2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Fűrész vs. ásó – Most jó hírrel jövünk: 11 fűzfacsemetét telepítettek a Vajas partjára

Illés György Cinó  |  2019. 04. 04., 11:51

A folyóvizek partjára leginkább kívánkozó fafaj a szomorúfűz, és épp e fajból ültettek tizenegy csemetét a Bátyai út és a Vigadó-sor közti Vajas-szakaszon. Azonban ezek a fák még nem a múlt szerdán kivágott fasornak a városvezetés által kért pótlására szolgálnak, bár a kitermelt fasor vonalának meghosszabbításában ültették el azokat. Sikerült kiderítenünk, kik ültették a csemetéket, és reagáltak is megkeresésünkre.

A múlt héten kivágott fűzfák közül valóban több ki volt odvasodva, koronájuk mindenképp beavatkozást igényelt volna. Király Zsolt, az Alsó-Duna Völgyi Vízügyi Igazgatóság kiemelt műszaki referensének múlt heti nyilatkozatából kiderült, a rossz állapotukon felül a fák kivágását az is indokolta, hogy a meder kotrása céljából fölvonulhassanak gépeikkel az Aduvízig munkatársai. Ehhez egyébként hat méteres sávra van szükségük.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A frissen telepített fákról egy környékbeli lakótól azt tudtuk meg, hogy azokat nem a vízügy telepítette, hanem valószínűleg a Vigadó sor 2. szám alatti, 2016-ban felújított társasház körüli parkosítás részét képezik. A portálunkat tájékoztató helybéli szerint a szakszerűen elvégzett kertészeti beavatkozás a korábban csúnyán lepusztult épület felújítását végző vállalkozást dicséri. Illetve, esetleg nekik róható föl – arról ugyanis nem volt tudomása, hogy a területet kezelő Alsó-Dunavölgyi Vízügyi Igazgatóság, illetve annak kalocsai szakaszmérnöksége engedélyével, vagy a nélkül történt-e az ültetés.

Később viszont a kapott információt sikerült ellenőrizni, és kiegészíteni: megtudtuk, hogy

A FACSEMETÉKET VALÓBAN A TÁRSASHÁZ FELÚJÍTÁSÁT VÉGZŐ KALO-BAU KFT. ÜLTETTE, DE A MÚLT HETI FAVÁGÁSTÓL FÜGGETLENÜL, KIFEJEZETTEN AZ ÉPÜLET KÖRÜLÖTTI LAKÓKÖRNYEZET SZÉPÍTÉSE VÉGETT.

Amint portálunknak nyilatkoztak:

A Vigadó-sori társasház többségi tulajdonosaként a KALO-Bau Kft. a felújított lakások környezetének szebbé tétele, a környékben élők komfortérzetének javítása érdekében ültette a fákat, a Vajas csatorna kezelésével megbízott vízügyi szakemberekkel történő egyeztetések után.


Forrás: Illés György / KALOhírek

TEHÁT VOLT EGYEZTETÉS, ÍGY VALÓSZÍNŰLEG NEM KELL ATTÓL TARTANI, HOGY EL KELLENE MAJD TÁVOLÍTANIUK A FRISSEN ÜLTETETT CSEMETÉKET.

Sorsukat nyomon követjük.

A múlt héten kivágott fák hátrahagyott tuskói
Forrás: Illés György / KALOhírek

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés