2022. 01. 25. kedd
Pál
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Sok minden megvalósult, de nehéz 2021. évet zárt a homokmégyi önkormányzat – Idén befejezik a megkezdett fejlesztéseket

Sok minden megvalósult, de nehéz 2021. évet zárt a homokmégyi önkormányzat – Idén befejezik a megkezdett fejlesztéseket
Zsiga Ferenc  |  2022. 01. 12., 08:01

A kívülálló talán nem is gondolja, a már elnyert pályázatok megvalósítására milyen nagy hatása van a közbeszerzési eljárásnak. Milyen nehéz annak a kivitelezőnek a megtalálása, aki a megemelkedett építőipari árak mellett a rendelkezésre álló, még éppen optimális összegért valósítja meg az adott beruházást. Homokmégyen részben ezeknek a problémáknak a kezelése jegyében telt a 2021. esztendő – számolt be portálunknak az elmúlt év fejlesztési eseményeiről Tapolcsányiné Varga Krisztina polgármester.

Homokmégy község életében a 2021. év sok tekintetben lassúnak tűnt, tudniillik nagyon sok tervünk esetében a megvalósítás lassú tempóban haladt. Értem ezt a kivitelezésekre, közbeszerzésekre, ugyanis nagyon nehezen akartak a programok kialakulni, valóra válni. Ennek ellenére több mindent sikerült megvalósítanunk; több pályázatot nyertünk, néhányat lezártunk."
A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványtól rézsűkaszára, illetve fűnyírótraktorra nyertünk pályázati forrást. Ezeknek az eszközöknek a beszerzése megtörtént, immár nagy segítséget jelentenek a zöldfelületek karbantartásánál, gondozásánál."
Tavaly egy régebbi, 2020-ról áthúzódó pályázatot sikerült befejezni: kültéri játszóeszközöket telepítettünk az iskola udvarára, illetve a tanintézmény falán egy információs táblát helyeztünk el"
- mondta a polgármester. 

Hozzátette:

Amint arról már korábban többször beszámoltam, belügyminisztériumi forrásból egy nagyobb asztalos üzem épül Homokmégyen, de a kivitelező még nem adta át az épületet." Folyamatban van egy vidékfejlesztési pályázatunk is. Ennél a beruházásnál nagyon nehézkesen ment a közbeszerzés, kétszer is végigfuttattuk, míg végül sikerült a megfelelő kivitelezőt kiválasztani. Így az idén 55 ingatlanon egyedi szennyvíztisztító berendezések telepítése fog megvalósulni."Bővíti a fejlesztések sorát az is, hogy a Magyar Falu Program útfelújítási pályázatán indultunk, és ezt is befejeztük az év végéig.

- emelte ki Tapolcsányiné Varga Krisztina

Természetesen folyamatosan, árgus szemekkel követjük a pályázati lehetőségeket, és amennyiben olyat találunk, amelyet ránk szabtak, azon mindenképpen indulunk"
– zárta a múlt évről szóló összefoglalóját Tapolcsányiné Varga Krisztina homokmégyi polgármester. 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 24., 17:59
Számos médium közölte a gyászhírt, a Kossuth Rádió adását megszakítva tájékoztatott olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászunk halálhíréről. Még >>>
2022. 01. 24., 17:35
Kedden, szerdán és csütörtökön gallyazási munkálatok miatt körültekintőbben kell közlekedni. Még >>>
2022. 01. 24., 09:36
A két egyesület az új polgárőr autókat a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjának pályázati forrásából szerezte be. Még >>>
2022. 01. 24., 09:02
A másik vendéget lopta meg a delikvens, sőt, a keresztelési ajándékát is visszalopta. Még >>>
2022. 01. 23., 19:10
Ma egész délután zajlottak a baráti meccsek az EMIKA koripályán! Még >>>
2022. 01. 23., 18:29
Élhetőbb város kialakításához hozzátartozik, hogy jó nemzetközi kapcsolatokat ápoljunk olyan partnerekkel, akik a térségünkben jelen vannak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés