2022. 12. 09. péntek
Natália
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Sok minden megvalósult, de nehéz 2021. évet zárt a homokmégyi önkormányzat – Idén befejezik a megkezdett fejlesztéseket

Sok minden megvalósult, de nehéz 2021. évet zárt a homokmégyi önkormányzat – Idén befejezik a megkezdett fejlesztéseket
Zsiga Ferenc  |  2022. 01. 12., 08:01

A kívülálló talán nem is gondolja, a már elnyert pályázatok megvalósítására milyen nagy hatása van a közbeszerzési eljárásnak. Milyen nehéz annak a kivitelezőnek a megtalálása, aki a megemelkedett építőipari árak mellett a rendelkezésre álló, még éppen optimális összegért valósítja meg az adott beruházást. Homokmégyen részben ezeknek a problémáknak a kezelése jegyében telt a 2021. esztendő – számolt be portálunknak az elmúlt év fejlesztési eseményeiről Tapolcsányiné Varga Krisztina polgármester.

Homokmégy község életében a 2021. év sok tekintetben lassúnak tűnt, tudniillik nagyon sok tervünk esetében a megvalósítás lassú tempóban haladt. Értem ezt a kivitelezésekre, közbeszerzésekre, ugyanis nagyon nehezen akartak a programok kialakulni, valóra válni. Ennek ellenére több mindent sikerült megvalósítanunk; több pályázatot nyertünk, néhányat lezártunk."
A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványtól rézsűkaszára, illetve fűnyírótraktorra nyertünk pályázati forrást. Ezeknek az eszközöknek a beszerzése megtörtént, immár nagy segítséget jelentenek a zöldfelületek karbantartásánál, gondozásánál."
Tavaly egy régebbi, 2020-ról áthúzódó pályázatot sikerült befejezni: kültéri játszóeszközöket telepítettünk az iskola udvarára, illetve a tanintézmény falán egy információs táblát helyeztünk el"
- mondta a polgármester. 

Hozzátette:

Amint arról már korábban többször beszámoltam, belügyminisztériumi forrásból egy nagyobb asztalos üzem épül Homokmégyen, de a kivitelező még nem adta át az épületet." Folyamatban van egy vidékfejlesztési pályázatunk is. Ennél a beruházásnál nagyon nehézkesen ment a közbeszerzés, kétszer is végigfuttattuk, míg végül sikerült a megfelelő kivitelezőt kiválasztani. Így az idén 55 ingatlanon egyedi szennyvíztisztító berendezések telepítése fog megvalósulni."Bővíti a fejlesztések sorát az is, hogy a Magyar Falu Program útfelújítási pályázatán indultunk, és ezt is befejeztük az év végéig.

- emelte ki Tapolcsányiné Varga Krisztina

Természetesen folyamatosan, árgus szemekkel követjük a pályázati lehetőségeket, és amennyiben olyat találunk, amelyet ránk szabtak, azon mindenképpen indulunk"
– zárta a múlt évről szóló összefoglalóját Tapolcsányiné Varga Krisztina homokmégyi polgármester. 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 08., 16:37
Perecet vont ki a forgalomból a Rossmann idegen anyag miatt! Még >>>
2022. 12. 08., 14:15
Novemberben 22,5 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest! Még >>>
2022. 12. 08., 09:40
Volt ahol csak rongáltak, de nem loptak semmit, ugyanis a kórház egyik üvegajtaját törték be, a kár 100.000 forintra rúgott. Az egyik szórakozóhelyre is besurrantak, innen hangfalakat vittek el. Még >>>
2022. 12. 08., 09:17
Idén Dr. Meszlényi Rózsa, a Tomori Pál Főiskola alapító rektora kapta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége 2022-es Év Vállalkozója díját. Még >>>
2022. 12. 08., 08:28
A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra, az erről szóló rendeletmódosítás szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 12. 08., 08:10
A nyolcadik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK