2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Megkezdődött Hajóst a pincefalujával összekötő út rekonstrukciója

Zsiga Ferenc  |  2019. 02. 24., 20:52

Február elején a Hajó -Pincefalu helységjelző táblánál lévő két buszmegálló, illetve úgynevezett busz öböl kialakításával megkezdődött Hajós várost a pincefalujával összekötő út rekonstrukciója. A kalocsai járásban emberemlékezet óta rossz állapotban lévő út felújítását a Bács-Kiskun Megyei Közútkezelő Nonprofit Kft. a megyei önkormányzat TOP pályázatán elnyert forrásból végzi.

A helyszínen járva azt tapasztaltuk, hogy Hajós irányából érkezve a pincefaluba, a helységjelző tábla bal, illetve jobb oldalán lévő két buszmegálló kialakításával kezdték meg a munkálatokat.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Amint azt Estók Mihályné polgármester megosztotta portálunkkal, a TOP pályázaton elnyert összegből gyakorlatilag

teljesen újjáépítik a Hajós várost és a közigazgatási területéhez tartozó Pincefalut összekötő utat.

A megyei önkormányzathoz a pályázatot a közútkezelő nyújtotta be, ám természetes, hogy a cég együttműködik a helyi önkormányzattal, ebben a kérdésben az információáramlás folyamatos – mondta Estók Mihályné.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A polgármester szerint az út állapota a téli időjárás következtében tovább romlott, ám a technológiai sorrendet tartva,

először a két buszmegállót, a hozzá tartozó busz öblöt alakítják ki, illetve ezen a szakaszon a csapadékvíz elvezetést is megoldják.

A polgármester hangsúlyozta: a Duna-völgyi Főcsatornán átívelő híd megerősítése a fokozódó idegenforgalom miatt is fontos. Évek óta azt tapasztalják, hogy a busszal érkező kirándulócsoportok mellett az autós és kerékpáros turizmus is egyre nagyobb teret nyer Hajós város és a pincefalu idegenforgalmában.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Estók Mihályné emlékeztetett, hogy a megyei TOP keretből felújítandó utak múlt év májusi kijelölésénél a kifejezetten leromlott állapotú, alsóbbrendű, 4-es és 5-ös számjegyű utakat helyezték előtérbe. Így került a támogatott beruházások listájára az 5312-es számú, Hajóst a pincefalujával összekötő 2 kilométer 51 méter hosszú szakasz.

Megyeszerte 31,6 kilométer hosszon, 4 milliárd forintból újultak, illetve újulnak meg a hasonló állapotban lévő, alsóbbrendű utak. A polgármester hangsúlyozta, Hajós esetében azért tevődött át a felújítás a 2019. év tavaszára, mivel a fejlesztés itt a híd korszerűsítését is magába foglalja.

A kivitelező tájékoztatása szerint a hidat a munkálatok idejére teljesen lezárják. Egy ideiglenes hidat építenek annak érdekében, hogy Hajós az 54-es főút felől is megközelíthető legyen.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés