2024. 07. 25. csütörtök
Kristóf, Jakab
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Molnár Ferenc nevét viseli Kalocsa város Sport– és Szabadidőközpontja

Molnár Ferenc nevét viseli Kalocsa város Sport– és Szabadidőközpontja
Tamás Ferenc  |  2020. 08. 09., 16:03

Augusztus 8-án, szombaton délután ünnepségre gyülekezett Kalocsa város labdarúgásának nagy családja, mert az egykori kiváló edző, Molnár Ferenc tiszteletére emléktábla avató és névadó ünnepséget tartottak.

Az egykori Kalocsai Városi Sporttelep ezentúl a korábbi sikeredző nevét viseli, amelyet Molnár Ferenc 2019. április 4-i temetése után a KFC előző elnöksége kezdeményezett Király Róbert elnök vezetésével.

A Kalocsai FC elnöksége meghívásának eleget téve vendége volt az avató ünnepségnek Simon Zoltán, Kalocsa város alpolgármestere, az MLSZ Bács megyei igazgatója Losonczi László, az elhunyt családtagjai, egykori kollégái, számos hajdani kalocsai focista legenda,a klub korábbi elnökei és vezetői.

Az avató ünnepségen Király Róbert a klub vezetése és Kalocsa város nevében is köszöntötte a megjelenteket
, és külön köszönetét fejezte ki a családtagoknak, hogy elfogadták a meghívásukat. Név szerint is megemlítve köszöntötte a megjelent sportági és városi elöljárókat, de külön üdvözölte a sportbarátokat, és Feri bácsi egykori focistáit, akik megjelenésükkel tisztelegtek az elhunyt edzőjük emléke előtt. Majd felkérte Schmidt Rajmundot, az önkormányzat sportbizottságának elnökét, hogy tartsa meg ünnepi beszédét.
Az emlékezés és méltatás során a megjelentek megismerhették Molnár Ferenc életútját Szabadka városa szülőhelyétől és az utóbbi közel hét évtized Kalocsán eltöltött kronológiáját, azaz sport-közéleti-iskolavezetői munkásságát és eredményességét. Majd megható méltató gondolatait azzal zárta, hogy felkérte a család megjelent tagjait, hogy közösen leplezzék le az emléktáblát.

Képgaléria megtekintése (49 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Őt, Feri bácsi lánya, Klárika követte, aki a család nevében fejezte ki köszönetét
, egyben méltatva ezt a számukra megható kezdeményezést, de megidézte édesapja karakterét, emberi tartását, és nagyságát.

A családi köszönet hangjai után a megyei sportvezető Losonczi László egy méretes serleggel a kezében lépett a mikrofonhoz. Az MLSZ Bács megyei Igazgatósága nevében köszönte meg a meghívást erre a számára is felejthetetlen ünnepségre, hiszen egykoron Feri bácsival is számtalan csatát vívtak a mindenkori csapataikkal, ő a KSC, míg Feri bácsi a KFC és a Miske élén. Majd átadta a megyei szövetség emlékserlegét Skultéti Csabának, a KFC elnökhelyettesének.

A megnyitót tartó Király Róbert vette át a szót, aki a megjelent vendégeket az alábbi mondattal invitálta a folytatásra: mi más is lehetne méltóbb a mai naphoz, minthogy egy futballmérkőzéssel folytatódjon a délután, ahol a Pécsi MFC szeniorjai Feri bácsi egykori játékosaival mérkőzzenek meg, a mesterükre való emlékezés jegyében.
A rekkenő hőségben aztán a csapatok bemutatása után kezdetét vette a 2 x 30 perces nosztalgiamérkőzés, ahol igazi vízilabda eredmény született, hiszen 8–7-re (!) a hazaiak nyertek. A mieink góllövői: Kovács János 4, Farkas Zoltán 1, Kohány Gábor 1, Tóth András 1, Vén Csaba 1 góllal.

A harmadik félidő már terített asztalok mellett zajlott a hagyományok jegyében
, ahol a négy, méretes bográcsban főtt birka, marha-és kakaspörkölteket fogyaszthatták az ünneplők – Török Zoltán, Haris László, dr. Bóta Zoltán és Farkas Gábor tálalásában. Természetesen közben az egykori játszótársak körében rendesen ment a zrika, miközben megidézték a felejthetetlen győzelmeket és a nagy „zakókat” is, de nem feledkezve meg egykori szeretett edzőjükről, Molnár Feri bácsiról sem.

Képgaléria megtekintése (49 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-21 08:54:11
Július második hetében immár a második turnusát tartotta a Méhecskék SE Kalocsa egyik legnépszerűbb nyári, nem bentlakásos focitáborának, amely ezúttal is telt házzal üzemelt mindkét turnusában.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 25., 09:19
Hálózati meghibásodás miatt tapasztalható a vízszolgáltatás kimaradása. Már dolgoznak a hiba elhárításán. Még >>>
2024. 07. 23., 13:54
És ez csak Bács-Kiskun vármegye „termése”… Még >>>
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK