2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

XI. Gézengúz Nyári Kézilabda Tábor

XI. Gézengúz Nyári Kézilabda Tábor
Tamás Ferenc  |  2022. 08. 14., 18:10

Az augusztus 8-12. között megrendezett ötnapos, nem bentlakásos tábor idén is színes és változatos programokat kínált a résztvevő fiataloknak, akik zömében 2009-2016 között született fiúk és lányok voltak.

Idén öt helyszínen – Városi Sportcsarnok, a Kossuth utcai „Kiscsarnok”, Eperföldi iskola, Belvárosi iskola, Katolikus iskola- tartotta meg a rendező Gézengúz Utánpótlás Kézilabda Club Kalocsa, nem bentlakásos nyári kézilabda táborát, ahol a klub edzői és az intézmények testnevelői- Balogh Tamás, Deák Marianna, Bock Milán, Lakatos István, Romsics László, Simon János, Szabadi Tamás, Tóth Károly-, akiknek munkáját Szabó Balázs, a klub elnöke koordinálta.
A program szerint a résztvevők a kézilabdajáték technikai és taktikai repertoárjából, de a fizikális alapok pallérozásából is kaptak ízelítőt. Természetesen az erőnlét, a tecnikai képzés, a játékügyesség fejlesztése mellett a közös ebéd utáni „csendespihenőben” még szabályismeretből és a játékelmélet kérdésköréből is tartottak nekik foglalkozásokat.
Mire e sorok megjelennek hírportálunkon, már véget is ér a XI. Gézengúz Nyári Kézilabda Tábor, ahova idén rekordszámú fiatal, 108 fő jelentkezett, akik mind szerettek volna megismerkedni az „atomkor” egyik legdinamikusabban fejlődő sportágának, a kézilabdázásnak a sejtelmeivel.

A Gézengúz UKC, mint a kalocsai kézilabdasport első számú utánpótlásbázisa, ahol már több mint egy évtizede a fiatalok képzését végzi az edzői kar mindkét nem számára gyermek-, diák- és serdülő korcsoportokban. Igaz, idén nyáron csak egy turnusban tartottak tábort, ám idén is ajándék pólót kaptak a résztvevők a napi háromszorosi étkezés mellett a 12.000 Ft-os részvételi díjért, amely a testvéreknek csak tízezer forint volt. Barátkozás a sportággal, a labdával és egymással a kézilabda a tábor mottója az egy hét során.
Hírportálunk az edzőtábor második napján, augusztus 9-én, kedden látogatta meg a résztvevőket a Városi Sportcsarnok arénájában, ahol éppen egy hangulatos, hat állomáshelyes köredzésbe csöppentünk bele.

Képgaléria megtekintése (31 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Mint megtudtuk, másnap a fiatalokat egy „fürdőnap” keretében Szekszárdra vitték strandolni, de a legkisebbek foglalkozásain a Belvárosi iskola tornatermében élvezetes váltó-és sorversenyeket, izgalmas fogójátékokat láthattunk. A foglalkozást vezetők nem fukarkodtak a dícséretekkel-motivációban nem volt hiány- miközben nagy hangsúlyt fektettek az úgynevezett kézilabdás mozgáskoordináció minél alaposabb elsajátíttatására is.

A tábor hagyományosan péntek délután egy pizzapartival zárul, amelyről külön cikkben tájékoztatjuk majd Olvasóinkat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 05. 30., 12:49
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>
2023. 05. 31., 14:10
A XXXI. Kék Madár Fesztivál péntektől vasárnapig tartó programpalettáján különféle kulturális, gyermek és könnyűzenei programok szerepelnek. Még >>>
2023. 05. 31., 14:00
A fedélzeten tartózkodó katonaorvosokkal tartott Kajári Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese is. Még >>>