2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Zöld beruházások a Paksi közi lakótelepen – Király Róbert önkormányzati képviselő sajtótájékoztatója

Illés György Cinó  |  2023. 03. 27., 08:35

A körzet képviselője a Paksi közi lakótelepen található játszótér és focipálya mögött, a vasúti pálya mellett nemrégiben létesült kerítés és fasor mellett tartott sajtótájékoztatót március 14-én délután, ismertetve a vasút mentén a kezdeményezésére eddig megvalósult fejlesztéseket, és a tervezett kutyafuttató pályát.

A képviselő kezdeményezésére a foktői Viterra (korábban: Glencore) vállalat és a MÁV együttműködésével és forrásaiból 200 méter hosszban drótháló-kerítés létesült a lakótelep közvetlen szomszédságában futó vasúti pálya mentén, mellé a területen állott fák és bokrok kivágása után 220 tő gyors növésű leylandi ciprusból fasort telepítettek. A jelenleg még kis termetű csemeték hamar összefüggő sövényt alkothatnak majd, ugyanis ez a faj évente akár egyméteres növekedésre is képes – hangzott el.


Forrás: Illés György / KALOhírek


A kerítés mentén létesített sövényt Király Róbert háromhavi tiszteletdíj-felajánlásából őshonos fafaj – kőris, hárs és juhar – előnevelt egyedeiből álló fasorral egészítettek ki, összesen tíz fát elültetve. A felajánláshoz egyhavi illetményével képviselőtársa, dr. Bagó Zoltán is csatlakozott.

A továbbiakban – az itt lakókkal közösen meghozott döntés nyomán – egy 442 négyzetméter alapterületű, zárt kutyafuttató pályát alakítanak majd ki, padokkal, hulladékgyűjtőkkel, a képviselő tizenhárom havi tiszteletdíjának felajánlásából.


Forrás: Illés György / KALOhírek


Az összesen mintegy 850 ezer forintos értékű beruházás jelenleg engedélyeztetés előtt áll – derült ki az elhangzottakból.


Forrás: Illés György / KALOhírek


Fölvetésünkre, amely szerint a vasút közelsége miatt tényleges zajzáró fal létesítése is indokolt lett volna, Király Róbert elmondta: ez is fölvetődött a foktői telephelyen tevékenykedő vállalat vezetőségével és a MÁV-val való egyeztetés során, ám egy ilyen kerítés folyóméterenként 40.000 forintba – összesen tehát mintegy nyolcmillióba – került volna, ami meghaladta az e célra rendelkezésre álló keretet.


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)
2023-05-27 14:54:00
A végig magyar és német nyelven konferált program záróakkordjaként az emlékművet - mely a Hartát újratelepítő 229 család nevét örökíti meg - a nemzetiszínű szalag átvágásával Font Sándor, Ritter Imre országgyűlési képviselők, Dollenstein László polgármester és Frőlich Henrikné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke avatta fel.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>
2023. 05. 31., 14:10
A XXXI. Kék Madár Fesztivál péntektől vasárnapig tartó programpalettáján különféle kulturális, gyermek és könnyűzenei programok szerepelnek. Még >>>
2023. 05. 31., 14:00
A fedélzeten tartózkodó katonaorvosokkal tartott Kajári Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese is. Még >>>