2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Adventi Pincenyitogató - Hajósi mini borfesztivál adventi köntösben

Gazsó Rita  |  2018. 11. 28., 17:46

A hajósi pincegazdák ismét borkóstolóra hívnak minden borkedvelőt december 8-án. Ekkor rendezik meg a már hagyományosnak mondható Adventi Pincenyitogatót a Hajósi Pincefaluban, megünnepelve az egész éves munkát, melynek eredményeként finomabbnál finomabb borok kerültek a pincékbe.

Közeledik az év utolsó rendezvénye a meseszép Hajósi Pincefaluban. A már hagyományosnak mondható Adventi Pincenyitogatót, december első hétvégéjén, azaz 8-án, szombaton 14 órától rendezik meg és a pincék 22 óráig, némelyik egészen hajnalig várja a látogatókat.

A fesztiválon 15 hajósi termelő nyitja ki borospincéjét, hogy idei év újborai mellett érettebb, komolyabb tételeit is kóstolásra kínálja. Milyen típusú borokkal találkozhatnak az oda látogatók? Cabernet Franc és Sauvignon, Kékfrankos, Zweigelt, Kadarka, Olaszrizling, Cserszegi Fűszeres, Kövidinka, Irsai Olivér például biztosan, de a legfrissebbektől kezdve az évjáratos különlegességekig, mindenféle borokat lehet majd kóstolni.

A szervezők nyitott pinceajtókkal, jó kedvvel és jó borokkal várnak mindenkit, aki egy hangulatos – finom nedűkre és élményekben gazdag – napra vágyik. A 2500 és 5000 forint közötti árban mozgó bortúra jegyeket a Pincefalu központjában a Hirrlingen téren, valamint a Minerbio téren az Oszvald Pincében szerezhetőek be az információs pontoknál.

A kóstolgatni vágyók bármely belépő megvásárlásával egy exkluzív kóstoló poharat és egy térképet is kapnak, amelyen a nyitott pincék láthatóak. A tájékozódásban a présházakra kitűzött „NYITOTT PINCE NAPOK” zászlók, valamint a borosgazdák is segítenek.

A karácsonyi hangulatot fokozva a szervezők egy icipici adventi vásárral is készülnek az oda látogatóknak, amely a volt Cabernet Fogadó melletti Hirrlingen téren kap helyet és különféle kézműves termékeket kínál. Ha valaki helyben szeretné kipihenni a bortúra fáradalmait, arra is lehetőség van a pincefalu kétágyas, fürdőszobával ellátott vendégszobáiban.

A helyszín, a csodás zöld környezetben elterülő Hajósi Pincefalu igazi kuriózum. Kacskaringós utcáit mintegy 1200 apró présház szegélyezi, melyek löszbe vájt borospincéket rejtenek. A Pincefalu Messze földön híres borai között olyan fajtákat találunk, mint a Cabernet Sauvignon, Kékfrankos, Kadarka és Cserszegi fűszeres.

Az elmúlt 30-40 évben számos pincét alakítottak át vendégfogadóvá, így a bor, a termelői ételek kedvelői számára ideális helyszín a kikapcsolódáshoz.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei