2022. 01. 21. péntek
Ágnes
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Tradicionálisan kitűnő vadászbál Homokmégyen – távoli vadászmezőkről is érkeztek vendégek

Zsiga Ferenc  |  2018. 01. 28., 13:00

A homokmégyi Dózsa Vadásztársaság, a területén elejtett kapitális szarvasbikák, méretes vaddisznók révén a járás külföldön és belföldön legismertebb vadászegyesülete január 27-én, a község művelődési házában tartotta éves tradicionális bálját. A rendezvényre messze vadászterületekről, még Németországból is érkeztek vendégek, így a bál az elmúlt évek kitűnő rendezésének és a közönség töretlen lelkesedésének köszönhetően a megye egyik legnagyobb vadászbáljává nőtte ki magát.

A bált Rigó Ferenc, a társaság elnöke nyitotta meg, majd a program nyitányaként Szeredy Krisztina Nagy Magyarország primadonnája előadásában csendült fel a vadászhimnusz. Az énekművész a közel háromnegyed órás műsorában népszerű operett részleteket adott elő, és ahogy azt már tőle megszokhattuk, a produkcióból a poénokkal tűzdelt, vendégekkel közös éneklés ezúttal sem maradt el.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc/ KALOhírek

Forgács Gábor színész-humorista egy jól eltalált, illuminált állapotú karakter megformálásával érte el előadása csúcspontját, melynek végén a vadászok talán még örültek is, hogy ezúttal nem a humor megsemmisítő erejével bíró számos vadászvicc egyikével hozakodott elő. A hatalmas tapssal elismert, virággal és borral köszöntött két művész annyira jól érezte magát, hogy az est hátralévő részében a báli közönséggel együtt szórakozott.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc/ KALOhírek

A báli menüre idén sem lehetett panasz: a Homokmégyen mindig is hibátlanul elkészített, zöldségben, húsban gazdag fácánlevest a gyönyörű színű és kitűnő ízű szarvas pörkölt, majd a disznótoros töltött káposzta követte. És ha már a kulináris élvezeteknél tartunk, az éjféli tombola után érett túrót, lilahagymát szolgáltak fel a hajnalig kitartó, a Maga-Band együttes zenéjére táncoló közönségnek.

A bál ideje alatt a férfiak egyik kedvelt találkozó helye volt a művelődési ház ezúttal márkás italokkal is felszerelt büféje. A báli forgatagtól kicsit távolabbi helyen a vadászok kötetlenebb formában is számot vetettek az elmúlt vadászati idény eredményeiről, sikereiről, örömeiről és egy két vadászélményüket is megosztották az ilyen történetekre mindig vevő közönséggel.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc/ KALOhírek


A beszélgetésekből az is kiderült, hogy a vendégek és a helyi vadásztársaság tagjai közül többen készülnek az idei Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállításra, amelyet Budapesten a Hungexpo Vásárközpontban tartanak február 15-18.-ig.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés