2022. 10. 02.
Petra
: 421 Ft   : 429 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

XII. Szelidi-tó Futás – Több mint félezer hobbifutó hódolt szenvedélyének

XII. Szelidi-tó Futás – Több mint félezer hobbifutó hódolt szenvedélyének
Tamás Ferenc  |  2022. 08. 10., 15:00

A hagyományok jegyében augusztus első szombatján rendezte meg a Kalocsai Földön Futók Egyesülete szeretett sportáguk nagy fiesztáját – a tókerülő terepfutás hagyományos viadalát-, amely immár a tizenkettedik volt története során.

A rekkenő hőséget és a verőfényes napsütést olykor azért lágy szellő fuvallata „itatta át”, de azért aki ebben a kánikulai melegben terepfutásra adta a fejét, az emberfeletti teljesítményre vállalkozott.
Így is népes mezőny kezdte meg a közös melegítést- szintén a hagyományok jegyében-, ugyanis Bodnár Erika fitneszoktató pezsdületet teremtő ráhangoló gyakorlatainak köszönhetően. Mindeközben a Szittyótér melletti rendezvényközpont színpada előterében ki lehetett volna tenni a „Megtelt” táblát, hiszen ismét mamutmezőny gyülekezett a verseny startkapujánál, ugyanis rengetegen neveztek a tókerülő örömfutásra.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Aki ott volt, az elmondhatja, hogy a futás megszállottainak örömünnepén egy igazi közösségi élményfutáson vehetett részt.
A szelidi versengést korábban a Spar Budapest Maraton előversenyeként jegyezték, talán ezért is örvendett oly nagy népszerűségnek a honi hobbifutók körében. Természetesen azért mindehhez kellett Posztobányi Zoltán és profi csapatának töretlen vendégszeretete, valamint a megkapó környezet, a tópart kaotikus forgatagának színes kavalkádja is.

A megmérettetés- ugyancsak a hagyományok szerint-, a 22 és a 33 km-es távokra nevezők rajtjával indult, majd a 11 km-es pályát választók indulásával folytatódott és mint mindig, a 4 km-es távot választók rajtoltak el utoljára.

A verseny rajtkapujának előterében sikerült interjúra kérnünk Posztobányi Zoltánt, városunk elismert és megbecsült futónagykövetét, aki a Kalocsai Földön Futók Egyesület elnöke, és a helyi futótársadalom nagy családja igazi motorjának számít. Ám, aki ismeri, az tudja róla, hogy a szelidi rendezvénynek a ”mindeneseként” tevékenykedik már több mint egy évtizede. A főszervező elmondása szerint hosszas és alapos előkészületek, egyeztetések, a támogatók felkutatása és felkérése után idén is szeretnék a már megszokott magad színvonalon megrendezni a versenyt a próbázók teljes megelégedésére, mert tudják, hogy a résztvevők a rekkenő hőségben szinte emberfeletti teljesítményre vállalkoztak, és a kalocsai egyesületük jó híre is arra ösztönzi őket, hogy az idei közösségi élményfutás is maradandó legyen minden résztvevő számára.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Kérdésünkre a főszervező azt is elmondta, hogy a 4 km-es távon olyan 150 fő körüli előnevezőjük volt, a 11 km-es etapra mintegy 300 futó nevezett, a 22 km-es távra 30 fő, a 33 km-es (három tókerülő kör) pályát pedig szintén 30 fő körüli futó választotta.
Természetesen pontos számokat csak a helyszíni nevezések és az átvett rajtszámok után lehet majd mondani – fejezte be rövid tájékoztatását Posztobányi Zoltán, a 2017-ben Kalocsa Város Sport Díjával kitüntetett BSI futónagykövete.

Köszönet a verseny főtámogatóinak: Dunapataj Nagyközség Önkormányzata, Dunapataj Reál Élelmiszerbolt, Grőb Kft. Harta, Kalocsai Porcelán Manufaktúra, TESCO-Kalocsa és az egyesületi tagok népes táborának, akik a verseny lebonyolításában segédkeztek a frissítőpontokon és a rendezésben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 10. 02., 09:27
Az intézkedés során 10 fő külföldit talált a rendőr a gépkocsi fülkéjében kialakított rejtekhelyen. Még >>>
2022. 10. 02., 08:39
2022. 10. 01., 10:41
A rezsiválság miatti intézkedéscsomag keretében egyre több uszodát zárnak be országszerte. Még >>>
2022. 09. 30., 18:19
Az észak, északkelet felé távozó felhő- és csapadékzóna mögött az ország nagyobb részén átmenetileg szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, kisüt a nap, és a délután nagyobb részében már csak kevés helyen lehet záporeső, északkeleten, keleten zivatar. Még >>>
2022. 09. 30., 16:15
Az asszony sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az egyik kézfejét amputálni is kellett. Még >>>
2022. 09. 30., 09:40
Két embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki a roncsok közül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK