2024. 05. 23. csütörtök
Dezső
: 387 Ft   : 357 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

XI. Gézengúz Nyári Kézilabda Tábor

XI. Gézengúz Nyári Kézilabda Tábor
Tamás Ferenc  |  2022. 08. 14., 18:10

Az augusztus 8-12. között megrendezett ötnapos, nem bentlakásos tábor idén is színes és változatos programokat kínált a résztvevő fiataloknak, akik zömében 2009-2016 között született fiúk és lányok voltak.

Idén öt helyszínen – Városi Sportcsarnok, a Kossuth utcai „Kiscsarnok”, Eperföldi iskola, Belvárosi iskola, Katolikus iskola- tartotta meg a rendező Gézengúz Utánpótlás Kézilabda Club Kalocsa, nem bentlakásos nyári kézilabda táborát, ahol a klub edzői és az intézmények testnevelői- Balogh Tamás, Deák Marianna, Bock Milán, Lakatos István, Romsics László, Simon János, Szabadi Tamás, Tóth Károly-, akiknek munkáját Szabó Balázs, a klub elnöke koordinálta.
A program szerint a résztvevők a kézilabdajáték technikai és taktikai repertoárjából, de a fizikális alapok pallérozásából is kaptak ízelítőt. Természetesen az erőnlét, a tecnikai képzés, a játékügyesség fejlesztése mellett a közös ebéd utáni „csendespihenőben” még szabályismeretből és a játékelmélet kérdésköréből is tartottak nekik foglalkozásokat.
Mire e sorok megjelennek hírportálunkon, már véget is ér a XI. Gézengúz Nyári Kézilabda Tábor, ahova idén rekordszámú fiatal, 108 fő jelentkezett, akik mind szerettek volna megismerkedni az „atomkor” egyik legdinamikusabban fejlődő sportágának, a kézilabdázásnak a sejtelmeivel.

A Gézengúz UKC, mint a kalocsai kézilabdasport első számú utánpótlásbázisa, ahol már több mint egy évtizede a fiatalok képzését végzi az edzői kar mindkét nem számára gyermek-, diák- és serdülő korcsoportokban. Igaz, idén nyáron csak egy turnusban tartottak tábort, ám idén is ajándék pólót kaptak a résztvevők a napi háromszorosi étkezés mellett a 12.000 Ft-os részvételi díjért, amely a testvéreknek csak tízezer forint volt. Barátkozás a sportággal, a labdával és egymással a kézilabda a tábor mottója az egy hét során.
Hírportálunk az edzőtábor második napján, augusztus 9-én, kedden látogatta meg a résztvevőket a Városi Sportcsarnok arénájában, ahol éppen egy hangulatos, hat állomáshelyes köredzésbe csöppentünk bele.

Képgaléria megtekintése (31 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Mint megtudtuk, másnap a fiatalokat egy „fürdőnap” keretében Szekszárdra vitték strandolni, de a legkisebbek foglalkozásain a Belvárosi iskola tornatermében élvezetes váltó-és sorversenyeket, izgalmas fogójátékokat láthattunk. A foglalkozást vezetők nem fukarkodtak a dícséretekkel-motivációban nem volt hiány- miközben nagy hangsúlyt fektettek az úgynevezett kézilabdás mozgáskoordináció minél alaposabb elsajátíttatására is.

A tábor hagyományosan péntek délután egy pizzapartival zárul, amelyről külön cikkben tájékoztatjuk majd Olvasóinkat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024. 05. 21., 12:57
A kerek évforduló alkalmából rendezett pénteki ünnepséghez – három vendég fotókör meghívásával – fotóklubok találkozója is kapcsolódott. Köszöntőt mondott Simon Zoltán alpolgármester és Péjó Zoltán klubelnök. A Művelődési Ház folyosóin berendezett kiállítást Lakatos György fagottművész nyitotta meg.
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024-05-18 10:25:00
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK