2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Szigetelje, védje! – Sorra fagynak az aknákban a vízórák

2017. 01. 11., 15:59

Az elmúlt hétvégén sosem látott mértékű vízóra-elfagyást jelentettek a Kalocsán is illetékes vízszolgáltató felé az ingatlantulajdonosok. Az ügyeletben lévő kollégák alig győzték erővel a javításokat, és minden bizonnyal lesz még dolguk – vannak ugyanis olyan területek, ahol talán csak tavasszal derül majd ki, történt-e baj az aknában.

Az olyan aknákban, amelyek kicsik és nincs bennük elég mélyen a vízóra, esetleg rosszul vannak kialakítva, illetve az olyan lakásoknál, ahol nem használják rendszeresen a vizet, a most beköszöntött nagy hidegben jellemző, hogy elfagynak a mérőeszközök. Ez nem csak sok bosszúságot, hanem komoly kiadást is jelent az ingatlantulajdonosoknak, a berendezés javításának anyagi felelőssége ugyanis kizárólag őket terheli.

De miért is írunk éppen most erről, és miképp előzhető meg, hogy Önnek is a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. segítségét kelljen kérnie a napokban? Máris kiderül!

– Január 7-én és 8-án 93 fagyott vízmérőhöz kellett kivonulniuk a készenlétben lévő kollegáimnak, csak Kalocsán és közvetlen környezetében. Ha a cég teljes szolgáltatási területét tekintjük, akkor ez a szám 253. Azt bizton állíthatom, hogy ennél sokkal több mérő fagyott meg. Ez egyelőre az a szám, ami a jelen beszélgetésünkig befutott hozzánk jelzésként – mondta Szigeti Attila, a Kalocsa, Kiskőrös és Kiskunhalas körzetében működő, röviden Kiskunvízként emlegetett cég műszaki igazgatója.

Íme környékünk legmenőbb jégpályái és facebook posztjai!
bővebben ...

– Amit javasolnék mindenkinek, aki még nem gondoskodott vízórájának megfelelő védelméről, hogy lehetőleg valamilyen hőszigetelő anyaggal takarja le az aknát fedő fémlemezt, főleg az olyan kialakításúak esetében, ahol a fedlap nem zár tökéletesen.
A nem száz százalékosan záró aknafedő mellett ugyanis még jobban megnövekszik az elfagyás kockázata! Hőszigetelő anyag lehet egy nem használt, kidobásra váró nagykabát, egy tábla hungarocell, vagy bármi más, a lényeg, hogy erősítse az aknafedél védő funkcióját – int a szakember.

– Ha nem változik az időjárás, elképzelhető, hogy lesz még több ilyen esetünk. Szelid és az üdülőkörzetek pedig még hátra vannak, ott akkor szokott megmutatkozni a probléma, amikor kiengednek a szétfagyott vízmérők, és elkezd folyni belőlük a víz, amit általában akkor vesznek észre, amikor már az utcákban csörgedezik – így Szigeti, nyomatékosan kérve, hogy akkor is gondoskodjon mindenki vízórájának szigeteléséről, védelméről, ha annak az aknája teljesen szabályosan lett kialakítva.

Annál is inkább, mert egy ilyen műszer cseréje 16 ezer forintos kiadást jelent annak, akinél meghibásodik, az ezt kiváltó hideg pedig az előrejelzések szerint egy ideig még maradó, illetve az elkövetkező hetekben visszatérő vendég lesz.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés