2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

XI. Szelidi-tó Futás – Félezren kerülték meg a „kígyó farkát”

XI. Szelidi-tó Futás – Félezren kerülték meg a „kígyó farkát”
Tamás Ferenc  |  2021. 08. 10., 08:19

Ezúttal is augusztus első hétvégéjén rendezte meg a Kalocsai Földönfutók Egyesülete sportáguk nagy fiesztáját, a tókerülő terepfutás hagyományos viadalát.

Idén is a verőfényes nyári napsütés, az elbűvölő tóparti helyszín és a monstre mezőny teremtett együttesen remek hangulatot a profi rendezés mellett a futás szerelmeseinek, amely a résztvevők szerint is igazi örömünnepük volt.

Képgaléria megtekintése (45 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre! Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A rajt előtt Bodnár Erika fitneszoktató ráhangoló gyakorlataival pezsdítet vért a futók ereibe, majd a 33 és a 22 km-t vállalók rajtja következett. Őket követte a tó körüli egy kört megtevők népes tábora (11 km), valamint a 4 km-t teljesítők mezőnye.

Képgaléria megtekintése (45 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre! Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A Szittyó téri rendezvényközpont színpada előterében sikerült mikrofonvégre kapnunk a kalocsai futók nagy családja motorjának számító Posztobányi Zoltánt, aki közismerten városunk futónagykövete is. Mint megtudtuk, a Covid-helyzet kicsit átrendezte a futók versenynaptárát is, de ez a rendezvény azért megmaradt a Spar Budapest Maraton mindenkori előversenyének. A főszervező elmondása szerint ezúttal is a már megszokott magas színvonalon kívánják megrendezni a versenyt a próbázók nagy örömére, ahol ki-ki a választott távján tesztelhette formáját.

A résztvevők visszajelzései szerint a tókerülő szelidi verseny igen nagy népszerűségnek örvend a honi futótársadalom körében, természetesen kellett mindehhez a rendező házigazdák minden igényt kielégíteni próbáló vendégszeretete, a tópart színes forgataga és az ideális környezet vendégcsalogató csábítása is, Nos, mindebben segédkezett Posztobáyi és lelkes csapata, akik ezúttal is profi módon koordinálták a verseny történéseit a futamok során.

Képgaléria megtekintése (45 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre! Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Mint megtudtuk, a frissítőpontokat is maximálisan feltöltötték, a befutás után minden résztvevő porcelán emlékérmet kap, a hagyományos zsíroskenyér-partiról már nem is beszélve.

A 4 km-es távon 140 fő, a 11 km-es etapon 260 fő, a 22 km-es távon 40 fő, és a 33 km-es, három tókerülő körön 55 fő indult idén, illetve ennyi futó regisztráltatta magát.

Képgaléria megtekintése (45 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre! Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A verseny támogatói voltak: Dunapataj Nagyközség Önkormányzata, Dunapataj Reál Élelmiszerbolt (Szamosközi Tamás), Grőb Kft. Harta, Kalocsai Porcelán Manufaktúra, TESCO-Kalocsa, MarciTrans Bt., Kasi-Trans Kft., Bolvári Ferdinánd és Társa, Old Motors Pub, Kalocsa.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés