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A Szittyó téri rendezvényközpont színpada előterében sikerült mikrofonvégre kapnunk a kalocsai futók nagy családja motorjának számító Posztobányi Zoltánt, aki közismerten városunk futónagykövete is. Mint megtudtuk, a Covid-helyzet kicsit átrendezte a futók versenynaptárát is, de ez a rendezvény azért megmaradt a Spar Budapest Maraton mindenkori előversenyének. A főszervező elmondása szerint ezúttal is a már megszokott magas színvonalon kívánják megrendezni a versenyt a próbázók nagy örömére, ahol ki-ki a választott távján tesztelhette formáját.

A résztvevők visszajelzései szerint a tókerülő szelidi verseny igen nagy népszerűségnek örvend a honi futótársadalom körében, természetesen kellett mindehhez a rendező házigazdák minden igényt kielégíteni próbáló vendégszeretete, a tópart színes forgataga és az ideális környezet vendégcsalogató csábítása is, Nos, mindebben segédkezett Posztobáyi és lelkes csapata, akik ezúttal is profi módon koordinálták a verseny történéseit a futamok során.

Képgaléria megtekintése (45 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre! Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Mint megtudtuk, a frissítőpontokat is maximálisan feltöltötték, a befutás után minden résztvevő porcelán emlékérmet kap, a hagyományos zsíroskenyér-partiról már nem is beszélve.

A 4 km-es távon 140 fő, a 11 km-es etapon 260 fő, a 22 km-es távon 40 fő, és a 33 km-es, három tókerülő körön 55 fő indult idén, illetve ennyi futó regisztráltatta magát.

Képgaléria megtekintése (45 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre! Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A verseny támogatói voltak: Dunapataj Nagyközség Önkormányzata, Dunapataj Reál Élelmiszerbolt (Szamosközi Tamás), Grőb Kft. Harta, Kalocsai Porcelán Manufaktúra, TESCO-Kalocsa, MarciTrans Bt., Kasi-Trans Kft., Bolvári Ferdinánd és Társa, Old Motors Pub, Kalocsa.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 07:48
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.
2022-08-07 08:20:00
Már 850 ezer hektárt érint az aszálykár az országban, az előrejelzések szerint az idén az őszi búza termésátlaga nem éri hektáronként a négy tonnát, de a korábbi éveknél alacsonyabb lesz az őszi árpa, a rozs, vagy a tritikálé termésátlaga is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 11., 18:01
Erőszakkal elvette két fiú telefonját és egyikük biciklijét egy 14 éves és 18 éves fiatal. A támadókat hamar beazonosították és őrizetbe vették a bajai rendőrök. Még >>>
2022. 08. 11., 11:00
A legszebb dinnyetorta és a legötletesebb dinnyeétel gazdáját is elismerték. Még >>>
2022. 08. 10., 17:28
Balotaszállásnál állították meg a fiatal szerb férfit, aki 10 határsértőt szállított egy személyautóban. Még >>>
2022. 08. 10., 13:03
A pályázat megvalósítására 3,347 milliárd forint vissza nem térítendő, 100% intenzitású támogatást biztosítanak. Még >>>
2022. 08. 09., 17:41
A vádlott a sértett egy fa szerszámnyéllel kitartóan, testszerte ütlegelte, aminek következtében a férfi a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2022. 08. 09., 10:01
A Készenléti Rendőrség toborzói a jánoshalmi térségben élőknek tartottak tájékoztatót. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés