2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 616.2 Ft/l   Dízel: 625.0 Ft/l   Írjon nekünk

VI. Hartai Kolbászfesztivál szombaton – A járás legnagyobb téli bulija

VI. Hartai Kolbászfesztivál szombaton –  A járás legnagyobb téli bulija
Helyszín: Harta, Művelődési Ház
Dátum: 2020. január 18., szombat 13:30

Kora délutántól estig tartó színes programot kínál a Hartán január 18-án, szombaton hatodik alkalommal megrendezendő Kolbászfesztivál, amelyen egy éve rekordszámú, 27 csapat indult. Idén január 12-ig viszont a 30. jelentkezőt regisztrálták. A Harta kolbásza cím elnyerése nem kis erőfeszítést igényel a versenybe benevező 4-5 fős csapatoktól, de a résztvevők a legkreatívabb, legjobb megjelenésű csapat címért is versengenek majd. A fesztivál a kolbász mellett a pálinkáról is szól, a szervezők a párlatok versengésénél a kolbászoknál megszokott szoros pontozásra számítanak.

A művelődési házban és a körülötte zajló programokról Ambrus Alíz és Flörich Henrik szervezők tájékoztatták portálunkat.
Mint elmondták, a megnyitó után a szabályok ismertetése és a hús kiosztása történik.

AZ ÖNKORMÁNYZAT CSAPATONKÉNT 6 KILOGRAMM HÚST, ZSIRADÉKOT, PLUSZ BELET ÉS SÖRASZTALT BIZTOSÍT, DE ETTŐL JÓVAL TÖBB KOLBÁSZ ÉS EGYÉB FINOMSÁG KÉSZÜL.

Ugyan nagy az érdeklődés, de egyetlen jelentkezőt sem utasítanak vissza, már szervezik a sátor megnagyobbítását.

A HARTAI ÉS A KÖRNYÉKBELI VENDÉGHÁZAK LASSAN MEGTELNEK, EZÉRT AKI TÁVOLABBRÓL ÉRKEZIK, ANNAK ÉRDEMES MIELŐBB SZÁLLÁST FOGLALNI.

Aki szeretné, az meg is sütheti a csapat által betöltött kolbászt.

A nagyközönség számára megnyitott Kolbászháznál és a versenyen indulók asztalainál kóstoló is fogadja majd a látogatókat. Korábban elkészített hurka, kolbász, sonka, sajt és egyéb finomságok kóstolására, illetve vásárlására nyílik lehetőség.

A kolbásztöltő verseny 13:30- kor kezdődik, a pálinkaversenybe benevezett párlatokat szombaton 15 óráig lehet leadni.

A kolbásztálak 16 órakor kerülnek a zsűri elé. A kolbásztöltő verseny eredményhirdetése 17:30-kor kezdődik. A díjazott kategóriák közül a legrangosabb a Harta kolbásza I-III. helyezés, de valamennyi résztvevő elismerő oklevélben részesül.

A különdíjak sem elhanyagolhatóak, hiszen a legkreatívabb, legjobb generációs, legjobb megjelenésű, legjobb hangulatú csapatok elismerései is kiosztásra kerülnek. Emellett a zsűri a legszebb tálalást, a legszebben díszített asztalt is kiválasztja, és az értékeléskor ezt is elismeri, méltatja.

FONTOS SZABÁLY, HOGY A KOLBÁSZHÚS ELKÉSZÍTÉSÉNÉL KIZÁRÓLAG KÉZI DARÁLÓ HASZNÁLHATÓ, TEHÁT A HAGYOMÁNYŐRZÉS ENNÉL A MUNKAFOLYAMATNÁL IS ELŐTÉRBE KERÜL.

Természetesen egész délután kürtöskalács, sült kolbász, lángos, pecsenye, forralt bor várja majd az egyéni és a családjukkal, barátaikkal érkező látogatókat – mondta Ambrus Aliz.

A főszervező arról is beszámolt, hogy kolbászfesztivál nem csak a gasztronómiáról szól. Olyan kulturális esemény is, amelyen a Hartai Hagyományőrző Egyesület csoportjai mellett a kerekegyházi Kereki nótások is fellépnek, de a program gerinceként élőzene melletti gyerek és felnőtt táncház is lesz majd.


Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc

 


Képeink a tavalyi Hartai Kolbászfesztivál készültek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 10., 10:06
Kimagasló az érdeklődés a Paks II. Zrt. szakmai gyakorlati programja iránt, amelybe idén nyáron huszonöten kapcsolódtak be. A fiatalok Magyarország különböző egyetemeiről érkeztek. Tapasztalatszerzésüket, munkájukat mentorok segítik minden szakterületen. (x)
2024. 07. 09., 11:21
A nukleáris iparban alkalmazott tudásmenedzsmentről, a tudásmegosztásról és a humánerőforrás-fejlesztésről rendezett konferenciát a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség. Az esemény nyitónapján elhangzott, hogy a Paks II. projektben felhasználják az üzemelő blokkokon felhalmozott több mint negyven évnyi tapasztalatot. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 12., 15:09
Korábbi, a választások hivatalos oldalán megjelent információra alapuló cikkünkben valószínűleg tévesen közöltük, hogy jogerős a kalocsai polgármester-választás végeredménye, mivel ennek ellentmondó értesülések jutottak szerkesztőségünk birtokába. De ki lát már itt tisztán? Még >>>
2024. 07. 12., 11:44
Ma reggelre frissült a valasztas.hu oldala. >>> Frissítve! valószínűleg téves választásközlő oldal jelzése! Még >>>
2024. 07. 12., 08:44
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és pénzmosás bűntett gyanúja miatt folytatják a nyomozást. Még >>>
2024. 07. 11., 14:39
2024. 07. 11., 10:00
Egy olyan étteremnél kezdtek vizsgálódni, amely nemcsak helyben fogyasztást kínál, hanem kiszállítást is. Még >>>
2024. 07. 08., 09:54
Ez a videó akár életet is menthet, mondanivalója életbe vágó és sajnos nem avul el... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK