2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Asztalosműhely létesül Homokmégyen – 200 millió forintból élénkíti gazdaságát a község

2021. 02. 08., 16:11

A gazdaságélénkítő program keretében közel 200 millió forintból alakít ki komplex asztalosműhelyt Homokmégy Község Önkormányzata. Az új létesítmény a nemrégiben pályázati forrásból kialakított iparterületen kap helyet. A támogatásnak köszönhetően a helyi és környékbeli munkaerőt foglalkoztató asztalosműhely gépekkel történő felszerelésére is lehetőség nyílik a közeljövőben.

Homokmégy a gazdaságélénkítő program keretében több mint 200 millió forintot fordíthat egy asztalosműhely kialakítására, az újonnan létesített iparterületen.
A település a tavalyi évtől fektet nagyobb hangsúlyt a helyi gazdaság élénkítésére, akkor a megyei önkormányzat TOP pályázatának köszönhetően iparterülettel és elkerülő úttal gyarapodott a község. Az új asztalosműhely ennek a programnak a keretében valósul meg.

Egy három és fél kilométer hosszú földutat stabilizáltunk, ami egyelőre félkész állapotban van. Jelenleg ezen az úton lehet megközelíteni azt a 2,5 hektáros iparterületet, ahol első fecskeként az önkormányzat asztalosműhelye kezdi meg működését. A rendelkezésre álló 200 millió forintból az üzemépület valósul meg, bevezetjük a vizet, az áramot, továbbá gépbeszerzésre is lehetőségünk lesz” – nyilatkozta Tapolcsányiné Varga Krisztina.


A polgármester hozzátette:Az iparterület az asztalos üzemmel még nem telik be, így más vállalkozások is érdeklődnek, hogy az önkormányzattól milyen feltételekkel bérelhetnének területet. Az erről folyó tárgyalások jelenleg is tartanak.  Településünkre szabottan is kedvező pályázatokat írt ki a kormány, ezeken az önkormányzat és az érdeklődő vállalkozások egyaránt indulni szeretnének. Jelenleg a 2,5 hektáros terület felparcellázása zajlik, hogy konkrét területeket tudjunk kínálni leendő partnereinknek." 

Tapolcsányiné Varga Krisztina az iparterület megközelítésére szolgáló úgynevezett elkerülő útról szólva kifejtette: ugyan a közlekedési táblákat már kihelyezték, ám az út a végleges szilárd útburkolat hiánya miatt a jelenlegi időjárás mellett nehezen járható. Ennek a fejlesztésnek a megvalósítására már benyújtották a pályázatot, elfogadása esetén az első feladatok közé tartozik, hogy az iparterülethez vezető utat szilárd útburkolattal látják el.
Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK