2022. 08. 16. kedd
Ábrahám
: 404 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Ovisport program – Új multifunkcionális sportpályát adtak át a Csokonai utcai óvodában

Illés György Cinó  |  2019. 09. 24., 09:00

Az óvodások műsora tette még emelkedettebbé azt a kis ünnepséget, amelynek keretében hétfőn délelőtt átadták a Csokonai utcai óvoda multifunkcionális „Ovisport” pályáját. Korábban a Zöldfa utcai óvoda is hasonló létesítménnyel lett gazdagabb. A 15 milliós műfüves pálya költségeihez Kalocsa Város Önkormányzata 4,5 millió forint önerőt biztosított.

A Zöldfa utcai óvoda sportpályáját tavaly augusztusban adták át. Júniusban elkészült az újabb műfüves sportpálya, amelynek átadását azonban az új tanévre halasztották, és azt hétfőn tartották meg.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Forrás: Dr. Bálint József

Kalocsa Város Önkormányzata 2018 novemberében adta be a pályázatot, idén márciusban írták alá a támogatási szerződést. Az előkészítő földmunkákat kicsit hátráltatták ugyan a tavaszi esőzések, június utolsó napjaiban mégis elkészült a pálya, és a műszaki átvétele is megtörtént.

Az átadó ünnepségen részt vett a Polgármesteri Hivatal delegációja az ünnepségen beszédet is mondó dr. Bálint József polgármester vezetésével, az Ovi-Sport Alapítvány képviseletében dr. Molnár Andrea, valamint Font Sándor országgyűlési képviselő és dr. Filvig Géza önkormányzati képviselő, a Kalocsa Jövőjéért Egyesület polgármesterjelöltje is.

Facebook-oldalán beszámolt az eseményről Bálint József, és saját oldalán Font Sándor is gratulált a projekt megvalósításában résztvevőknek, az óvoda minden “lakójának” pedig szórakozással teli, vidám időtöltést kívánt.

Az óvoda sportszobában összegyűlt vendégek előtt a Mókus csoport adott műsort, majd a pályáért Szundi Judit tagóvoda-vezető mondott köszönetet, mindenekelőtt az Ovi-Sport Alapítványnak és Kalocsa Önkormányzatának.

Bálint Józsefnek a pálya átadásához fűzött jókívánságai után Ovi-Sport Alapítvány jelen lévő elnöke, dr. Molnár Andrea elmondta, hogy alapítványuk életében ez a 395. megyében a 13. pálya, Kalocsán pedig már a második. Köszönetet mondott azoknak a vállalkozóknak – közük kalocsai és megyénkben tevékenykedőknek –, akik társasági adójuk egy százalékát e célra ajánlották fel.

A pálya teljes mértékben az óvodások igényeihez és méreteihez igazodik, ötvözi a sportpálya, a játszótéri eszköz és az oktatási eszköz funkcióit, amely innovációért az alapítvány 2017-ben elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat.

A pályához egy eszközkészlet is tartozik, mely lehetőséget ad különféle labdajátékok – foci, kézilabda, kosárlabda, röplabda, tenisz, tollaslabda – megismertetéséhez, emellett különféle mozgásformák elsajátításához is.

Az átadóünnepség végén az ovisok egy csoportja bemutatót tartott a pályán a különböző sportokhoz biztosított eszközök használatából – derült ki a Kalocsa.hu cikkéből.

[A rendezvényre sajnos nem kaptunk meghívót, így az eseményről csak utólag értesültünk, fotóink is a két említett Facebook oldalról és a hivatkozott cikkből származnak – A szerk.]

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 13., 15:25
A projekt elsődleges célcsoportja a megyében élő, 30 év feletti inaktívak és 50 év feletti regisztrált álláskeresők, másodlagos célcsoportját az önkormányzati és gazdasági szereplők alkotják, amelyek egymásra találva erősíthetik együttműködésüket, s így hozzájárulhatnak az elsődleges célcsoport munkaerőpiacra történő visszatalálásához.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 16., 11:35
A szerb oldalon lévő technikai karbantartás miatt bezárt az átkelőhely. Még >>>
2022. 08. 16., 11:27
Az érsekkerti nagy hinta köteleit ezúttal megégették, megrongálták, amivel használhatatlanná és balesetveszélyessé vált ez a játszótéri elem. Még >>>
2022. 08. 15., 15:30
Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat. Még >>>
2022. 08. 15., 14:37
Amikor internetes adatokról esik szó, a lényeg mindig a fogyasztók tudatosságában áll: azaz, hogy milyen adatot és hol osztanak meg magukról. Még >>>
2022. 08. 15., 08:19
Két személyautó eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött. Még >>>
2022. 08. 15., 08:12
Kalocsán augusztus 20-án, szombaton a piac zárva tart! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés