2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Élővilág ismereti játszóház Homokmégyen – Herman Ottó nyomába eredtek

Zsiga Ferenc  |  2017. 12. 16., 15:03

A Homokmégyi Önkormányzat Tapolcsányiné Varga Krisztina polgármester kezdeményezésére döntött arról, hogy a községben a 7-12 éves korosztály részére Élővilág ismereti játszóházat szerveznek. A „Mondd el és elfelejtem, mutasd meg és megjegyzem, engedd, hogy csináljam és megértem.” szlogen jegyében december 15-én, pénteken szervezett rendezvényre az öregcsertői, a miskei, a szakmári általános iskola diákjait, a helyi természetvédelmi őrt és a vadásztársaság elnökét is meghívták. A tanáraik vezetésével vendégségbe érkezett csapatokat a polgármesterek is elkísérték, az eseményt Font Sándor országgyűlési képviselő nyitotta meg.

A vendégeket a fogadásukra megterített Művelődési Ház előterében Tapolcsányiné Varga Krisztina és Balogh Csaba Zoltán, a helyi iskola tagintézmény vezetője köszöntötte. A gyerekek már az előcsarnokban érdeklődéssel fordultak Herman Ottó, a híres magyar természettudós, polihisztor munkásságát felölelő színes tablók felé. A kiállítás anyaga jól reprezentálta, hogy a természet, a környezet megismerése, értő védelme iránti kíváncsiság már egészen kis gyermekkorban feléleszthető, a csoportos, játékos tanulás öröme tudássá formálódhat.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc/ KALOhírek

A Művelődési Ház nagytermében 10 csapat részére kialakított játszótereknél helyet foglaló diákokat és tanáraikat Font Sándor országgyűlési képviselő köszöntötte, aki beszédében rámutatott: még az olyan természet közeli településeken, mint Homokmégy is fontos, hogy az itt felnevelkedő generációk értően ismerjék az őket körülvevő környezetet és élővilágot, már kisgyermek korban megtanulják óvni és védelmezni a természetet.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc/ KALOhírek

A három-három csapatot kiállító Homokmégy és Szakmár, a két-két csapattal résztvevő Öregcsertő és Miske diákjai előre meghatározott menetrend szerint látogatták az egyes állomáshelyeket. Minden megállónál különböző ügyességi és elméleti játékok várták őket. A csapatoknak állomásonként 10 perc állt rendelkezésére ahhoz, hogy a koordinátorok segítségével a Ciripeljünk, Pókháló-játékok, Ismerkedünk a fával, Nézd meg közelebbről, Jellemző vízparti madarak, Mag-vak tapintás, Harkálykopogtató, Bánj óvatosan a természettel, Vadássz okosan, Herman Ottó témakörökben játékosan  elmélyüljenek, új ismereteket szerezzenek.


A gyerekek ezúttal nem vetélkedtek, sokkal inkább játszottak, beszélgettek azzal a határozott pedagógiai célkitűzéssel, hogy a saját tapasztalaton, játékon alapuló tanulás segítse őket az ismeretszerzésben. Az Élővilág ismereti játszóház felfedezéses, interaktív tanulása arra is rávilágított, hogy a 21. század oktatásában már más a szerepe a tanárnak, aki immár nem az információ forrása, hanem segítője, irányítója a tanulásnak, a felfedezés folyamatának.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc/ KALOhírek

A délig tartó játszóház után a helyi önkormányzat vendégül látta a csapatokat és kísérőiket, a gyerekek talán életre szóló élményekkel és tudással térhettek haza. 


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés