Itt találod az összes cikket a „pálinka” témában!
A versengés célja a pálinka kulturált fogyasztásának, és mint hungarikumnak határon innen és túl történő a népszerűsítése, a pálinkával kapcsolatos fogyasztói szemlélet pozitív befolyásolása, a kereskedelmi főzdék munkájának elismerése a megyében.
Pár nap, és új borszaküzlet nyílik városunkban, ahol lehetőségünk lesz szemrevételezni, válogatni a könnyed, friss üde fehér és rozéborok, valamint az érlelt, fahordós tételek közül, melyeket a szőlőmunkától a palackozásig a Galántai család végez. (X)
A jövő évtől minden nagykorú, gyümölcstermesztő magyar állampolgár háztartásonként évi 86 liter gyümölcspárlatot főzhet le magánfőzésben adómentesen. A pálinkafőző magánszemély nem értékesítheti a párlatát, de azt családtagjai és vendégei elfogyaszthatják.
A Solti Pálinkárium olyan „alkotóműhely”, amely a hagyományok megőrzése mellett egyfajta hagyománymegújító tevékenységét is jelent, hiszen Bács-Kiskun gyümölcskultúráját, a kézműves pálinkakészítés legszebb hagyományait hordozza, örökíti meg. A jó pálinkák mellett talán éppen ez a leginkább turistacsalogató benne.
Ugyan alföldi borok versenyeztek, de kitűnő, hagyományos és világfajtákat felvonultató vörösborok is az ítészek poharába kerültek.
A Fókuszban Podcast most megjelent adásában a nemrégiben megalapított Magyar Civil Hálóról beszélgetünk az országos hálózat elnökével, Petneházy Dáviddal és elnökségi tagjával, Szigeti Tamással. A beszélgetés második felében Scherer Erzsébet, a Magyar Vidék- és Térségfejlesztési Alapítvány ösztöndíjasa mesél céljairól.