2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

VI. Hartai Kolbászfesztivál szombaton – A járás legnagyobb téli bulija

VI. Hartai Kolbászfesztivál szombaton –  A járás legnagyobb téli bulija
Helyszín: Harta, Művelődési Ház
Dátum: 2020. január 18., szombat 13:30

Kora délutántól estig tartó színes programot kínál a Hartán január 18-án, szombaton hatodik alkalommal megrendezendő Kolbászfesztivál, amelyen egy éve rekordszámú, 27 csapat indult. Idén január 12-ig viszont a 30. jelentkezőt regisztrálták. A Harta kolbásza cím elnyerése nem kis erőfeszítést igényel a versenybe benevező 4-5 fős csapatoktól, de a résztvevők a legkreatívabb, legjobb megjelenésű csapat címért is versengenek majd. A fesztivál a kolbász mellett a pálinkáról is szól, a szervezők a párlatok versengésénél a kolbászoknál megszokott szoros pontozásra számítanak.

A művelődési házban és a körülötte zajló programokról Ambrus Alíz és Flörich Henrik szervezők tájékoztatták portálunkat.
Mint elmondták, a megnyitó után a szabályok ismertetése és a hús kiosztása történik.

AZ ÖNKORMÁNYZAT CSAPATONKÉNT 6 KILOGRAMM HÚST, ZSIRADÉKOT, PLUSZ BELET ÉS SÖRASZTALT BIZTOSÍT, DE ETTŐL JÓVAL TÖBB KOLBÁSZ ÉS EGYÉB FINOMSÁG KÉSZÜL.

Ugyan nagy az érdeklődés, de egyetlen jelentkezőt sem utasítanak vissza, már szervezik a sátor megnagyobbítását.

A HARTAI ÉS A KÖRNYÉKBELI VENDÉGHÁZAK LASSAN MEGTELNEK, EZÉRT AKI TÁVOLABBRÓL ÉRKEZIK, ANNAK ÉRDEMES MIELŐBB SZÁLLÁST FOGLALNI.

Aki szeretné, az meg is sütheti a csapat által betöltött kolbászt.

A nagyközönség számára megnyitott Kolbászháznál és a versenyen indulók asztalainál kóstoló is fogadja majd a látogatókat. Korábban elkészített hurka, kolbász, sonka, sajt és egyéb finomságok kóstolására, illetve vásárlására nyílik lehetőség.

A kolbásztöltő verseny 13:30- kor kezdődik, a pálinkaversenybe benevezett párlatokat szombaton 15 óráig lehet leadni.

A kolbásztálak 16 órakor kerülnek a zsűri elé. A kolbásztöltő verseny eredményhirdetése 17:30-kor kezdődik. A díjazott kategóriák közül a legrangosabb a Harta kolbásza I-III. helyezés, de valamennyi résztvevő elismerő oklevélben részesül.

A különdíjak sem elhanyagolhatóak, hiszen a legkreatívabb, legjobb generációs, legjobb megjelenésű, legjobb hangulatú csapatok elismerései is kiosztásra kerülnek. Emellett a zsűri a legszebb tálalást, a legszebben díszített asztalt is kiválasztja, és az értékeléskor ezt is elismeri, méltatja.

FONTOS SZABÁLY, HOGY A KOLBÁSZHÚS ELKÉSZÍTÉSÉNÉL KIZÁRÓLAG KÉZI DARÁLÓ HASZNÁLHATÓ, TEHÁT A HAGYOMÁNYŐRZÉS ENNÉL A MUNKAFOLYAMATNÁL IS ELŐTÉRBE KERÜL.

Természetesen egész délután kürtöskalács, sült kolbász, lángos, pecsenye, forralt bor várja majd az egyéni és a családjukkal, barátaikkal érkező látogatókat – mondta Ambrus Aliz.

A főszervező arról is beszámolt, hogy kolbászfesztivál nem csak a gasztronómiáról szól. Olyan kulturális esemény is, amelyen a Hartai Hagyományőrző Egyesület csoportjai mellett a kerekegyházi Kereki nótások is fellépnek, de a program gerinceként élőzene melletti gyerek és felnőtt táncház is lesz majd.


Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc

 


Képeink a tavalyi Hartai Kolbászfesztivál készültek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei