2022. 09. 25.
Eufrozina, Kende
: 406 Ft   : 417 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Bács-Kiskun Megye Pálinkája 2021 – Két kiskőrösi, egy soltvadkerti pálinkaház az első három helyen

Bács-Kiskun Megye Pálinkája 2021 – Két kiskőrösi, egy soltvadkerti pálinkaház az első három helyen
Zsiga Ferenc  |  2021. 07. 10., 20:05

Öt pálinkafőzdéből érkezett az a 24 tétel párlat, amely közül július 7-én, Kiskőrösön hat neves, kereskedelmi érdekeltséggel nem rendelkező pálinkaszakértő anonim eljárásrendet követve a Veyron Ebédlő és Rendezvényházban választotta ki Bács-Kiskun Megye Pálinkáját és Legeredményesebb Pálinkafőzdéjét.

Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntő beszédében rámutatott: Éghajlati adottságaink kifejezetten kedveznek a gyümölcs, főként a barack, a szilva, a meggy és a körte termesztésének. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a megye borai mellett a megye pálinkáinak elismertségét is fontosnak tartja. A versengés célja a pálinka kulturált fogyasztásának, és mint hungarikumnak határon innen és túl történő a népszerűsítése, a pálinkával kapcsolatos fogyasztói szemlélet pozitív befolyásolása, a kereskedelmi főzdék munkájának elismerése a megyében. 

A versenyben ugyanis csak a Bács-Kiskun megyei székhellyel rendelkező pálinkafőzdék gyümölcspálinkái kerülhettek a szakértő bírák elé.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Mint a korábbi években, a verseny idén is szabályzatban rögzített keretek között zajlott; a szakértők részletes értékelést készítettek az egyes tételek íze, az illat tisztasága, karaktere és harmóniája alapján.

A VERSENY GYŐZTESE EGY ÉVIG, ILLETVE AZ ADOTT TÉTEL EREJÉIG JOGOSULT VISELNI A KITÜNTETŐ CÍMET.
A GYŐZTES ELISMERŐ OKLEVELET KAP, VALAMINT JOGOSULT A BÁCS-KISKUN MEGYE PÁLINKÁJA 2021, ILLETVE BÁCS-KISKUN MEGYE LEGEREDMÉNYESEBB PÁLINKAFŐZDÉJE 2021 LOGÓ ELEKTRONIKUS, ILLETVE ÖNTAPADÓS VÁLTOZATÁNAK HASZNÁLATÁRA, MELYEKET A GYŐZTES PÁLINKA FORGALMAZÁSA SORÁN FELHASZNÁLHAT.

A díjat szeptember 4-én, ünnepi közgyűlés keretében, a Megye Bora díjjal együtt adják át Kiskőrösön.

Mihályi László,a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke az értékelés ismertetése előtt kifejtette: az utóbbi néhány évben kisebb visszaesés tapasztalható a pálinka fogyasztása terén. Valamennyi verseny nagy lépést jelent és segíti a pálinkák népszerűsítését. Az elnök szerint hazánkban egyedülálló a Bács-Kiskun megyei kezdeményezés, így a Megye Pálinkája verseny is, amit az itteni tapasztalatokra építve országos szintre szeretnének emelni.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Nevezni az alábbi kategóriákban megadott gyümölcsökből készülő pálinkákkal lehetett: meggy, cseresznye, alma, körte, birs, kajszibarack, őszibarack, szilva, kökény, szőlő, illetve törköly.

Az egyéb kategóriát a felsoroltakban nem szereplő gyümölcsükből készült pálinkák képezték.

A 2021 évi verseny eredménye

Bács-Kiskun Megye Pálinkája 2021

1. Mátyás Pálinkaház – Szilva (2019) - Kiskőrös
2. Mátyás Pálinkaház – Irsai Olivér (2019) Kiskőrös
3. Schiszler Pálinkafőzde – Szilva (2019) – Soltvadkert
4. Mátyás Pálinkaház- Kunság-Szesz Zrt. – Kiskőrös

Bács-Kiskun Megye Legeredményesebb Főzdéje 2021

Gusto Pálinkafőzde – Lajosmizse

Forrás: bacskiskun.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 09. 23., 09:23
Budapesti és pécsi állásbörzéken vesz részt a következő hetekben a Paks II. Zrt. – Karrierportálunkon minden fontos információt közzéteszünk, de az ilyen rendezvények a személyes találkozás lehetőségét teremtik meg, ami meghatározó lehet egy életpályára vonatkozó döntés során – fogalmazott Mittler István kommunikációs igazgató. (x)
2022-09-21 10:23:00
Múlt héten döntött a kalocsai képviselő-testület a város létesítményeinek gáz közbeszerzési eljárása keretében érkezett ajánlat elfogadásáról. Az ajánlat azonban formahibás volt, a határidőig pedig nem történt meg a szükséges hiánypótlás, ezért tegnap délután sürgősséggel újratárgyalta a kérdést a grémium. Ma délutánig ez is bizonytalan, de szorít az idő: szeptember 30-áig szerződést kel kötni.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 09. 25., 17:49
Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség hétfőtől szombatig a vasúti biztonság érdekében – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján. Még >>>
2022. 09. 25., 15:33
Pályázni lehet bármely (a) új, (b) saját feltalálói tevékenységen alapuló, (c) iparilag alkalmazható és (d) piacképes megoldást tartalmazó innovációs eredménnyel. Még >>>
2022. 09. 25., 09:27
Egy 56 éves férfi vesztette életét a balesetben. Még >>>
2022. 09. 25., 09:22
Kamerafelvételek alapján elemezték a kérdéses járművek mozgásait a fuvar időpontjában, és megállapították, hogy a járművek az érintett időszakban nem jártak Szlovákiában. Még >>>
2022. 09. 24., 09:10
Szombaton délután 16-22 fok várható, de utána rosszabbra fordul az időjárás. Még >>>
2022. 09. 23., 12:06
Az igényt személyesen, telefonon és e-mailben is lehet jelezni az erdőgazdaságoknál. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés