2023. 02. 08. szerda
Aranka
: 393 Ft   : 367 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

VI. Hartai Kolbászfesztivál szombaton – A járás legnagyobb téli bulija

VI. Hartai Kolbászfesztivál szombaton –  A járás legnagyobb téli bulija
Helyszín: Harta, Művelődési Ház
Dátum: 2020. január 18., szombat 13:30

Kora délutántól estig tartó színes programot kínál a Hartán január 18-án, szombaton hatodik alkalommal megrendezendő Kolbászfesztivál, amelyen egy éve rekordszámú, 27 csapat indult. Idén január 12-ig viszont a 30. jelentkezőt regisztrálták. A Harta kolbásza cím elnyerése nem kis erőfeszítést igényel a versenybe benevező 4-5 fős csapatoktól, de a résztvevők a legkreatívabb, legjobb megjelenésű csapat címért is versengenek majd. A fesztivál a kolbász mellett a pálinkáról is szól, a szervezők a párlatok versengésénél a kolbászoknál megszokott szoros pontozásra számítanak.

A művelődési házban és a körülötte zajló programokról Ambrus Alíz és Flörich Henrik szervezők tájékoztatták portálunkat.
Mint elmondták, a megnyitó után a szabályok ismertetése és a hús kiosztása történik.

AZ ÖNKORMÁNYZAT CSAPATONKÉNT 6 KILOGRAMM HÚST, ZSIRADÉKOT, PLUSZ BELET ÉS SÖRASZTALT BIZTOSÍT, DE ETTŐL JÓVAL TÖBB KOLBÁSZ ÉS EGYÉB FINOMSÁG KÉSZÜL.

Ugyan nagy az érdeklődés, de egyetlen jelentkezőt sem utasítanak vissza, már szervezik a sátor megnagyobbítását.

A HARTAI ÉS A KÖRNYÉKBELI VENDÉGHÁZAK LASSAN MEGTELNEK, EZÉRT AKI TÁVOLABBRÓL ÉRKEZIK, ANNAK ÉRDEMES MIELŐBB SZÁLLÁST FOGLALNI.

Aki szeretné, az meg is sütheti a csapat által betöltött kolbászt.

A nagyközönség számára megnyitott Kolbászháznál és a versenyen indulók asztalainál kóstoló is fogadja majd a látogatókat. Korábban elkészített hurka, kolbász, sonka, sajt és egyéb finomságok kóstolására, illetve vásárlására nyílik lehetőség.

A kolbásztöltő verseny 13:30- kor kezdődik, a pálinkaversenybe benevezett párlatokat szombaton 15 óráig lehet leadni.

A kolbásztálak 16 órakor kerülnek a zsűri elé. A kolbásztöltő verseny eredményhirdetése 17:30-kor kezdődik. A díjazott kategóriák közül a legrangosabb a Harta kolbásza I-III. helyezés, de valamennyi résztvevő elismerő oklevélben részesül.

A különdíjak sem elhanyagolhatóak, hiszen a legkreatívabb, legjobb generációs, legjobb megjelenésű, legjobb hangulatú csapatok elismerései is kiosztásra kerülnek. Emellett a zsűri a legszebb tálalást, a legszebben díszített asztalt is kiválasztja, és az értékeléskor ezt is elismeri, méltatja.

FONTOS SZABÁLY, HOGY A KOLBÁSZHÚS ELKÉSZÍTÉSÉNÉL KIZÁRÓLAG KÉZI DARÁLÓ HASZNÁLHATÓ, TEHÁT A HAGYOMÁNYŐRZÉS ENNÉL A MUNKAFOLYAMATNÁL IS ELŐTÉRBE KERÜL.

Természetesen egész délután kürtöskalács, sült kolbász, lángos, pecsenye, forralt bor várja majd az egyéni és a családjukkal, barátaikkal érkező látogatókat – mondta Ambrus Aliz.

A főszervező arról is beszámolt, hogy kolbászfesztivál nem csak a gasztronómiáról szól. Olyan kulturális esemény is, amelyen a Hartai Hagyományőrző Egyesület csoportjai mellett a kerekegyházi Kereki nótások is fellépnek, de a program gerinceként élőzene melletti gyerek és felnőtt táncház is lesz majd.


Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc

 


Képeink a tavalyi Hartai Kolbászfesztivál készültek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 05., 09:01
Közel 110 ezer gazdálkodónak kell megújítania az egységes kérelem beadásához szükséges meghatalmazást. Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók – hangzott el egyebek mellett Kalocsán a NAK és a MAGOSZ szervezésében, Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke részvételével Kalocsán megtartott, a Közös Agrárpolitikáról (KAP) szóló agrárfórumon.
2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 08., 08:25
Az idős nő utána a Long Island-i intézményből kórházba került. Még >>>
2023. 02. 07., 17:29
Igényelje a Gondosórát, hogy biztonságban tudhassa idősebb szeretteit a nap 24 órájában! Még >>>
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK