2021. 10. 23. szombat
Gyöngyi
: 363 Ft   : 312 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Molnár Ferenc nevét viseli Kalocsa város Sport– és Szabadidőközpontja

Molnár Ferenc nevét viseli Kalocsa város Sport– és Szabadidőközpontja
Tamás Ferenc  |  2020. 08. 09., 16:03

Augusztus 8-án, szombaton délután ünnepségre gyülekezett Kalocsa város labdarúgásának nagy családja, mert az egykori kiváló edző, Molnár Ferenc tiszteletére emléktábla avató és névadó ünnepséget tartottak.

Az egykori Kalocsai Városi Sporttelep ezentúl a korábbi sikeredző nevét viseli, amelyet Molnár Ferenc 2019. április 4-i temetése után a KFC előző elnöksége kezdeményezett Király Róbert elnök vezetésével.

A Kalocsai FC elnöksége meghívásának eleget téve vendége volt az avató ünnepségnek Simon Zoltán, Kalocsa város alpolgármestere, az MLSZ Bács megyei igazgatója Losonczi László, az elhunyt családtagjai, egykori kollégái, számos hajdani kalocsai focista legenda,a klub korábbi elnökei és vezetői.

Az avató ünnepségen Király Róbert a klub vezetése és Kalocsa város nevében is köszöntötte a megjelenteket
, és külön köszönetét fejezte ki a családtagoknak, hogy elfogadták a meghívásukat. Név szerint is megemlítve köszöntötte a megjelent sportági és városi elöljárókat, de külön üdvözölte a sportbarátokat, és Feri bácsi egykori focistáit, akik megjelenésükkel tisztelegtek az elhunyt edzőjük emléke előtt. Majd felkérte Schmidt Rajmundot, az önkormányzat sportbizottságának elnökét, hogy tartsa meg ünnepi beszédét.
Az emlékezés és méltatás során a megjelentek megismerhették Molnár Ferenc életútját Szabadka városa szülőhelyétől és az utóbbi közel hét évtized Kalocsán eltöltött kronológiáját, azaz sport-közéleti-iskolavezetői munkásságát és eredményességét. Majd megható méltató gondolatait azzal zárta, hogy felkérte a család megjelent tagjait, hogy közösen leplezzék le az emléktáblát.

Képgaléria megtekintése (49 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Őt, Feri bácsi lánya, Klárika követte, aki a család nevében fejezte ki köszönetét
, egyben méltatva ezt a számukra megható kezdeményezést, de megidézte édesapja karakterét, emberi tartását, és nagyságát.

A családi köszönet hangjai után a megyei sportvezető Losonczi László egy méretes serleggel a kezében lépett a mikrofonhoz. Az MLSZ Bács megyei Igazgatósága nevében köszönte meg a meghívást erre a számára is felejthetetlen ünnepségre, hiszen egykoron Feri bácsival is számtalan csatát vívtak a mindenkori csapataikkal, ő a KSC, míg Feri bácsi a KFC és a Miske élén. Majd átadta a megyei szövetség emlékserlegét Skultéti Csabának, a KFC elnökhelyettesének.

A megnyitót tartó Király Róbert vette át a szót, aki a megjelent vendégeket az alábbi mondattal invitálta a folytatásra: mi más is lehetne méltóbb a mai naphoz, minthogy egy futballmérkőzéssel folytatódjon a délután, ahol a Pécsi MFC szeniorjai Feri bácsi egykori játékosaival mérkőzzenek meg, a mesterükre való emlékezés jegyében.
A rekkenő hőségben aztán a csapatok bemutatása után kezdetét vette a 2 x 30 perces nosztalgiamérkőzés, ahol igazi vízilabda eredmény született, hiszen 8–7-re (!) a hazaiak nyertek. A mieink góllövői: Kovács János 4, Farkas Zoltán 1, Kohány Gábor 1, Tóth András 1, Vén Csaba 1 góllal.

A harmadik félidő már terített asztalok mellett zajlott a hagyományok jegyében
, ahol a négy, méretes bográcsban főtt birka, marha-és kakaspörkölteket fogyaszthatták az ünneplők – Török Zoltán, Haris László, dr. Bóta Zoltán és Farkas Gábor tálalásában. Természetesen közben az egykori játszótársak körében rendesen ment a zrika, miközben megidézték a felejthetetlen győzelmeket és a nagy „zakókat” is, de nem feledkezve meg egykori szeretett edzőjükről, Molnár Feri bácsiról sem.

Képgaléria megtekintése (49 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)
2021. 10. 20., 08:21
Gépész-, vegyész-, villamosmérnök-hallgatók sora kereste fel a Paks II. standját a BME jubileumi állásbörzéjén. Más műszaki, illetve egyéb szakokon tanulók közül is sokan érdeklődtek a szakmai gyakorlati lehetőség, valamint a nyitott pozíciók iránt. (x)
2021. 10. 19., 14:50
A nyár folyamán a kalocsai Cigány Szív Egyesület és a Kultúrpart csapata szervezésében, pályázati forrás felhasználásával négy alkalommal utazhattak roma gyerekek és felnőtt kísérőik a fővárosba, hogy ott megtekintsék a főbb látványosságokat, izgalmas programokon vehessenek részt. A kirándulásokról egy vidám videofilm készült, amelyet most tettek közzé – tekintsék meg a KALOhíreken!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>
2021. 10. 23., 09:33
Az egészségügyi szakértők egyre inkább hangsúlyozzák, hogy lehet valaki fitt és kissé túlsúlyos egyszerre, a testtömegindex nem mérvadó és ez alapján nem lehet megfelelő képet kapni valakinek az egészségi állapotáról. Még >>>
2021. 10. 22., 15:40
A Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájának 7. és 8. osztályos diákjai rendhagyó történelemóra keretei között mutatták ma be a 65 évvel ezelőtt történteket. Még >>>
2021. 10. 22., 11:23
A legfőbb változás a temető főbejárata felöl elhelyezkedő Béke utcát érinti, melynek forgalma a Petőfi Sándor utca felöl egyirányúsításra kerül, az Alkony utca felé. Még >>>
2021. 10. 22., 10:03
Az eseményen a megye legjobb borászai és pincészetei mutatkoznak be egy borkóstolóval egybekötött különleges borkiállításon. Még >>>
2021. 10. 21., 16:12
A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés