2022. 01. 27. csütörtök
Angelika
: 360 Ft   : 319 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Sajtóközlemény: Iparterület elérhetőségének fejlesztése Homokmégyen

Sajtóközlemény: Iparterület elérhetőségének fejlesztése Homokmégyen
2021. 05. 06., 09:07

Homokmégy Községi Önkormányzat pályázatot nyert és valósított meg „Iparterület elérhetőségének fejlesztése Homokmégyen” elnevezéssel. A pályázat keretén belül az Iparterülethez vezető kerülőút alapjának, szegélyének kialakítása valósult meg. A támogatás összege 184,23 millió Ft. A projekt megvalósítása 2021. április 30. nappal befejeződött. Az alábbiakban a portálunknak megküldött sajtóközleményt olvashatják.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A stabilizált elkerülő földút az 5311j. országos közúttól indul és követi az egykori földút nyomvonalát. A tervezési szakasz hossza ~3,5 km. A 184,23 millió Ft európai uniós támogatás segítségével kiépítésre került burkolat közel 15000 m2. Az út szélessége 4,0 m, egyoldali 3%-s oldaleséssel, két oldalt süllyesztett szegéllyel.

Az út, ill. útkorona szélességét a földút földhivatali szélessége határozta meg. A csapadékvíz elvezetése az út hosszirányú és keresztirányú esésével került biztosításra a földút egy oldalán meglévő és kialakított árokba. Az útszakaszon 8 db kitérő épült, ahol az út szélessége 6,0 m lett. Homokmégy Községi Önkormányzat a fejlesztés eredményeként az iparterület elérhetőségének fejlesztésével jelentős lépéseket tett a helyi gazdaság működését segítő helyi/térségi feltételek biztosítása érdekében.
A projekt során megvételre került egy 2,58 ha nagyságú, telephely besorolású ingatlanrészlet tulajdonjoga, mely terület biztosítja az iparterület hasznosíthatóságának növelését, helyszínét. Továbbá az új struktúrát kapó iparterület megközelíthetőségét biztosító földút fejlesztésével készül(t)ünk a fenntartási időszakban megjelenő termelő-, szolgáltató tevékenység miatt növekvő forgalomra.

A földút stabilizációja remélhetőleg javítani fogja a kis- és középvállalkozások számára kiajánlható iparterület vonzerejét, így növelve a térség vállalkozási kedvét, a vállalkozói aktivitást. Homokmégy a fejlesztést nem egy konkrét vállalkozás, hanem a helyi infrastruktúra fejlesztése érdekében végezte. Ezért várhatóan az iparterületen több vállalkozás is egyszerre kezdheti meg a tevékenységét új munkahelyek létrehozásával, tevékenységükkel pedig hozzájárulnak a térségben termelt jövedelmekhez. Homokmégy vezetése a fejlesztéssel nemcsak az iparterületet közvetlenül használók számára kívánta megteremteni a kedvező elérhetőséget, üzleti lehetőségeket, hanem ezáltal szeretné elérni a község lakott ill. belterületének mentesítését is a teher ill. kamion forgalomtól.
Az iparterület infrastruktúra-fejlesztést célzó beruházásán keresztül alkalmassá válhat regionális, valamint országos gazdaságélénkítő hatás kifejtésére egyaránt. Homokmégy a következő évek vonatkozásában Magyarország egyik jelentős építőipari beruházásának (Paks II.) beszállítói vonzáskörzetében lesz.
Ezen nemzetközi fejlesztéshez kíván a község oly módon bekapcsolódni, hogy a fejlesztésben részt vevő vállalkozások számára üzleti környezetet biztosít a termelő és szolgáltató tevékenységükhöz.

További információ kérhető:
Tapolcsányiné Varga Krisztina polgármester
Elérhetőség :
0670/4596160
homokmegy@homokmegy.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>
2022. 01. 26., 09:31
Az arra jogosultak hamarosan számíthatnak a tavalyi évre vonatkozó személyi jövedelemadó visszatérítésére, ezzel kapcsolatban pedig egy új fontos kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 01. 25., 19:00
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Molnár Gábor, a Fülöp Ferenc Díjas táncos hétfő hajnalban elhunyt! Még >>>
2022. 01. 25., 18:17
Az életmentés csaknem egy órán keresztül zajlott a helyszínen, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. Még >>>
2022. 01. 25., 15:57
A Kalocsai Járásbíróság gyorsított eljárásban öt év börtönre, és tíz év kiutasításra ítélt egy 31 éves ukrán férfit, akit embercsempészés miatt állított az ügyészség bíróság elé. Még >>>
2022. 01. 25., 15:16
A Petőfi Zenei Díjakat a Duna Televízión közvetített ünnepség keretébe adták át vasárnap. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés