2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Asztalosműhely létesül Homokmégyen – 200 millió forintból élénkíti gazdaságát a község

2021. 02. 08., 16:11

A gazdaságélénkítő program keretében közel 200 millió forintból alakít ki komplex asztalosműhelyt Homokmégy Község Önkormányzata. Az új létesítmény a nemrégiben pályázati forrásból kialakított iparterületen kap helyet. A támogatásnak köszönhetően a helyi és környékbeli munkaerőt foglalkoztató asztalosműhely gépekkel történő felszerelésére is lehetőség nyílik a közeljövőben.

Homokmégy a gazdaságélénkítő program keretében több mint 200 millió forintot fordíthat egy asztalosműhely kialakítására, az újonnan létesített iparterületen.
A település a tavalyi évtől fektet nagyobb hangsúlyt a helyi gazdaság élénkítésére, akkor a megyei önkormányzat TOP pályázatának köszönhetően iparterülettel és elkerülő úttal gyarapodott a község. Az új asztalosműhely ennek a programnak a keretében valósul meg.

Egy három és fél kilométer hosszú földutat stabilizáltunk, ami egyelőre félkész állapotban van. Jelenleg ezen az úton lehet megközelíteni azt a 2,5 hektáros iparterületet, ahol első fecskeként az önkormányzat asztalosműhelye kezdi meg működését. A rendelkezésre álló 200 millió forintból az üzemépület valósul meg, bevezetjük a vizet, az áramot, továbbá gépbeszerzésre is lehetőségünk lesz” – nyilatkozta Tapolcsányiné Varga Krisztina.


A polgármester hozzátette:Az iparterület az asztalos üzemmel még nem telik be, így más vállalkozások is érdeklődnek, hogy az önkormányzattól milyen feltételekkel bérelhetnének területet. Az erről folyó tárgyalások jelenleg is tartanak.  Településünkre szabottan is kedvező pályázatokat írt ki a kormány, ezeken az önkormányzat és az érdeklődő vállalkozások egyaránt indulni szeretnének. Jelenleg a 2,5 hektáros terület felparcellázása zajlik, hogy konkrét területeket tudjunk kínálni leendő partnereinknek." 

Tapolcsányiné Varga Krisztina az iparterület megközelítésére szolgáló úgynevezett elkerülő útról szólva kifejtette: ugyan a közlekedési táblákat már kihelyezték, ám az út a végleges szilárd útburkolat hiánya miatt a jelenlegi időjárás mellett nehezen járható. Ennek a fejlesztésnek a megvalósítására már benyújtották a pályázatot, elfogadása esetén az első feladatok közé tartozik, hogy az iparterülethez vezető utat szilárd útburkolattal látják el.
Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés