2023. 02. 01. szerda
Ignác
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Akik a virágot szeretik – „Az év települése” Géderlak és Ordas

2016. 11. 28., 14:04

Látta, hogy Géderlak az idén is szépített a faluképen és egy különleges virágfát állítottak a központba? És azt, hogy Ordas közterületeit a tavalyinál is több és színesebb virágflóra díszítette? Minden bizonnyal a Virágos Magyarországért mozgalom zsűrije is észrevette mindezt a falvak nyári szemlézésekor – nem is maradt el a megérdemelt elismerés!

Lassan két évtizede már annak, hogy a kalocsai járás két Duna menti kistelepülése állandó szereplője az országos környezetszépítő verseny mezőnyének. Megannyi rangos fő-, külön-, és szponzori díjat bezsebelt e két település vezetése ez idő alatt, és a mozgalom idei eredményhirdetésén sem volt okuk szégyenkezni. A kaposvári ceremónián jelentették be ugyanis, hogy a dél-alföldi régióból mindketten kiérdemelték „Az év településének” járó címet.


Forrás: KALOhírek archív

– 2016-ban kilenc fajta magyar nemesítésű virágunk pompázott több mint tíz féle színben Géderlakon, valamint Szent László térré avattuk a templommal szembeni rendezvényterünket, amelyet székelykapuval és virágfával díszítettünk. Ezt most látta először a zsűri, véleményem szerint ez is hozzájárult ahhoz, hogy elnyertük ezt a szép elismerést – összegzi a történteket Katona György, Géderlak polgármestere, kiemelvén, hogy a jövőben sem dőlnek hátra, tovább dolgoznak az esztétikus, élhető településképért. – Évek óta magunk neveljük a virágjainkat, készülünk arra, hogy a szebbekből magot fogunk, és közterületeinken is vannak fejlesztési tervek. E tekintetben arról számolhatok be, hogy


a jövőben szeretnénk térbútorokkal otthonosabbá tenni a településünket.

– Nagy elismerés ez úgy önkormányzatnak, mind a falu lakóinak, akik kéz a kézben igyekeznek szebbé tenni a települést – summázta az elért eredményt Szabó Zsolt, Ordas első embere. – Géderlak hosszú évek jó példával járt előttünk, a jót követni pedig szép és nemes dolog! Úgy gondolom, hogy szerkezetéből adódóan minden településnek van egy sajátos arculata. Ehhez illeszkedően kell a virágágyásokat, a virágosítást megtervezni, ezt szem előtt tartva ültetjük és szépítjük folyamatosan a mi kis falunkat – így Szabó Zsolt.


Forrás: KALOhírek archív

Tőle tudtuk meg azt is, hogy a néhány nappal ezelőtti, kaposvári díjkiosztóra mit sem sejtve érkeztek a meghívottak, előzetesen ugyanis semmilyen hírt nem adott a Virágos Magyarországért szervezőcsapata arról, értek-e el eredményt a nevezők. Annál nagyobb lehetett az öröm, amikor kiderül, hogy milyen kitüntetés jutott „szomszédjainknak”. – Nyilvánvaló, hogy

ez kötelez bennünket arra, hogy lakosainkkal együtt a jövőben is tovább szépítsük Ordast,

hiszen rengeteg lehetőség van még a további fejlődésre – zárta mondandóját méltán büszkén a polgármester.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!
2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023. 01. 26., 08:05
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023-01-25 16:31:00
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>
2023. 01. 30., 14:56
Így alakult a Duna és a Tisza vízállása hétfőre a hydroinfo.hu adatai alapján. Még >>>
2023. 01. 30., 10:35
A szívroham és a stroke valószínűsége 40 és 50 százalékkal alacsonyabb volt azok körében, akik ennyit gyalogoltak. Még >>>
2023. 01. 29., 17:35
Minden olyan rövid időn belül történt, hogy a két pilótának esélye sem volt a katapultálás folyamatának beindítására. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK